«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν πληροί μια ουσιαστική προϋπόθεση συμμετοχής, η οποία είναι να σέβεται το καταστατικό, να σέβεται τις αποφάσεις των οργάνων και επίσης να κινείται στα πλαίσια των αρχών και αξιών ενός κόμματος της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης» δήλωσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κος Γιάννης Μαντζουράνης στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Κοραή.

Στη συνέχεια, ο ίδιο σημείωσε χαρακτηριστικά πως ο Στέφανος Κασσελάκης «απέδειξε στο 11μηνο αυτό ‘’ατύχημα’’ για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ακατάλληλος να εκτελέσει την εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός στον ΣΥΡΙΖΑ με το 18% που είπε «θέλω να ασκήσετε τα καθήκοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Ο κ. Κασσελάκης δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί σε αυτά τα καθήκοντα».

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Σε δύο ημέρες θα κριθεί οριστικά το κεφάλαιο Κασσελάκης - Τι θα γίνει με τον φάκελο της υποψηφιότητάς του - Αύριο συγκέντρωση του έκπτωτου προέδρου με τους υποστηρικτές του

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει και στο συνέδριο και στην εκλογή προέδρου. Ο κ. Κασσελάκης δεν αποκλείστηκε από κανέναν αυτό-αποκλείστηκε από τις απαράδεκτες αντί-καταστατικές και αντικομματικές συμπεριφορές του» επισήμανε ακόμη το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη στα Παραπολιτικά 90,1:

Γ.ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Έχω την άποψη ότι όσο περισσότεροι υποψήφιοι τόσο το καλύτερο είναι γιατί σκληραίνει ο ανταγωνισμός και κινητοποιούνε οι ίδιοι οι υποψήφιοι περισσότερους ανθρώπους να έρθουν να ψηφίσουν.

Ερωτηθείς γιατί δεν μπορεί να έχει το δικαίωμα της υποψηφιότητας ο κ.Κασσελάκης

Γ.ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Ο κ. Κασσελάκης δεν πληροί μια ουσιαστική προϋπόθεση συμμετοχής η οποία είναι να σέβεται το καταστατικό, να σέβεται τις αποφάσεις των οργάνων και επίσης να κινείται στα πλαίσια των αρχών και αξιών ενός κόμματος της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης.

Γ.ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Το συνέδριο δεν μπορεί να ακυρώσει αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής που προβλέπονται από το καταστατικό. Δηλαδή το καταστατικό λέει ότι τις προσυνεδριακές διαδικασίες, τον προσυνεδριακό διάλογο ή το μέτρο αντιπροσώπευσης για το συνέδριο καθορίζει με απόφασή της η Κεντρική Επιτροπή, δεν μπορεί δηλαδή να έρθει ένα συνέδριο και να ανατρέψει τα πάντα. Θεωρητικά θα μπορούσε εφόσον η ημερήσια διάταξη θα έχει ένα θέμα έγκριση των υποψηφιοτήτων για την θέση του προέδρου του κόμματος, θα μπορουσε ένα μέλος να πει «θέλω να βάλω ένα θέμα επιπλέον στην ημερήσια διάταξη το οποίο θα είναι το θέμα της υποψηφιότητας του κ. Κασσελάκη και του αποκλεισμού του». Τότε θα μπορεί το συνέδριο να πει «νέο θέμα υποψηφιότητα Κασσελάκη». Εκεί θα πρέπει να γίνουν δύο ψηφοφορίες, η πρώτη είναι εάν μπορεί να μπει αυτό το θέμα στην ημερήσια διάταξη, εάν περάσει τότε θα αποφασίσουμε επί της ουσίας αν πληροί τις προϋποθέσεις για να είναι πρόεδρος. Για να γίνουν αυτές οι δύο ψηφοφορίες και να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα για τον κ. Κασσελάκη θα πρέπει ο κ. Κασσελάκης να έχει 2.001 συνέδρους αν οι σύνεδροι είναι 4.000. Αυτό είναι απίθανο. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει φίλα προσκείμενους 2.001 συνέδρους. Θα μου πείτε πήρε 56.000 σταυρούς ναι αλλά τους πήρε πριν 11 μήνες, πριν κάνει όλα αυτά τα καμώματα, πριν συμπεριφερθεί όπως συμπεριφέρεται, άλλα τη μια μέρα άλλα την άλλη, να κάνουμε 50 διευκρινιστικές δηλώσεις για να διορθώσουμε την πατάτα που είχε πει στην προηγούμενη. Απέδειξε στο 11μηνο αυτό «ατύχημα» για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ακατάλληλος να εκτελέσει την εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός στον ΣΥΡΙΖΑ με το 18% που είπε «θέλω να ασκήσετε τα καθήκοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Ο κ. Κασσελάκης δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί σε αυτά τα καθήκοντα.

Γ.ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει και στο συνέδριο και στην εκλογή προέδρου. Ο κ. Κασσελάκης δεν αποκλείστηκε από κανέναν αυτό-αποκλείστηκε από τις απαράδεκτες αντί-καταστατικές και αντικομματικές συμπεριφορές του και στο ΣΥΡΙΖΑ πλέον μετά το λάθος που κάναμε πριν από 11 μήνες -γιατί τότε δεν τον ξέραμε- να έχετε υπόψη σας ότι υπάρχει μια γενική πεποίθηση και απόφαση ότι η αβάσταχτη ελαφρότητα του πολιτικού γίγνεσθαι στο ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει με το συνέδριο και την εκλογή προέδρου που δεν θα συμμετέχει ο κ. Κασσελάκης.