Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν στην Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

H συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τους «γαλάζιους» βουλευτές λαμβάνει χώρα στην αίθουσα 151 του Κοινοβουλίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Γεραπετρίτης πρόκειται να παρουσιάσει στους βουλευτές τις ελληνικές θέσεις όσον αφορά την υφαλοκρηπίδα αλλά και την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Τουρκία.

Άλλωστε το ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών πρόκειται να τεθεί στη συζήτηση κατά τη διάρκεια της συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, τις επόμενες μέρες στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι νέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας είναι και οι πιο κοινοβουλευτικά δραστήριοι των τελευταίων ημερών, όπως ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Μίλτος Χρυσομάλλης από το λεγόμενο σαμαρικό μπλοκ. Η ενημέρωση για κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα λειτουργήσει και εκτονωτικά στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Διαβάστε εδώ: ''Γλυκά'' ξεκίνησε η ενημέρωση του Γεραπετρίτη στους βουλευτές της ΝΔ - Η Ντόρα Μπακογιάννη τράταρε τους συναδέλφους της για τα γενέθλια των εγγονιών της

Ποιοι συμμετέχουν στη σύσκεψη

Οι βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στην ενημέρωση είναι οι ακόλουθοι:

Χρήστος Δερμετζόπουλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Γιάννης Ανδριανός, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Λάκης Βασιλειάδης, Κώστας Βλάσης, Διαμαντής Γκολιδάκης, Θανάσης Δαβάκης, Τάσος Δημοσχάκης, Θανάσης Καββαδάς, Δημήτρης Καιρίδης, Νικήτας Κακλαμάνης, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Ανδρέας Κατσανιώτης, Σταύρος Κελέτσης, Λευτέρης Κτιστάκης, Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Θανάσης Λιούτας, Χρήστος Μπουκώρος, Γιάννης Οικονόμου, Γιάννης Παππάς, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Άγγελος Συρίγος, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Βασίλης Υψηλάντης, Τάσος Χατζηβασιλείου, Διονύσης Χατζηδάκης και Μίλτος Χρυσομάλλης.