Η ενοικίαση του κτηρίου 1.500 τετραγωνικών μέτρων από τον Στέφανο Κασσελάκη στην Πειραιώς «δείχνει τις προθέσεις του έκπτωτου προέδρου», λένε τα στελέχη της πλειοψηφίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ότι δηλαδή ετοιμάζεται να δημιουργήσει το δικό του κόμμα, καθώς «αντιλαμβάνονται ότι τα περιθώρια στον ΣΥΡΙΖΑ στενεύουν».

Απαντώντας μάλιστα οι ίδιοι άνθρωποι στις διαρροές των συνεργατών του πρώην προέδρου ότι έχει ενοικιαστεί μέχρι και την 1 Δεκεμβρίου υπενθυμίζουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κακώς το ενοικίασε μέχρι τότε καθώς δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Και μόνο το μέγεθος του κτηρίου δείχνει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κινείται με βάση την επόμενη μέρα, από την στιγμή που η πλειοψηφία επιμένει ότι θα μείνει εκτός όλων των διαδικασιών. Πρόκειται για έναν «βιομηχανικό χώρο» στην Πειραιώς, στο ύψος της Καλλιθέας στον Ταύρο, που ενοικιάστηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες του προεκλογικού του αγώνα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανέφερε ο κ. Κασσελάκης. «Τα γραφεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τον συντονισμό της καμπάνιας του, όπου θα στεγάζονται τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του, μαζί με όσους εθελοντές έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους μέσω του site odikosmassyriza.gr», σημειώνουν συνεργάτες του.

Το κτήριο έχει έναν ενιαίο χώρο που θα στεγάζονται οι εθελοντές και τρία γραφεία: ένα για τον Στέφανο Κασσελάκη, ένα για τον Μανώλη Καπνισάκη και ένα για το γραφείο τύπου και τα στελέχη που τον πλαισιώνουν. Στο επιτελείο του έχουν προστεθεί αναλυτές, επικοινωνιολόγοι και εταιρία δημοσκοπήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μελετά ακόμα το ενδεχόμενο του εσωκομματικού δημοψηφίσματος στην περίπτωση που χάσει το συνέδριο. Ευελπιστεί δηλαδή να έχει συγκεντρώσει 35.000 ακόλουθους στην πλατφόρμα που έφτιαξε, ώστε οι πολίτες αυτοί να ζητήσουν δημοψήφισμα.

Η άποψη που εκφράζεται απ’ όλες τις πλευρές είναι ότι το όλο εγχείρημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, όπως επίσης και το να μπεί στην θέση του Στέφανου Κασσελάκη η Θεοδώρα Τζάκρη. Και ενώ ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ νοίκιασε γραφεία για να στεγάσει τις φιλοδοξίες του, μέσα στο Σαββατούριακο υπήρξαν δημοσιεύματα για τα όσα είπε ο πρώην πρόεδρος για τον ΣΥΡΙΖΑ σε παρέα 7-8 ατόμων.

Σύμφωνα με όσα έγραψε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστο στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο πρώην πρόεδρος μιλάει πολύ και απαντά χωρίς να σκέπτεται τις απαντήσεις. «Με ό,τι του κατέβει εκείνη την ώρα στο κεφάλι. Φυσικά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δικές του προθέσεις από εδώ και πέρα. Σε μία τέτοια τελευταία μάζωξη, της εβδομάδας δηλαδή, μιλάει σε έναν αριθμό ανθρώπων που έχει γύρω του. Κάποιος τον ρωτάει «γιατί δεν κάνεις κόμμα, δικό σου, και επιμένεις να είσαι υποψήφιος αφού όπως λες έχεις τον κόσμο μαζί σου;», κι αρχίζει να απαντάει τις… κάλτσες του. Τα λέει, όλα! Με το νι και με το σίγμα! Και όταν λέμε όλα, εννοούμε, τα πάντα όλα. Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Οτι στόχος του είναι πρώτα να εξαϋλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, να τον φτάσει στο μη περαιτέρω, στο 0,5%, δημοσκοπικά αν είναι δυνατόν, και εν συνεχεία θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός καινούργιου «ΣΥΡΙΖΑ». Ενός κόμματος δηλαδή, το οποίο θα κινείται στην Αριστερά, αλλά δεν θα διαθέτει τις παθογένειες του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ. Και τότε έπεσε, στην ομήγυρη, η κρίσιμη ερώτηση. Με τι λεφτά θα κάνεις το καινούργιο κόμμα; Χρειάζονται πολλά χρήματα. Μπορεί και 15 εκατομμύρια, παρατήρησε ο ερωτών. «Θα βρεθούν» απάντησε σιβυλλικά ο δικός μας, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το «πού θα βρεθούν» τα χρήματα για να λειτουργήσει το καινούργιο του κόμμα».

Οι απόψεις που εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης πιστοποίησαν απλώς την άποψη που υπάρχει στην πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι δηλαδή ο πρώην πρόεδρος θέλει να τα διαλύσει όλα φτιάχνοντας ένα δικό του κόμμα με διαφορετική ιδεολογία, δομές, προκειμένου κάποια στιγμή να φανεί χρήσιμος στο σύστημα. Δηλαδή, να στηρίξει την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εάν στις επόμενες εκλογές δεν έχει αυτοδυναμία.


Τι έγραψε η Όλγα Γεροβασίλη στα Παραπολιτικά

Η Ολγα Γεροβασίλη σε άρθρο της στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ επέμεινε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης παίζει στην πραγματικότητα το παιχνίδι του συστήματος και γι’ αυτό τον στηρίζει και η ΝΔ. «Είναι προφανές, ότι το σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και απαξίωσης συνολικά της Αριστεράς, που υλοποιεί καθημερινά ο κ. Κασσελάκης, βολεύει στη διατήρηση του σημερινού status quo στους συσχετισμούς στη χώρα, σε όλα τα επίπεδα» ανέφερε σε άρθρο της η Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε: «Ίσως έτσι να εξηγείται και η σπουδή της Νέας Δημοκρατίας να παρέμβει στις εσωκομματικές μας εξελίξεις και να στηρίξει ανοιχτά και επίσημα, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, τον κ. Κασσελάκη, ειδικά μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να μην εγκρίνει την υποψηφιότητά του. Απέναντι σε ένα τέτοιο σχέδιο, όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αλλά οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα με στοιχειώδεις κανόνες λειτουργίας θα αντιδρούσε, προκειμένου να αυτοπροστατευτεί. Ακόμη κι αν κάποιες αποφάσεις είναι δύσκολες, υπάρχουν ορισμένες φορές που τις καθιστούν αναγκαίες».

Παντως η εκδήλωση που επρόκειτο να γίνει την Τετάρτη από τον Στέφανο Κασσελάκη στην Αθήνα αναβάλλεται καθώς απο το περιβάλλον του έκπτωτου προέδρου λέγεται ότι ψάχνουν για κλειστή αίθουσα.