Το απόλυτο αλαλούμ επικρατεί σχετικά με τον αποκλεισμό ή μη του Στέφανου Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνεδρίασε σήμερα και η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο ρόλος της οποίας είναι να ελέγχει αν τηρείται το καταστατικό και να επιβάλλει ποινές, παίρνοντας μια απόφαση με δυο σκέλη κατά πλειοψηφία.

Από τη μία κανείς δεν αμφισβητεί πως η Κεντρική Επιτροπή μπορεί να πάρει όποια απόφαση θέλει, αλλά την ίδια ώρα το ίδιο μπορεί να κάνει και το συνέδριο που είναι το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο. Συνεπώς σε κάθε περίπτωση θα μπορούσε να ακυρώσει τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές. Και άρα, να κατέβει κανονικά υποψήφιος στις εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι η άλλη πλευρά καταγγέλλει ότι δεν υπήρξε απαρτία στην Επιτροπή Δεοντολογίας όταν πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση. Προσπάθησαν να ακυρώσουν την προηγούμενη απόφαση 6-6, ωστόσο υπήρξε αδυναμία να παραβρεθούν οι υπόλοιποι εξαιτίας των συνεδριάσεων για τον προσυνεδριακό.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «Kasselistas» δίνουν μάχη για τον πρόεδρο τους

Παράλληλα, υπάρχει έντονη κινητοποίηση των «Kasselistas» την ύστατη στιγμή για να είναι υποψήφιος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης