Προς αναβολή οδεύει το συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ και καθώς φαίνεται τις επόµενες ηµέρες θα πυκνώνουν οι φωνές από τους «87» που θα ζητούν να µη διεξαχθεί στις 8-10 Νοεµβρίου και να πάει αργότερα.

*Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Δώδεκα μέλη της ΚΕ παραπέμπουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας Γεροβασίλη, Ζαχαριάδη και Γκλέτσο

Όλα αυτά εν µέσω καταγγελιών από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος ισχυρίζεται σε ανάρτησή του πως η «νέα πλειοψηφία» εξετάζει το ενδεχόµενο να διεξαχθεί στο παλιό και πλέον κλειστό… µεγαλοµπουζουξίδικο «Γκάζι Live». Στις «δόξες» του ο συγκεκριµένος χώρος ήταν από τις µεγαλύτερες πίστες της νυχτερινής Αθήνας και είχε φιλοξενήσει τα µεγαλύτερα ονόµατα του είδους αυτού.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία βρίσκεται σε µια κρίσιµη περίοδο, µε το συνέδριο να έχει αναβληθεί ήδη µία φορά και να σχεδιάζεται να διεξαχθεί σε κέντρο νυχτερινής διασκέδασης που είναι κλειστό για περισσότερα από τέσσερα χρόνια», γράφει στην ανάρτησή του ο έκπτωτος πρόεδρος και στη συνέχεια θέτει τέσσερα ερωτήµατα και συγκεκριµένα:

- Ποιες ακριβώς ενέργειες έχουν γίνει για την αναζήτηση χώρου διεξαγωγής του συνεδρίου και πότε ξεκίνησαν;
- Υπάρχει σύµβαση µίσθωσης χώρου;
- Ποια εταιρεία έχει αναλάβει τη διαδικασία των εκλογών;
- Γιατί δεν έχει ανοίξει ακόµη η καµπάνια για το συνέδριο;


Στον αέρα το συνέδριο

Με άλλα λόγια, το συνέδριο πρακτικά βρίσκεται στον αέρα κι ενώ η πορεία προς τη διάσπαση πρέπει να θεωρείται µη αναστρέψιµη, µε δεδοµένο ότι τα πνεύµατα στην κοµµατική βάση έχουν ανάψει και… πέφτει κανονικό ξύλο στις οργανώσεις ανάµεσα σε κασσελίστας και τσιπρικούς.

Ο Χρήστος Σπίρτζης ήταν ο πρώτος που ζήτησε να αναβληθεί δύο εβδοµάδες µε στόχο -όπως είπε-, να υπάρξει µια «βαριά πολιτική προσυνεδριακή διαδικασία», καταγγέλλοντας, παράλληλα, τον Κασσελάκη πως «ανοίγει πλατφόρµα για να κάνει φράξια». Από την άλλη, ο Κώστας Ζαχαριάδης έθεσε και µια άλλη… διάσταση εκτιµώντας πως ο 35χρονος οµογενής µέσω του site «Ο δικός µας ΣΥΡΙΖΑ» (odikosmassyriza.gr) θέλει να δηµιουργήσει βάση δεδοµένων για να φτιάξει το δικό του κόµµα.

Νερό, βέβαια, στον µύλο αυτής της εκτίµησης που γίνεται από τους «87» έριξαν οι δηλώσεις δύο ακραιφνών κασσελίστας (Πέτρος Παππάς και Αλέξανδρος Αυλωνίτης), οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι σε περίπτωση αποκλεισµού της υποψηφιότητας τόσο οι ίδιοι όσο και µεγάλο µέρος του κόµµατος αναµένεται να αποχωρήσουν από την Κουµουνδούρου.

Εν µέσω όλου αυτού του συριζαϊκού σόου, ο χαµένος φαίνεται να είναι ο Παύλος Πολάκης, «ο µόνος σοβαρός» κατά δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη, ο οποίος κινείται µε όρους προγραµµατικούς, χωρίς παράλληλα να διαθέτει κόσµο στους κοµµατικούς µηχανισµούς. Με αυτή την έννοια, πυκνώνει τις επιθέσεις του τελευταία κυρίως προς τον Στέφανο Κασσελάκη, τον βασικό του αντίπαλο και πιο υπολογίσιµο, τον οποίο προκάλεσε σε τηλεµαχία γνωρίζοντας βέβαια ότι και οι δύο απευθύνονται στο ίδιο κοινό.

«Εγώ θέλω να επανέλθει στον στίβο της αντιπαράθεσης και να ηττηθεί. Και τον προκαλώ και δηµόσια να προχωρήσουµε σε ένα debate που να αντιπαραθέσουµε τις ιδέες µας. Να βγάλει ο καθένας το συγκεκριµένο του πρόγραµµα και όχι γενικά να πετάµε κουβέντες που να πυροδοτούν διχασµό», είπε ο βουλευτής Χανίων.

Αν πάντως η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ εξοµαλυνθεί -πράγµα δύσκολο-, δεν αποκλείεται να δούµε τη Ρένα ∆ούρου να θέτει υποψηφιότητα. Η βουλευτής, η οποία έχει πάρει αποστάσεις από τα όσα πρωτοφανή συµβαίνουν, δέχεται πιέσεις να κατέβει για την ηγεσία. Η ίδια το σκέφτεται άλλωστε και οι παροικούντες την Κουµουνδούρου λένε πως πάντα έτρεφε ηγετικές φιλοδοξίες.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή