«Έπρεπε να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά, υπάρχει πάρα πολύ σπέκουλα στα ακροδεξιά μας από διάφορους τυχοδιώκτες και εμπόρους της εθνικής ευαισθησίας», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης, με αφορμή τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για «υπερπατριώτες της φακής», μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Κοραή.

Σημείωσε, δε, ότι «προφανώς δεν εντάσσουμε τον κ. Σαμαρά σε αυτούς και θα ήταν λάθος να τον ταυτίσει κανείς με τον Βελόπουλο ή με την Λατινοπούλου» κάνοντας λόγο για «εύλογες ανησυχίες» που εκφράζει ο πρώην πρωθυπουργός, οι οποίες «δεν εδράζονται καθόλου στη σημερινή πραγματικότητα».

*Διαβάστε ακόμα: Αυστηρά μηνύματα Μητσοτάκη: Πού ήταν οι υπερπατριώτες όταν φυλάγαμε τον Έβρο; - Σεβαστές οι απόψεις Σαμαρά, δεν ξεπουλάμε τίποτα, ούτε προδίδουμε κανέναν

Από εκεί και πέρα, μίλησε και για την ανθρωπιστική κρίση στο Λίβανο, τονίζοντας ότι ως Ελλάδα και ως Ευρώπη «πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα», καλώντας τη χώρα μας να στείλει πλοίο και ανθρωπιστική βοήθεια στη Βηρυτό, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα «έχει μια ιστορική σχέση με τον Λίβανο». Τόνισε, επίσης, την ανάγκη να «μπει άμεσα ένα πολιτικό πλαίσιο στη Μέση Ανατολή», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι άλλο πράγμα η στρατηγική σχέση που έχουμε με το Ισραήλ και η στήριξη που δίνουμε για την ασφάλεια του Ισραήλ και άλλο πράγμα η «ανατίναξη» της Μέσης Ανατολής».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Καιρίδη στα Παραπολιτικά 90,1

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Με αφορμή τη δήλωση του Ερντογάν ότι θα ανοίξει τα σύνορα με τον Λίβανο

Δ.ΚΑΙΡΙΔΗΣ: Ο Ερντογάν κάνει μια ρελάνς ανθρωπισμού απέναντι σε μια ανθρωπιστική καταστροφή που έχουμε στον Λίβανο με την Ευρώπη απούσα. Εγώ θα ήθελα η Ελλάδα να στείλει πλοίο και ανθρωπιστική βοήθεια στη Βηρυτό. Η Ελλάδα έχει μια ιστορική σχέση με τον Λίβανο, υπάρχει πολύ μεγάλο χριστιανικό και ελληνορθόδοξο στοιχείο πέραν των υπολοίπων βεβαίως, συνολικά πρέπει να κάνουμε περισσότερα ως Ελλάδα και ακόμα περισσότερα ως Ευρώπη.

Δ.ΚΑΙΡΙΔΗΣ: Πρέπει να μπει άμεσα ένα πολιτικό πλαίσιο στη Μέση Ανατολή, δεν μπορεί μόνο με τον βομβαρδισμό να νομίζει κανείς ότι λύνει το πρόβλημα. Βομβαρδισμούς είχαμε εδώ και 70 χρόνια, όλους τους πολέμους με τους Άραβες τους νίκησε το Ισραήλ αλλά το πρόβλημα παραμένει. Πρέπει να σκεφτούμε ποια είναι η επόμενη μέρα. Η επόμενη μέρα στα ερείπια της Γάζας, με 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιους ριζοσπαστικοποιημένους μετά από όλη αυτή τη βία είναι ένα ζήτημα αυτό το οποίο πρέπει να τεθεί στην Ευρώπη και να αφήσουμε τις διάφορες ανοησίες που γράφουν διάφοροι και εδώ στην Ελλάδα με έναν πρωτόγονο φανατισμό. Είναι άλλο πράγμα η στρατηγική σχέση που έχουμε με το Ισραήλ και η στήριξη που δίνουμε για την ασφάλεια του Ισραήλ και άλλο πράγμα η «ανατίναξη» της Μέσης Ανατολής.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για τους «υπερπατριώτες της φακής»

Δ.ΚΑΙΡΙΔΗΣ: Έπρεπε να μιλήσει έτσι ο Πρωθυπουργός, έπρεπε να αρχίσουν να μπαίνουν τα πράγματα σε μια σειρά γιατί υπάρχει πάρα πολύ σπέκουλα στα ακροδεξιά μας από διάφορους τυχοδιώκτες και εμπόρους της εθνικής ευαισθησίας. Προφανώς δεν εντάσσουμε τον κ. Σαμαρά σε αυτούς και θα ήταν λάθος να τον ταυτίσει κανείς με τον Βελόπουλο ή με την Λατινοπούλου. Ο κ.Σαμαράς έδωσε ένα πλαίσιο προειδοποιήσεων το οποίο το ακούμε, είναι πάρα πολύ έμπειρος. Του ασκήθηκε κριτική και στην Κύπρο για αυτό το «ακούγονται» και με τη φημολογία, αν έχουμε κάτι χειροπιαστό να του πούμε από εκεί και πέρα όμως είναι ένας πολιτικός με συγκεκριμένες και συγκροτημένες θέσεις και με τεράστια εμπειρία. Συνολικά η ΝΔ και ο Πρωθυπουργός τα εκλαμβάνουμε όλα αυτά ως εύλογες ανησυχίες οι οποίες όμως δεν εδράζονται καθόλου στην σημερινή πραγματικότητα.

Δ.ΚΑΙΡΙΔΗΣ: Δεν υπάρχει υπουργός Εξωτερικών, δεν υπάρχει Πρωθυπουργός, δεν υπάρχει ελληνική Βουλή που να δεχτεί ποτέ να συζητήσει θέματα κυριαρχίας. Δεν υπάρχουν γενικά μειοδότες και προδότες από όπου και αν προέρχονται. Υπάρχουν έμποροι, υπάρχουν λαϊκιστές, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι προτάσσουν το προσωπικό και το κομματικό πάνω από το εθνικό για τα ψηφουλάκια αυτό ταλαιπωρεί την ελληνική πολιτική ζωή και το έχουμε πληρώσει στο παρελθόν πολύ ακριβά.