«Η Ελλάδα ασκεί δίκαιη και αυστηρή μεταναστευτική πολιτική», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, επισημαίνοντας πως «η χώρα μας, τα τελευταία χρόνια επί Κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έχει ασκήσει αποτελεσματικά μια δίκαιη και αυστηρή μεταναστευτική πολιτική που έχει φέρει συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα».

*Διαβάστε ακόμα: Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα στο Ορθόδοξο Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Βελγίου

«Τα τελευταία πέντε χρόνια, από το 2019 και μετά, οι διαμένοντες στη χώρα έχουν μειωθεί από 93.000 σε 23.000 και οι δομές φιλοξενίας από 130 που ήταν σε 30. Και το άσυλο, ενώ πριν λίγα χρόνια, δινόταν σε δύο ή τρία χρόνια με αποτέλεσμα να στοιβάζονται ανθρώπινες ψυχές, τώρα δίνεται μέσα σε δύο ή τρεις μήνες μέσα από άλλη διαδικασία που ακολουθούμε. Αυτά είναι μια απτή απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι δεν ασκούμε αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική. Μιλούν οι πράξεις και όχι τα εύκολα ανέξοδα και λαϊκιστικά λόγια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο Fm 104,9» και την εκπομπή «Επί της Ουσίας», με τον δημοσιογράφο Νίκο Γιώτη.

Επισήμανε, δε, ότι «το μεταναστευτικό είναι ένα πολύ σύνθετο πρόβλημα», σημείωσε πως «τα σημάδια είναι ενθαρρυντικά διότι μπαίνει σε κεντρική συζήτηση το ζήτημα των επιστροφών» και πρόσθεσε ότι «σταδιακά, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει αναγνωρίσει τη σημασία της εξωτερικής διάστασης της μετανάστευσης και την ανάγκη της αποτελεσματικής προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων».


Σταύρος Καλαφάτης: Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να υλοποιεί το πρόγραμμα για το οποίο έχει δεσμευθεί ενώπιον του ελληνικού λαού

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι «η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να υλοποιεί το πρόγραμμα για το οποίο έχει δεσμευθεί ενώπιον του ελληνικού λαού» και συμπλήρωσε ότι «οι πολίτες παρακολουθούν την προσπάθεια και πιστεύουμε ότι στο τέλος της τετραετίας θα αξιολογήσουν το έργο μας θετικά».

«Συνεχίζουμε την πολιτική της μείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Συνεχίζουμε τις πολιτικές που οδηγούν σε μείωση της ανεργίας -θυμίζω ότι δημιουργήθηκαν 500 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Συνεχίζουμε την πολιτική που οδηγεί σε αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών. Χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα εστιάζουμε τις προσπάθειές μας στην επίλυσή τους», τόνισε -μεταξύ άλλων- ο κ. Καλαφάτης.