Το ενδεχόμενο της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ άφησε χθες ανοικτό ο πρώην πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ τι θα πράξουν οι βουλευτές που τον στηρίζουν αν τελικά δεν είναι υποψήφιος.

“Αν υπάρξει έλλειμμα δημοκρατίας, αυτό θα επηρεάσει τις αποφάσεις πολλών. Δεν μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια“ είπε χαρακτηριστικά.

*Διαβάστε ακόμα: Στέφανος Κασσελάκης: Πρόβα νέου κόμματος η φιέστα στα νέα γραφεία του - Υποδοχή ροκ σταρ από τους Kasselistas


Στέφανος Κασσελάκης: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει συνέδριο, θα κάνουμε το αυτονόητο 

Στο ερώτημα των ημερών εάν θα δημιουργήσει δικό του κόμμα εφόσον δεν προχωρήσει η υποψηφιότητά του στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε καθαρά για τις προθέσεις του λέγοντας: «Η πρόθεση μου είναι να μείνω στο ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί η διαδικασία να είναι δημοκρατική. Αλλιώς θα πρέπει να συζητήσουμε για το πώς εκφράζεται η βάση δημοκρατικά. Νοικιάζω γραφεία στον Ταύρο μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου και λένε ότι θέλω να κάνω δικό μου κόμμα. Το κόμμα είναι ο λαός του, έχουμε κόμμα και ο λαός θα εκφραστεί”. Και πρόσθεσε: “Δεν είμαι εδώ για να κάνω κόμμα. Έχουμε κόμμα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήξει να μην κάνει συνέδριο ή κόβει συνέδρους, τότε θα κάνουμε το αυτονόητο" είπε.

Με αυτή την αναφορά του ο έκπτωτος πρόεδρος εννοεί ότι θα κάνει δημοψήφισμα με ερώτημα αν θα πρέπει να είναι υποψήφιος πρόεδρος.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d53j8aeeuoc9)


Το αφήγημα Κασσελάκη για τη δημοκρατία και οι υπαινιγμοί για τον Τσίπρα

Η χθεσινή μέρα ανέδειξε και το νέο αφήγημα από την πλευρά του πρώην προέδρου. Ένα αφήγημα που πολλοί το συνδέουν με μία ενδεχόμενη ήττα στο συνέδριο. Το αφήγημα αυτό έχει να κάνει με την τήρηση της δημοκρατίας σε όλες τις διαδικασίες από την εκλογή συνέδρων μέχρι και την υποβολή της υποψηφιότητας του στο συνέδριο.

Ενδιαφέρον πάντως είναι και το σχόλιό του για τη χθεσινή εκδήλωση του Αλέξη Τσίπρα. Αφού είπε ότι δεν την παρακολούθησε πρόσθεσε πως «αυτό που ξέρω είναι ότι δεν μου έχει δοθεί μια ανάσα από την πρώτη στιγμή που έγινα Πρόεδρος για να προωθήσω τις αλλαγές» στο κόμμα. «Είμαι εδώ για να μην είμαι μεταβατικός πρόεδρος» μιας «συναίρεσης κομμάτων» σημείωσε, στο ίδιο πλαίσιο, ο Στέφανος Κασσελάκης, αφήνοντας υπαινιγμούς για σχέδιο υπονόμευσής του.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d53daehimffl)
Την ίδια ώρα ωστόσο ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε να επικαλείται την απόφαση της Επιτροπής δεοντολογίας, ενώ γνώριζε ότι η χθεσινή συνεδρίαση δεν είχε απαρτία και βάση του καταστατικού δεν μπορεί το όργανο αυτό να πάρει μία τέτοια απόφαση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρ' όλα αυτά είπε ότι "όπως απεφάνθη νωρίτερα η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, μόνο το συνέδριο εγκρίνει ή απορρίπτει υποψηφιότητες. Και επίσης να θυμίσω κάτι, ότι αυτό το συνέδριο συγκαλείται επειδή έγινε μια άρση εμπιστοσύνης της Κεντρικής Επιτροπής στον Πρόεδρο του κόμματος.”

Ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ακόμα την αισιοδοξία του ότι εφόσον του επιτραπεί να είναι υποψήφιος μπορεί να κερδίσει από την πρώτη Κυριακή. Αναφέρθηκε ακόμα στον χώρο όπου λέγεται ότι θα γίνει το συνέδριο λέγοντας ότι είναι πρωτοφανές να γίνεται σε μπουζουξίδικο.

Όπως έλεγαν πάντως στελέχη της πλειοψηφίας ο ΣΥΡΙΖΑ και στο παρελθόν έχει κάνει συνέδρια σε πολυχώρους.


Σόου στα εγκαίνια των γραφείων του Κασσελάκη

Χθες πάντως έγιναν και τα εγκαίνια των γραφείων που νοίκιασε ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσία των υποστηρικτών του.

Ο έκπτωτος πρόεδρος έφτασε στα γραφεία των 1500 τετραγωνικών συνοδευόμενος από τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπεθ και τους βουλευτές Θεοδώρας Τζάκρη, Ευάγγελε Αποστολάκη .

«Δεν υπάρχουν υποψήφιοι Πρόεδροι. Είναι ζήτημα δημοκρατίας να κερδίσουμε το συνέδριο» τόνισε με έμφαση ο Στέφανος Κασσελάκης απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους υποστηρικτές του. Πρόσθεσε επίσης απευθυνόμενος στους εσωκομματικούς του αντιπάλους ότι «αν αναβάλλουν το συνέδριο θα πάρουμε πρωτοβουλίες, η βάση θα πάρει».

Ο κ. Κασσελάκης είπε ακόμα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να γίνει συνιστώσα κεντροαριστερών δήθεν συμφερόντων χωρίς τη βούληση της βάσης».