Σε δυο ημέρες, δηλαδή την Πέμπτη στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να υπάρξουν οι σημαντικές αποφάσεις τόσο για την διεξαγωγή του συνεδρίου, όσο και για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως είναι γνωστό, στις 24 του μηνός είναι η τελευταία ημέρα που οι υποψήφιοι πρόεδροι μπορούν να καταθέσουν τους φακέλους τους. Όλα δείχνουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα μπορέσει να το κάνει, καθώς υπάρχει η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που τον θέτει εκτός μάχης. Την ίδια ημέρα συνεδριάζει και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποφασίσει τι θα γίνει με το συνέδριο. Εαν, δηλαδή, βρέθηκε χώρος για την διεξαγωγή του ή εάν η διεξαγωγή του θα παραπεμφθεί για αργότερα.

Εν τω μεταξύ, παρά τις διαβεβαιώσεις των συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη ότι ο έκπτωτος πρόεδρος κινείται προκειμένου να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής θεωρεί ότι ο μοναδικός του στόχος είναι να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ για να φτιάξει δικό του κόμμα. «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που επιθυμούν τη διατήρηση της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας», λένε χαρακτηριστικά.

Το γεγονός ότι νοίκιασε γραφεία 1.500 τετραγωνικών αντί 20.000 ευρώ στην Λεωφόρο Πειραιώς αναζωπύρωσε τις συζητήσεις γύρω από την δημιουργία νέου πολιτικού φορέα. Οι συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι θα αξιοποιηθούν μόνο 350 τετραγωνικά αφήνοντας μετέωρο το τι θα γίνει συνολικά το κτήριο, εάν τελικά δεν καταφέρει να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Κάπου θα πρέπει να συντονίζεται ο προεκλογικός αγώνας, αφού κάποιοι βιάστηκαν να τον απομακρύνουν από το γραφείο του και να κλειδώσουν τα email του μέσα σε μια νύχτα» είναι το σχόλιο της πλευράς Κασσελάκη.

Αύριο το απόγευμα, μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης θα συναντηθεί στα γραφεία που νοίκιασε με τους εθελοντές που στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Η πλευρά των «100» του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι η κίνηση αυτή απλώς επιβεβαίωσε τις προθέσεις του πρώην προέδρου, ο οποίος από την στιγμή που κατάλαβε ότι θα χάσει και το συνέδριο, κινείται με βάση την δημιουργία του δικού του κόμματος. «Δεν έχω καμία απολύτως ένδειξη ότι ετοιμάζει τη δημιουργία καινούριου φορέα, καινούριου κόμματος», δήλωσε η Ράνια Θρασκιά, ενώ ο Γιώργος Καραμέρος άσκησε κριτική στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας πως «ο Στέφανος Κασσελάκης νομίζω ότι εγκλωβίστηκε και οδηγήθηκε από διάφορες συμβουλές σε πάρα πολλά λάθη τα οποία βλέπω να συνεχίζονται».

Την ίδια στιγμή προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς οι διαδικασίες για την εκλογή των συνέδρων στις 2-3 Νοεμβρίου, καθώς τα στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι το συνέδριο και οι εκλογές θα γίνουν κανονικά. Επισημαίνουν δε ότι το θέμα του Στέφανου Κασσελάκη έχει λήξει αφού δεν μπορεί να μετέχει στο συνέδριο, καθώς η ΚΕ έχει αποφασίσει για την τύχη του.

Σημειώνεται πως το μέλος της ΚΕ και υποστηρικτής του έκπτωτου προέδρου, Θανάσης Οικονόμου, αναφερόμενος στους εσωκομματικούς του αντιπάλους τόνισε. «Κουκουλοφόρους ή κουκουλοφλώρους. Όταν έχεις μία άποψη για τον πρόεδρό σου τη λες ευθαρσώς. Πολλοί θέλουν να τη συγκαλύπτουν, αυτό δεν είναι γιατί κρύβονται, γιατί δεν έχουν το θάρρος της γνώμης τους» ανέφερε.

Παράλληλα με όλα αυτά ο Σωκράτης Φάμελλος συνεχίζει τις περιοδείες του και στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στα λάθη του πρώην προέδρου τα οποία τον οδήγησαν να κηρυχθεί έκπτωτος. «Θυματοποιείται, ενώ το θύμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ζητήσαμε προσφυγή στη βάση με τη συμμετοχή όλων, χωρίς μομφή και να την κλείσουμε αυτή τη σελίδα, είναι παραμύθι».

Ο Παύλος Πολάκης μετά την περιοδεία του σε Σπάρτη, Τρίπολη και Άργος επιστρέφει στην Αττική και αύριο θα κάνει συγκέντρωση στο Περιστέρι.

Από την πλευρά του ο Νικόλας Φαραντούρης επιμένει να αναδεικνύεται θέματα της ενέργειας σε σχέση με την πάταξη των καρτέλ. Πρότεινε, μάλιστα, τη συγκέντρωση των αρμοδιοτήτων για τον έλεγχο τους στην Επιτροπή Ανταγωνισμού από άλλες Αρχές, παραθέτοντας στοιχεία από τη EUROSTAT που δείχνουν, ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην Ε.Ε. στις ανατιμήσεις, αλλά και στη φτωχοποίηση των περιφερειών.