Τη νέα διάταξη του ηγετικού πυρήνα του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει αύριο το μεσημέρι στις 12 ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τις συναντήσεις που είχε και θα έχει με τους συνυποψηφίους του στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, όπου επανεξελέγη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε την Παρασκευή με την Άννα Διαμαντοπούλου και σήμερα με τον Παύλο Γερουλάνο. Μαζί τους έκανε συζήτηση για την επόμενη ημέρα στο κόμμα και το ενδεχόμενο ανάληψης από την πλευρά τους σημαντικών θέσεων στην ιεραρχία της Χαριλάου Τρικούπη.

Στην κατεύθυνση αυτή, στον κ. Γερουλάνο προτάθηκε η θέση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, αλλά και η συμμετοχή του στο νέο πολιτικό κέντρο του κόμματος. Αντίστοιχη συνάντηση ο κ. Ανδρουλάκης θα πραγματοποιήσει αύριο και με τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα και εν συνεχεία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει όλες τις αλλαγές στις θέσεις «κλειδιά» του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr νέος εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ θα είναι ο εργατολόγος, Κώστας Τσουκαλάς, ενώ γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα ανλάβει ο βουλευτής Κέρκυρας, Δημήτρης Μπιάγκης και αναπληρωτής γραμματέας της ΚΟ ο βουλευτής Ιωαννίνων, Γιάννης Τσίμαρης.

Την ίδια ώρα με γοργούς ρυθµούς κινείται ο Νίκος Ανδρουλάκης για τη διαµόρφωση του οργανογράµµατος του ΠΑΣΟΚ και το νέο «ηγετικό κάδρο» της επόµενης µέρας της επανεκλογής του. Έτσι αύριο αναμένεται να ανακοινώσει τη δηµιουργία ενός πολιτικού κέντρου, που θα λαµβάνει τις αποφάσεις.

Ποιο θα είναι το «πολιτικό κέντρο» του ΠΑΣΟΚ

Το πολιτικό κέντρο, σύµφωνα µε πληροφορίες, θα είναι σχετικά µικρό - καµία σχέση µε το Πολιτικό Συµβούλιο. Υπολογίζεται ότι θα είναι µεταξύ 13 και 15 ατόµων και θα συνεδριάζει µία µε δύο φορές την εβδοµάδα. Σε αυτό θα µετέχουν οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι, δηλαδή ο Χάρης ∆ούκας, ο Παύλος Γερουλάνος και η Αννα ∆ιαµαντοπούλου. Κατά ασφαλείς πληροφορίες, οι Παύλος Γερουλάνος και Αννα ∆ιαµαντοπούλου θα έχουν «διακριτούς ρόλους», χωρίς ακόµη να έχει αποσαφηνιστεί ποιοι θα είναι αυτοί. Πιθανότατα θα σχετίζονται µε τις προγραµµατικές επεξεργασίες του ΠΑΣΟΚ, ζητήµατα στρατηγικής κ.ά.

Στο πολιτικό κέντρο θα µετέχει εκ της θέσεώς του ο γραµµατέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επανεκλογή του κ. Ανδρουλάκη, καθώς και τρεις νέοι πολιτικοί, ο Κώστας Τσουκαλάς, ο Λευτέρης Καρχιµάκης και η Ολγα Μαρκογιαννάκη, όλοι τους υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Θα µετέχουν, επίσης, τα στελέχη από τον Τοµέα Επικοινωνίας, δηλαδή η Στεφανία Μουρελάτου, ο Βαγγέλης Τσόγκας και, βεβαίως, ο εκπρόσωπος Τύπου, Θανάσης Γλαβίνας, που έτρεξαν µε επιτυχία την καµπάνια του κ. Ανδρουλάκη.

Τα υπόλοιπα πρόσωπα που θα µετέχουν στο πολιτικό κέντρο θα προέρχονται από την Κοινοβουλευτική Οµάδα, θα είναι, δηλαδή, τα στελέχη εκείνα που έχουν αναλάβει τις κοµβικές θέσεις στη Βουλή. Αναφερόµαστε στον/στη γραµµατέα της Κοινοβουλευτικής Οµάδας, στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και στον διευθυντή της Κ.Ο. Υπάρχει µια πλειάδα ανθρώπων που έχει σκεφτεί ο κ. Ανδρουλάκης για τις κεντρικές θέσεις στη Βουλή.

Ο ∆ηµήτρης Μάντζος είναι βέβαιο πως θα είναι σε κοµβικό ρόλο, καθώς τον εµπιστεύεται και τον εκτιµά ο κ. Ανδρουλάκης. ∆ιευθυντής της Κ.Ο. θα παραµείνει ο Γιάννης Κουτσούκος. Παραλλήλως, ο κ. Ανδρουλάκης θα αλλάξει τις χρεώσεις των αρµοδιοτήτων στην Βουλή.

Το ενδιαφέρον στρέφεται πρωτίστως στους τοµείς ευθύνης που θα αναλάβουν βουλευτές όπως ο Μιχάλης Κατρίνης, που έχει σηµαντική κοινοβουλευτική εµπειρία, και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, που µέχρι πρότινος είχε την ευθύνη των ζητηµάτων περιβάλλοντος και κλιµατικής αλλαγής. Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος θα παραµείνει αντιπρόεδρος της Βουλής, ενώ φαίνεται πως σε µεγάλη δυσµένεια είναι η Νάντια Γιαννακοπούλου λόγω των συνεχών επιθέσεων που έκανε όλο αυτό το διάστηµα στον κ. Ανδρουλάκη.