Τις τρέχουσες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μετά τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών, κλήθηκε να σχολιάσει ο Νίκος Μήλης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

«Έχει λήξει η προεκλογική περίοδος», αυτό δήλωσε αρχικά ο κ. Μήλης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, προσθέτοντας παράλληλα το εξής: «Θεωρώ ότι η αντίδραση του κ. Δούκα και όπως αυτή υπαγορεύεται από κύκλους του αλλά και από τον ίδιον, είναι άδικη. Εδώ να θυμίσω σε όλους μας ότι το αποτέλεσμα των εσωτερικών μας διαδικασιών είναι ιδιαίτερα πρόσφατο. Σας θυμίζω ότι έχουν περάσει μόλις εννέα ημέρες και πιστεύω ότι όλοι όσοι θα συμμετέχουν και στο πολιτικό κέντρο, αλλά και όλα τα στελέχη της πρώτης γραμμής και με τη διάταξη μάχης η οποία ανακοινώθηκε χθες και με τις υπόλοιπες ανακοινώσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες, νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε χώρο και χρόνο στα στελέχη, να ξεδιπλώσουμε όλοι τις πρωτοβουλίες μας και τη στρατηγική μας. Θεωρώ λοιπόν, ότι είναι άδικη αυτή η κριτική. Είμαστε πλέον σε μία άλλη φάση και νομίζω ότι και με την πρωινή του συνάντηση με τον κ. Ανδρουλάκη, αυτό κατέστη σαφές. Αν το απόγευμα θεώρησε ότι έπρεπε να αλλάξει γνώμη, αυτό αφορά τον ίδιον. Αλλά εν πάση περιπτώσει θεωρώ ότι έκλεισε η προεκλογική περίοδος».

Νίκος Μήλης: ''Δεν πιστεύω ότι υπάρχει υποψηφιότητα που φιλοδοξεί να βάλει το ΠΑΣΟΚ σε τιμάρια''

Στη συνεχεία, ο κ. Μήλης συμπλήρωσε: «Καμία από τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ, δεν νομίζω ότι φιλοδοξεί κατά κάποιο τρόπο να βάλει το ΠΑΣΟΚ σε τιμάρια. Τι θέλω να πω; Ότι είχαμε υποψηφιότητες, οι οποίες και οι έξι ήταν αρκετά σημαντικές υποψηφιότητες. Από τις τέσσερις υποψηφιότητες μάλιστα, υπήρχε μία ισοδυναμία όσον αφορά τις ψήφους τις οποίες πήραν. Είναι όλοι αξιόλογα στελέχη και νομίζω ότι κανείς δε δικαιούται να ιδιοποιηθεί κανένα αποτέλεσμα. Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο από την προ προηγούμενη Κυριακή. Νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ με τις χθεσινές ανακοινώσεις έχει και μια διάταξη μάχης πρώτης γραμμής και επομένως πρέπει να κοιτάξουμε με αισιοδοξία στο μέλλον».

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του δίνεται και να διαμορφώσει πολιτική πρόταση» ανέφερε ακόμη το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Νίκος Μήλης: ''Δεν υπάρχει κατανομή ρόλων ανάλογα με τα ποσοστά που πέτυχαν οι υποψήφιοι''

Έπειτα, ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μήλης δεν παρέλειψε επίσης να επισημάνει: «Έχουμε χρέος-απέναντι στους Έλληνες πολίτες, απέναντι στους προοδευτικούς πολίτες, οι οποίοι τις δύο προηγούμενες Κυριακές στήριξαν την προσπάθεια αυτή-να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους και όχι να γίνεται κατανομή ρόλων ανάλογα με τα ποσοστά του καθενός. Ξέρετε, στο ΠΑΣΟΚ ήρθαν και ψήφισαν Έλληνες πολίτες, Έλληνες προοδευτικοί πολίτες, μέλη μας και φίλοι μας. Και πλέον αυτό το οποίο ζητούν συντεταγμένα από την ανανέωση της εντολής τον Πρόεδρό μας, τον κ. Ανδρουλάκη, είναι να προχωρήσουμε μπροστά. Και το ΠΑΣΟΚ πραγματικά με εξωστρέφεια να απαντήσει σε όλα τα διλήμματα».

Πηγή: ΕΡΤ