Πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και στην πλευρά των «87» καταγράφηκε σήμερα, με αφορμή την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο και τις εσωκομματικές εκλογές.

Νέα "πυρά" από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά Κασσελάκη: "Θέλει να εξαΰλωσει το κόμμα, ενώ έχει ενοικιάσει γραφεία 1500m2"

Για εξαΰλωση του ΣΥΡΙΖΑ και κατήφορο που θα οδηγήσει στην δημόσια στήριξη της Νέας Δημοκρατίας κατηγορούν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευση τον Στέφανο Κασσελάκη, σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων. «Η σιωπή και η μη διάψευση δημοσιεύματων σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες αυτό το ΣαββατοΚυριακο, συμφωνα με τα οποία ο κ. Κασελακης θέλει να εξαΰλωσει το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ έχει ενοικιάσει γραφεία 1500m2 επιβεβαιώνει την αλήθεια και των δημοσιευμάτων και των προθέσεων του έκπτωτου κ. Κασσελάκη. Επιβεβαιώνει ότι ο κ. Κασελακης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που επιθυμούν την διατήρηση της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας . Θα παρακολουθούμε τα έκτροπα για την ίδρυση του κόμματος Κας και τον κατήφορο που θα φτάσει και στην δημόσια στήριξη της ΝΔ. Το έχει ξανακάνει "άλλωστε"».

«Να "εξαϋλώσω τον ΣΥΡΙΖΑ στο 0,5%" δεν θα μπορούσα και να ήθελα». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «επειδή υπάρχουν δημοσιεύματα καθόλου αθώα», δηλώνει «ξεκάθαρα» τα εξής: «Να ‘εξαϋλώσω τον ΣΥΡΙΖΑ στο 0,5%' δεν θα μπορούσα και να ήθελα, το κάνουν με τεράστια επιτυχία οι άνθρωποι που έχουν καταλάβει το τιμόνι του κόμματος, έχοντας αναλάβει αυτή την εργολαβία. Με δύο διασπάσεις και ‘λευκή απεργία', ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ πήρε 15% στις ευρωεκλογές».


Ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει την ανάρτησή του λέγοντας πως «αν ήθελα να κάνω νέο κόμμα, το timing ήταν ο παράνομος αποκλεισμός της υποψηφιότητάς μου. Όλη μου η προσπάθεια είναι να είμαι υποψήφιος (όπως κάθε πολίτης που έχει το συνταγματικό δικαίωμα του εκλέγεσθαι) για να επιστρέψει η Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ. Η μάχη πλέον δεν είναι προσωπική. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Αφού πιστεύουν ότι θα χάσω, ας μου επιτρέψουν να χάσω. Τα περί 15 εκατομμυρίων που χρειάζονται για νέο κόμμα και δήθεν ‘θα τα βρω' είναι αστειότητες, όταν μιλούν για έναν άνθρωπο που έχει κηρύξει πόλεμο με τη ΝΔ και το πολιτικό σύστημα για το μαύρο χρήμα στην πολιτική». «Βλέπουν ότι η κοινωνία τούς καταδικάζει. Μην πιστεύετε τη λάσπη τους», αναφέρει καταληκτικά.

Κύκλοι Κασσελάκη για τις κατηγορίες περί "εξαΰλωσης" του ΣΥΡΙΖΑ: "Τη ρευστοποίηση επιζητούν εκείνοι που καταπατούν το καταστατικό του κόμματος"

Πηγές από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη διέψευσαν νωρίτερα με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα όσα αναφέρονται σε δημοσίευματα εφημερίδων αναφορικά με το ότι σχεδιάζει να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ και, στη συνέχεια, να φτιάξει το δικό του κόμμα.

«Στην απεγνωσμένη τους προσπάθεια να βγάλουν τον Στέφανο Κασσελάκη από την κούρσα της διεκδίκησης της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι αναφέρονται σε ένα δήθεν σχέδιο του κ. Κασσελάκη να «εξαΰλωσει τον ΣΥΡΙΖΑ προτού φτιάξει νέο κόμμα». Μάλιστα έσπευσαν να … καταγράψουν και αντιδράσεις πάνω στο απόλυτο ψέμα», υποστηρίζουν πηγές κοντά στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σενάρια επιστημονικής φαντασίας, που δεν αξίζουν ούτε διάψευσης. Τη ρευστοποίηση επιζητούν εκείνοι που καταπατούν το καταστατικό του κόμματος. Αντιθέτως, ο Στέφανος Κασσελάκης περιοδεύει - για μία ακόμη φορά - σε ολόκληρη την Ελλάδα μαζί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να κρατήσει ενωμένο το κόμμα. Η αφοσίωσή του στην ενδυνάμωση και στον εκσυγχρονισμό του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αμετάβλητη, όπως και ο στόχος του να προασπίσει τις αρχές του κόμματος», καταλήγουν οι πήγες του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Άρθρο «κόλαφος» της Γεροβασίλη στα «Παραπολιτικά»

Την ίδια ώρα η αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγας Γεροβασίλη με ένα άρθρο «κόλαφο» στα «Παραπολιτικά» μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι υπάρχει σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ και απαξίωσης της Αριστεράς από τον κ. Κασσελάκη.

Αναλυτικά το άρθρο της Όλγας Γεροβασίλη

Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιµέτωπη µε σοβαρά προβλήµατα και κινδύνους. Η ακρίβεια συνεχίζει να µειώνει το διαθέσιµο εισόδηµα της µεγάλης πλειονότητας, η στεγαστική κρίση στερεί από τις νέες και τους νέους τη δυνατότητα να σχεδιάσουν ανεξάρτητοι το µέλλον τους και η κατάσταση στο Εθνικό Σύστηµα Υγείας δεν επιτρέπει σε όλους τους πολίτες να έχουν ισότιµη πρόσβαση σε αξιοπρεπείς συνθήκες περίθαλψης. Οι ανισότητες αυξάνονται από την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας ∆ηµοκρατίας να τροφοδοτεί την κερδοφορία των µεγάλων επιχειρηµατικών οµίλων σε βάρος των εργαζοµένων, των νοικοκυριών και των µικροµεσαίων επιχειρήσεων. Παράλληλα, οι ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις στη γειτονιά µας, µε το Μεσανατολικό να παίρνει και πάλι φωτιά, µετά τον πόλεµο στην Ουκρανία, απαιτούν άµεσα πολιτικές που θα θωρακίσουν την οικονοµία και την κοινωνία.

Η χώρα χρειάζεται εναλλακτική, προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, διαφορετικά ο κίνδυνος της Ακροδεξιάς είναι κάτι περισσότερο από ορατός. Βλέπουµε, άλλωστε, τι συµβαίνει σε όλο και περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ωστόσο, καµιά εναλλακτική, προοδευτική λύση δεν µπορεί να υπάρξει χωρίς έναν ισχυρό, σοβαρό και αξιόπιστο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία, κινητήριο µοχλό σε αυτή την προσπάθεια. Σήµερα, δυστυχώς, µε ευθύνη του πρώην προέδρου, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. βρίσκεται σε µια διαλυτική κρίση, η οποία όσο παρατείνεται, τόσο απογοητεύονται οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες και τόσο µειώνονται οι προοπτικές πολιτικής αλλαγής στη χώρα.

Είναι προφανές ότι το σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία και απαξίωσης συνολικά της Αριστεράς, που υλοποιεί καθηµερινά ο κ. Κασσελάκης, βολεύει στη διατήρηση του σηµερινού status quo στους συσχετισµούς στη χώρα, σε όλα τα επίπεδα. Ισως έτσι να εξηγείται και η σπουδή της Νέας ∆ηµοκρατίας να παρέµβει στις εσωκομματικές μας εξελίξεις και να στηρίξει ανοιχτά και επίσημα, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, τον κ. Κασσελάκη, ειδικά μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να μην εγκρίνει την υποψηφιότητά του. Απέναντι σε ένα τέτοιο σχέδιο, όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αλλά οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα με στοιχειώδεις κανόνες λειτουργίας θα αντιδρούσε, προκειμένου να αυτοπροστατευτεί. Ακόμα κι αν κάποιες αποφάσεις είναι δύσκολες, υπάρχουν ορισμένες φορές που τις καθιστούν αναγκαίες.

Είναι κρίσιμο να βγούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με τις μικρότερες απώλειες από τη σημερινή κρίση, ώστε να χτίσουμε την προγραμματική μας πρόταση και να σχεδιάσουμε την πολιτική μας δράση στις νέες συνθήκες, μέσα και έξω από τη Βουλή, για μια ισχυρή Αριστερά, κεντρικό πυλώνα του προοδευτικού κόσμου της χώρας. Το μεγάλο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι να εμπνεύσει ξανά.

Να δώσει πάλι ελπίδα στον ελληνικό λαό και προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης στη χώρα απέναντι στις άδικες πολιτικές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και απέναντι στους κινδύνους που γεννώνται για την ελληνική κοινωνία και οικονομία σε ένα διεθνές περιβάλλον αναταραχών, αλλά και από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.


Φάμελλος: «Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ποιος θα γίνει πρόεδρος, αλλά αν θα υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει απ’ την πολύ δύσκολη θέση που είναι, να επιστρέψουν απογοητευμένοι και να προσελκύσει νέους πολίτες, το κριτήριο και το στοίχημα είναι το ίδιο: να γίνει σοβαρός και αξιόπιστος», τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος σε συζήτηση του με τον δημοσιογράφο Γιώργο Μικελόπουλο στο πλαίσιο του 5ου OLYMPIA FORUM.

«Διαπιστώνουμε μία συρρίκνωση και μία απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο η ΚΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε άρση εμπιστοσύνης προς τον προηγούμενο πρόεδρο, διότι δεν υπήρξε επάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας του να ασκήσει πολιτική με σοβαρότητα, να εκπροσωπήσει την κοινωνία, να κάνει αντιπολίτευση με επάρκεια, και να καταθέτει μία πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης», υποστήριξε. Είπε ότι με την υποψηφιότητα του ανέλαβε την ευθύνη να εκπροσωπήσει την ανάκτηση της σοβαρότητας και της ενιαίας έκφρασης, προσθέτοντας ότι η υποψηφιότητά του υπερβαίνει την εκπροσώπηση μιας ομάδας, ενός ρεύματος.

Ο κ. Φάμελλος κατηγόρησε τον κ. Κασσελάκη για «καταγγελίες για διαπλοκή, εξώδικα, λειτουργία παράλληλου site με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζοντας ότι πρόκειται για «ενέργειες που δεν θα ήταν συμβατές όχι με το ρόλο του υποψηφίου προέδρου αλλά με το ρόλο του μέλους σε μια τοπική οργάνωση». Τόνισε ότι «δεν μπορεί πλέον το ερώτημα να απευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του γιατί επέλεξαν να προστατεύσουν το σπίτι τους, δηλαδή το ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα είναι γιατί επέλεξε ο προηγούμενος πρόεδρος, ενώ έχει δηλώσει διαθεσιμότητα υποψηφιότητας, να επιτίθεται στο κόμμα στο οποίο θα ήθελε να ηγηθεί». «Το κόμμα και το κύρος του δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει το θύμα μιας προσπάθειας για προσωπικές επιδιώξεις και προσωπική προβολή», πρόσθεσε.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος είπε εν τέλει ότι «το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ποιος θα γίνει πρόεδρος, αλλά αν θα υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Φάμελλος σχολίασε ότι «η Ελλάδα δυστυχώς σήμερα με την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν έχει αυτό που της αξίζει. Ξέρετε ποιοι έχουν αυτό που διεκδικούν; Τέσσερις τράπεζες, δύο διυλιστήρια, μερικές εταιρείες ρεύματος, αυτά αν τα αθροίσετε είναι μερικά δισεκατομμύρια που λείπουν από τους δήμους και από την αγορά και τα νοικοκυριά». Είπε ότι «αυτή την αδικία ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και να την αναδείξει και να την αντιμετωπίσει και να φέρει μία πολιτική αλλαγή, συμμετέχοντας βέβαια σε μία συνεργασία του προοδευτικού χώρου που φαίνεται ότι είναι αναγκαία. Εμείς μπορούμε να μιλάμε στην μεγάλη κρίση που ζούμε τουλάχιστον με αλήθειες».