Με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώθηκαν ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και η εκλεκτή της καρδιάς του Γεωργία Πολυτάνου. Το μυστήριο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Καλοκτένη στη Θήβα, από όπου κατάγεται η νύφη.

Στον γάμο το «παρών» έδωσαν τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, όσο και υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος και υποψήφιοι για την προεδρία στην πρόσφατη εσωκομματική διαδικασία. Μεταξύ των προσκεκλημένων, ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

gamos_douka1
gamos_douka2

Κουμπάροι του Χάρη Δούκα και της Γεωργίας Πολυτάνου ήταν ο Λάζαρος Καραούλης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, η Ιωάννα Χριστοπούλου-Κόντη, φίλη της νύφης, και ο Κωνσταντίνος Πανδής, από τους στενότερους συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων. 

Το μυστήριο τέλεσαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, και ο Μητροπολίτης Θηβών Λιβαδειάς κι Αυλίδος Γεώργιος.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4zylboh0kq1)

Στιγμές ευτυχίας στη γαμήλια δεξίωση

Μετά την τελετή του γάμου ακολούθησε δεξίωση στον χώρο εκδηλώσεων Casa e Campo στις Αφίδνες. Το νεόνυμφο ζευγάρι εμφανίστηκε ευτυχισμένο μπροστά στους καλεσμένους του, όπου έκοψαν την τούρτα τους γεμάτοι χαμόγελα.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4zy27y9hau1)

Δείτε φωτογραφίες από το λαμπερό γάμο του Χάρη Δούκα και της Γεωργίας Πολυτάνου

doukas_-_tsounis
doukas_wedding
giannakopoulou_-_moumouris
mantzos_-_doukas
polytanou_-_nyfi
sakellaridis_-_zaxariadis
5
1
2
3
4
6
7
8
9
6345724
6345720
6346100
6346066
6346048
6346034
6345964
6345733
6345795
6345938
apostolaki
doukas_-_koumparoi
doukas_-_liakouli
duke
skandalidis
xristidis
6345412
6345461
6345476
6345620
img_5873
img_5924
img_5929
img_5941


Οι αναβολές λόγω εσωκομματικών εκλογών

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι παντρεύτηκε μετά από αναβολές που υπήρξαν λόγω πολιτικών εξελίξεων. 
Η πρώτη αναβολή έγινε πέρυσι, όταν ο Χάρης Δούκας αποφάσισε ύστερα από τις σχετικές διαβουλεύσεις με το ΠΑΣΟΚ να είναι υποψήφιος για το δήμο της Αθήνας. Οι γνωστές εξελίξεις, με τον κ. Δούκα να κερδίζει τελικά τις δημοτικές εκλογές, τους ανάγκασαν να αλλάξουν τα σχέδιά τους.

Ο επόμενος σχεδιασμός για τον Χάρη Δούκα και τη σύντροφό του ήταν για τις αρχές του Σεπτεμβρίου, ωστόσο προέκυψαν οι έκτακτες πολιτικές εξελίξεις, όπου τέθηκε θέμα ηγεσίας και ο Χάρης Δούκας με την προτροπή κομματικών του φίλων αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου. Έτσι, τα σχέδια έπρεπε να αλλάξουν και πάλι, με αποτέλεσμα να ληφθεί η απόφαση να πραγματοποιηθεί ο γάμος μετά τις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ και ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Όπερ και εγένετο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4zws71dl381)


Η 28χρονη σύζυγος του Χάρη Δούκα είναι μια πολύ δυναμική και μορφωμένη γυναίκα, η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια τόσο των δημοτικών εκλογών όσο και των εσωκομματικών στάθηκε βράχος στο πλευρό του συντρόφου της, και μάλιστα απόλυτα διακριτικά. Ειδικεύεται σε θέματα γεωπολιτικής και ενέργειας κυρίως στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και επικεντρώνεται σε πολιτικές κρατών και εταιρειών. Μιλάει πέντε γλώσσες (ισπανικά, αγγλικά, γερμανικά, πορτογαλικά και ιταλικά).


Τι είπε η Γεωργία Πολυτάνου λίγο πριν το γάμο στο Secret των Παραπολιτικών

Η Γεωργία Πολυτάνου λίγες ώρες πριν από τον γάµο δήλωσε αποκλειστικά στο «Secret»: «Είναι µια πολύ ευτυχισµένη στιγµή για εµάς. Ανυποµονούµε να γιορτάσουµε όλοι µαζί µε τις οικογένειές µας και τους φίλους µας. O Χάρης είναι ένας άνθρωπος που θαυµάζω και εκτιµώ πολύ για τον ακέραιο χαρακτήρα του».

H Γ. Πολυτάνου είναι µια δυναµική γυναίκα, που µπορεί να στέκεται διακριτικά στο πλευρό του δηµάρχου Αθηναίων, όµως έχει τη δική της πορεία. Στην ερώτησή µας ποιες είναι οι σπουδές της αλλά και µε τι ασχολείται, µας απάντησε: «Εχω σπουδάσει στο Πανεπιστήµιο Πειραιά, στο Τµήµα ∆ΕΣ (∆ιεθνών, Ευρωπαϊκών και Οικονοµικών Σπουδών).

Το 2019 συνέχισα τις σπουδές µου στο Πανεπιστήµιο Πειραιώς, στο µεταπτυχιακό πρόγραµµα εκπαίδευσης µε τίτλο και περιεχόµενο “Energy: Strategy, Law and Economics”, ενώ τον επόµενο χρόνο στο ΠΜΣ, µε τίτλο “Climate Crisis & Information Communication Technologies”. Συµµετέχω σε οµάδες εργασίας ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραµµάτων για την ενέργεια και το κλίµα».

Αξίζει να σηµειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η Γεωργία δεν έλειψε ούτε λεπτό από το πλευρό του συντρόφου της, ούτε και από τις γειτονιές της Αθήνας. Η Γεωργία Πολυτάνου εξακολουθεί να κρατά την προσωπική της ζωή µακριά από τα media, ενώ στον προσωπικό της λογαριασµό στο Instagram οι αναρτήσεις της παραµένουν ιδιωτικές. Ο Χάρης ∆ούκας, σε συνέντευξή του στο «Secret», είχε αναφέρει πώς έγινε η πρόταση γάµου: «Στο σπίτι… Αλλά δεν θα ήθελα να αποκαλύψω περισσότερα. Είναι µια πολύ προσωπική στιγµή, που θα ήθελα να τη θυµόµαστε µόνο εγώ κι εκείνη».

Χάρης Δούκας λίγες ώρες πριν τον γάμο του: "Δεν έχω κάνει πολλά, έχει ασχοληθεί περισσότερο η Γεωργία"

Ο Χάρης Δούκας μίλησε στους «Weekenders» και στη Νάντια Ρηγάτου λίγο πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας στη Θήβα με τη Γεωργία Πολυτάνου.


Χάρης Δούκας: Έχω λίγο άγχος, αλλά κυρίως πολλή χαρά

«Δεν έχω κάνει πολλά, έχει ασχοληθεί περισσότερο η Γεωργία, της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Νομίζω θα πάνε όλα περίφημα. Έχω λίγο άγχος, αλλά κυρίως πολλή χαρά, αυτή κυριαρχεί», ανέφερε ο Χάρης Δούκας για τις τελευταίες προετοιμασίες πριν από τον γάμο του.


Θέλουμε και το γλέντι μετά να είναι παραδοσιακό

«Ο γάμος θα γίνει στη Θήβα γιατί από εκεί είναι η νύφη. Θέλουμε και το γλέντι μετά να είναι παραδοσιακό. Κυριακή απόγευμα θα είμαι πίσω στις υποχρεώσεις μου γιατί τη Δευτέρα το πρωί έχουμε δημοτική επιτροπή και θα πρέπει να ετοιμάσω κάποιες αποφάσεις», ανέφερε ο Χάρης Δούκας.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: