Σε μία καυστική απάντηση προχώρησε ο πρώην υπουργός και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χριστόφορος Βερναδάκης προς τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη στα περί "παράνομης" συμμετοχής του στην ψηφοφορία για τη μομφή εναντίον του αντλώντας μία ρήση του Μακιαβέλι περί... διοικητικής ικανότητας

Βερναδάκης: Το καυστικό σχόλιο για Κασσελάκη μέσω ρήσης του Μακιαβέλι 

«Είχα την εντύπωση ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με σοβαρά (κατά την αντίληψη του, πάντα) θέματα της χωρας, όπως π.χ. την αλλαγή του πολιτευματος όπως ξεφουρνισε πρόσφατα!

Με τεράστια έκπληξη, όμως, πληροφορήθηκα σήμερα ότι ο Στ.Κασσελακης ασχολήθηκε μαζί μου και κυρίως με την ιδιότητα μου ως μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και την ένταση της πολιτικής μου συμμετοχής στα δημόσια πράγματα. Ας μην ανησυχεί. Κάνω πάντα νόμιμα πράγματα και απολύτως συνειδητα.

Θα επαναλάβω, απλώς, τη ρήση του Μακιαβέλι από τον Ηγεμόνα (1513): "Υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη διοικητικής ικανότητας: στην πρώτη ο άνθρωπος κατανοεί αφ' εαυτού, στην δεύτερη κατανοεί όσα του εξηγούν άλλοι, και στην τρίτη δεν κατανοεί ούτε αφ' εαυτού ούτε μέσω άλλων. Η πρώτη είναι έξοχη, η δεύτερη είναι πολύ καλή, η τρίτη είναι άχρηστη"»