Βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύει ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη μομφή που άφησε ο πρωθυπουργός για τη στάση του σε πρόσφατη δημόσια εκδήλωση, όπου βρέθηκε δίπλα στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά.

Οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά διευκρινίζουν ότι η αναφορά του πρωθυπουργού δεν σχετίζεται με την εν λόγω συνάντηση, αλλά με τις ανησυχίες του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ειδικότερα, στη δήλωση των συνεργατών αναφέρεται πως ο κ. Σαμαράς παραμένει σταθερός στη θέση του για τη σκευωρία της υπόθεσης Novartis, σημειώνοντας πως «θα πάει όλους τους υπεύθυνους μέχρι τέλος». Ωστόσο, τονίζεται ότι ο πραγματικός λόγος της επίθεσης Μητσοτάκη είναι οι εντεινόμενες προκλήσεις της Τουρκίας, όπως η πρόσφατη Navtex που αρνείται την υφαλοκρηπίδα της Κάσου, της Λέσβου και της Χίου.

Οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά καλούν την κυβέρνηση να επικεντρωθεί στα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τα σύνορα της χώρας, αντί για «επικίνδυνους χαριεντισμούς» και βραχύβια «σύμφωνα φιλίας» με την Τουρκία.

Αναλυτικά η δήλωση κύκλων του Αντώνη Σαμαρά:

«Είναι προφανές ότι ο Κ. Μητσοτάκης επιτίθεται στον κ. Σαμαρα όχι επειδή χαιρέτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έτυχε να καθισει δίπλα του σε δημόσια εκδήλωση…

»Άλλωστε η δηλωση του κ. Σαμαρά για τη σκευωρία Νοβαρτις, ότι θα παει ολους τους υπεύθυνους «μέχρι τέλος», ισχύει στο ακέραιο.

»Ο πραγματικός λόγος βρίσκεται στα «ήρεμα νερά» με την Τουρκία που διαταράσσονται καθημερινά πλεον, μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις. Οπως αυτή μόλις τώρα, με τη νέα Navtex της Τουρκίας. Που μας ανακοίνωσε οτι οχι μόνον η Κάσος αλλά ούτε η Λέσβος ούτε και η Χίος έχουν υφαλοκρηπίδα!

»Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τα σοβαρά, στα σύνορά μας. Χωρίς άλλους επικίνδυνους πραγματικά χαριεντισμούς, βραχύβια «σύμφωνα φιλίας» και υποκλίσεις».

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, αποχώρησε κατά την ομιλία του Νίκου Παππά στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλησε με αυτόν τον τρόπο να στείλει μήνυμα όχι μόνο προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο κ. Παππάς έχει καταδικαστεί ομόφωνα από το Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και προς την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στον απόηχο της πρόσφατης «χαμογελαστής» συνάντησης του τελευταίου με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αθηνών.

Το βίντεο με την αποχώρηση Μητσοτάκη


Οι αιχμές Μητσοτάκη στη δευτερολογία του 

Αρχίζοντας τη δευτερολογία του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «απόρησαν κάποιοι γιατί δεν παρακολούθησα την τοποθέτηση του Νίκου Παππά».

Σημείωσε ότι «δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο, ούτε θα συνομιλήσω, ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά όχι για το γεγονός ότι ο Νίκος Παππάς «έτυχε να καθίσει δίπλα του σε δημόσια εκδήλωση» αλλά «εξαιτίας των ενικών θεμάτων».

«Να ασχοληθούμε με τα σοβαρά στα σύνορά μας χωρίς άλλους επικίνδυνους πραγματικά χαριεντισμούς, βραχύβια «σύμφωνα φιλίας» και υποκλίσεις» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός, αναφέρουν οι συνεργάτες του.

Οι χαριεντισμοί του Σαμαρά 

Σημειώνεται ότι οι πρόσφατοι χαριεντισμοί του κ. Σαμαρά με τον Νίκο Παππά είχαν δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις στην πλειονότητα των μελών της ΚΟ της ΝΔ, καθώς ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφερθεί με τα χειρότερα λόγια για τον Αντώνη Σαμαρά όταν ήταν πρωθυπουργός, αλλά και όταν είχε εμπλακεί το όνομά του στην υπόθεση Novartis.

Τα parapolitika.gr από το πρωί είχαν αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν προτίθεται να μπει σε αντιπαράθεση με τον Νίκο Παππά, που ούτως ή άλλως είναι προσωρινός πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, παρά μόνο αν το κρίνει σκόπιμο στη δευτερολογία του, και αυτό μόνο για να υπενθυμίσει την καταδίκη του με ψήφους 13-0.

Με αυτή την κίνησή του ο πρωθυπουργός έστειλε επιπλέον δύο ξεκάθαρα μηνύματα: Πρώτον ότι δεν θα συνδιαλλαγεί με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και, δεύτερον, ότι η βασική αντιπολιτευτική δύναμη που δείχνει να αντιμετωπίζει η κυβέρνηση είναι πλέον το ΠΑΣΟΚ.

Προφανώς ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει μόνο τυπικά αξιωματική αντιπολίτευση μετά και τα όσα συμβαίνουν στα εσωκομματικά της Κουμουνδούρου και δεν αποτελεί τον βασικό κοινοβουλευτικό συνομιλητή και αντίπαλο της κυβέρνησης.

Ενοχλήθηκε ο Νίκος Παππάς

Μετά την αποχώρηση Μητσοτάκη από την αίθουσα της Βουλής ο κ. Παππάς έδειξε να ενοχλείται, λέγοντας πως «η παρουσία του πρωθυπουργού δεν είναι μία χάρη προς την εθνική αντιπροσωπεία, αλλά είναι στον πυρήνα των καθηκόντων του. Δεν θα αξιώσω και με αφορμή την αποχώρησή του μεγαλύτερο σεβασμό προς την εθνική αντιπροσωπεία από το επίπεδο αυτοσεβασμού που ο ίδιος διαφυλάσσει για τον εαυτό του. Το επίπεδο και τον πήχη αυτοσεβασμού ο κ. Μητσοτάκης τον βάζει όλο και πιο χαμηλά και καταφέρνει με επιτυχία να περνάει από κάτω. Ας τον κρίνουν όλες οι πτέρυγες της Βουλής και ο ελληνικός λαός».

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Νίκου Παππά, ο κ. Μητσοτάκης επέστρεψε στα υπουργικά έδρανα για να παρακολουθήσει τις ομιλίες των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών.

Γιάννης Κουρτάκης: Να τα βλέπουν αυτά και όσοι ήθελαν να τον «τελειώσουν», αλλά τελικώς προτίμησαν να τον τριπλοχαιρετούν

Τα «χαριεντίσματα» του Αντώνη Σαμαρά με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, στα βραβεία επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) σχολίασε εμμέσως πλην σαφώς για ακόμα μία φορά, με ανάρτησή του στο Χ, ο εκδότης των «Παραπολιτικών», Γιάννης Κουρτάκης.

*Διαβάστε ακόμα: Γιάννης Κουρτάκης για τα "χαριεντίσματα" Σαμαρά - Καραμανλή με τον Νίκο Παππά: "Ας θαυμάσουμε τους παλιούς ηγέτες της Δεξιάς - Από το... "μέχρι τέλους" στους διπλοχαιρετισμούς"

Ειδικότερα, ο κ. Κουρτάκης επισήμανε στην ανάρτησή του την αποχώρηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τη Βουλή, την ώρα που ανέβηκε στο βήμα και ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς -ο οποίος είναι «τελεσεδίκως καταδικασμένος»-, την ώρα που άλλοι που στο παρελθόν «ήθελαν να τον «τελειώσουν», τελικώς προτίμησαν να τον τριπλοχαιρετούν».

Ο κ. Κουρτάκης αναφέρεται στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος χαιρέτησε εγκάρδια τον Νίκο Παππά στα βραβεία επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), ενώ στο παρελθόν «ήθελε να τον τελειώσει».

Μάλιστα, παραθέτει και φωτογραφία από τον χαιρετισμό τους.

Σε επόμενη ανάρτησή του, ο κ. Κουρτάκης επισημαίνει ότι «με το που ολοκλήρωσε την ομιλία του ο καταδικασμένος με 13-0 πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, επέστρεψε στην αίθουσα της Βουλής ο πρωθυπουργός. Μήνυμα περισσότερο από ξεκάθαρο».

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κ. Κουρτάκης σε tweet του, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται ενοχλημένος από την αποχώρηση του πρωθυπουργού από την αίθουσα της Ολομέλειας την ώρα που ξεκινούσε η ομιλία του Νίκου Παππά


Οι αναρτήσεις του Γιάννη Κουρτάκη

Ο @kmitsotakis αποχώρησε μόλις ξεκίνησε την ομιλία του, ο τελεσιδίκως καταδικασμένος @nikospappas16.

Να τα βλέπουν αυτά και όσοι ήθελαν να τον «τελειώσουν», αλλά τελικώς προτίμησαν να τον τριπλοχαιρετούν. Με το που ολοκλήρωσε την ομιλία του ο καταδικασμένος με 13-0 πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, επέστρεψε στην αίθουσα της Βουλής ο @PrimeministerGR. Μήνυμα περισσότερο από ξεκάθαρο. Ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος @samaras_antonis εμφανίζεται ενοχλημένος από την αποχώρηση @kmitsotakis από την αίθουσα της Ολομέλειας την ώρα που ξεκινούσε την ομιλία του ο @nikospappas16. Πάντα ο πρώην πρωθυπουργός στήριζε τους δικούς του.