«Διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις προσλήψεις και τη λειτουργία του Δημοσίου», τόνισε πως επιτυγχάνεται ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Κούβελας στην ομιλία του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, συμπληρώνοντας πως «επιτυγχάνουμε με την εισαγωγή ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού».

Σημείωσε ότι «αυτό το σχέδιο νόμου δεν είναι απλώς μια τεχνική αναδιάρθρωση. Είναι ένα πολιτικό μήνυμα ότι το κράτος αλλάζει και πρωτοστατεί στις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής». Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχωρά με σταθερά βήματα για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Κούβελας: «Δεν πρέπει να υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας» - Τι είπε για τα κίνητρα για τους νέους σε ηλικία δημοσίους υπαλλήλους

Ο κ. Κούβελας επεσήμανε τη σημασία των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση για τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ρυθμίσεις για την ενίσχυση των απομακρυσμένων, νησιωτικών και ορεινών περιοχών, με την υποχρεωτική παραμονή των δημοσίων υπαλλήλων για 10 χρόνια στις θέσεις διορισμού τους και την αυξημένη μοριοδότηση για όσους επιλέγουν να εργαστούν σε αυτές τις περιοχές. «Αυτό δεν είναι απλώς μια μεταρρύθμιση διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Είναι μια πολιτική δέσμευση για ισότιμη περιφερειακή ανάπτυξη και αποκέντρωση. Δεν πρέπει να υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας», ξεκαθάρισε.

Αναφερόμενος στα κίνητρα για τους νέους, σε ηλικία δημόσιους υπαλλήλους, τα χαρακτήρισε ως «βήμα προς την κατεύθυνση της οικοδόμησης μιας υγιούς κοινωνίας στις απομακρυσμένες περιοχές, που δίνει σε νέους και νέες τη δυνατότητα να δημιουργήσουν οικογένειες και να συμμετάσχουν στην τοπική κοινωνία».

Ο κ. Κούβελας αναφέρθηκε ξεχωριστά στη στήριξη των ατόμων με αναπηρία, μέσω της προτεραιοποίησής τους στις προσλήψεις με βάση πιστοποιημένη αναπηρία, καθώς και στην επέκταση της απασχόλησής τους στους δήμους όπου απασχολούνταν μέσω προγραμμάτων ΔΥΠΑ. Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του Υπουργείου Εσωτερικών στην εξασφάλιση συνέχισης της απασχόλησης συμβασιούχων ΑμεΑ στους δήμους, όπως στην περίπτωση του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, όπου οι εργαζόμενοι ΑμεΑ θα παραμείνουν σε θέσεις που καλύπτουν ουσιαστικές ανάγκες, μετά τη λύση των δημοτικών επιχειρήσεων. «Αποδεικνύουμε έμπρακτα την κοινωνική μας ευαισθησία και στηρίζουμε τα άτομα με αναπηρία στη δίκαιη και ισότιμη συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας», υπογράμμισε.

Ο Δημήτρης Κούβελας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υιοθέτηση από το Υπουργείο Παιδείας μεγάλου μέρους της τροπολογίας που είχε και ο ίδιος από κοινού με 17 βουλευτές της Ν.Δ. προτείνει στον Υπουργό, για τη διευκόλυνση μετεγγραφών φοιτητών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών. «Η τροπολογία αυτή διευκολύνει σημαντικά τις μεταγραφές φοιτητών που ανήκουν σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, καθώς και ορφανών φοιτητών και φοιτητών με αναπηρία. Πρόκειται για μια δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη πρωτοβουλία που αποδεικνύει την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησής μας στις οικογένειες που το έχουν περισσότερο ανάγκη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Τέλος, ο κ. Κούβελας επεσήμανε ότι η θέσπιση συστήματος κινήτρων και ανταμοιβών αποτελεί έναν ουσιαστικό μοχλό για την αύξηση της παραγωγικότητας του δημοσίου τομέα, επιβραβεύοντας τους δημόσιους υπαλλήλους που αποδίδουν και υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον με υπευθυνότητα.

Ο Δημήτρης Κούβελας ολοκλήρωσε την ομιλία του επικαλούμενος τα λόγια του Άγγλου πολιτικού φιλοσόφου Τόμας Χομπς: «Το κράτος υπάρχει για να εξυπηρετεί τους πολίτες του και μόνο μέσω της προσαρμογής του στις σύγχρονες ανάγκες θα μπορέσει να εκπληρώσει αυτόν τον ρόλο».