«Δεν φτιάξαμε αυτό το κόμμα με επώδυνο τρόπο, για να το εγκαταλείψουμε και να πάνε κάπου αλλού» ανέφερε μεταξύ άλλων η Σία Αναγνωστοπούλου μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (24/10) στα Παραπολιτικά 90.1, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη.

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς αρχικά ερωτηθείσα, αν πιστεύει, ότι η ελπίδα επιστρέφει με την επανεμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα ανέφερε ότι: «Από τη στιγμή που έφυγα από τον ΣΥΡΙΖΑ και φτιάξαμε ένα άλλο κόμμα με ενδιαφέρει αυτό το κόμμα. Έχουμε ένα επείγον θέμα τώρα να κάνουμε το συνέδριό μας, να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο γιατί δεν έχουμε κατορθώσει ακόμα να δώσουμε τη δική μας ταυτότητα με επάρκεια στους πολίτες. Είμαστε ακόμα σε μεγάλο βαθμό «αυτοί που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ». Άρα την ελπίδα θέλω να τη δω από αυτό που φτιάχνουμε εμείς, για αυτό το πρώτο συνέδριο είναι πολύ σημαντικό για εμάς και μετά όλα τα άλλα τα βλέπουμε. Δηλαδή εννοώ το πρόγραμμα, οι θέσεις καθορίζουν και αν υπάρχει περιθώριο κάποια στιγμή να φτιαχτεί ένα μέτωπο κρούσης κατά της Δεξιάς αλλά προηγείται το δικό μας κόμμα».


Στη συνέχεια, σε ερώτηση, αν θα διέλυαν την Νέα Αριστερά και θα ακολουθούσαν κόμμα υπό τον Αλέξη Τσίπρα, η Σία Αναγνωστοπούλου είπε: «Κανένας και καμιά δεν θα συναινέσει ποτέ να διαλύσει αυτό που έχτισε. Το να έχει ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα για προγραμματικές συγκλίσεις αυτό είναι εντελώς διαφορετικό αλλά δεν υπονομεύεις το διάβημά σου λέγοντας ότι είμαι κάτι προσωρινό ή θα διαλυθώ ή θα ρευστοποιηθώ. Δεν φτιάξαμε αυτό το κόμμα, με επώδυνο τρόπο, για να πούμε αύριο το πρωί «χαίρετε, το εγκαταλείπουμε για να πάμε κάπου αλλού».

Και πρόσθεσε: «Σέβομαι πολλά πρόσωπα σε αυτή τη μεγάλη διαδρομή στην Αριστερά και προέδρους ή γενικούς γραμματείς που είχαμε κατά καιρούς στα διάφορα κόμματα, αυτό αφορά και τον κ. Τσίπρα δεν πιστεύω όμως σε πρόσωπα. Τα πρόσωπα εφαρμόζουν πολιτικές άρα η πολιτική έχει σημασία. Το σύνθημά μας ήταν «η πολιτική επιστρέφει», φύγαμε εξαιτίας της ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και του ερχομού ενός Μεσσία. Δεν φύγαμε για τον Κασσελάκη, φύγαμε για ό,τι σηματοδοτούσε ο Κασσελάκη για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ».


Σία Αναγνωστοπούλου: «Η υπόθεση ΣΥΡΙΖΑ στο μυαλό μου τελείωσε πέρυσι»

Κλείνοντας, η βουλευτής σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Για μένα η υπόθεση ΣΥΡΙΖΑ, και για αυτό έφυγα, τελείωσε πέρυσι. Δεν παρακολουθώ πολύ το τι γίνεται στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί με προσβάλει βαθιά όταν βλέπω να ξαναγράφεται η ιστορία σε σχέση με αυτή την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήταν αυτό το πράγμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν επιτρέπω να ξαναγράφεται η ιστορία από όλους αυτούς που δεν ήθελαν τον ΣΥΡΙΖΑ με βάση αυτό που γίνεται τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ».

Και συμπλήρωσε: «Δεν φύγαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως κακομαθημένα παιδιά γιατί δεν μας δώσανε θέσεις ή γιατί αποτύχαμε. Η απόφασή μας ήταν βαθιά πολιτική, δεν είχε να κάνει ούτε με θέσεις ούτε με πρόσωπα βεβαίως τα πρόσωπα παίζουνε ρόλο. Εγώ με τον Κασσελάκη δεν θα μπορούσα να είμαι ποτέ στη ζωή μου για πολιτικούς λόγους. Όσοι τον στήριζαν τότε και δεν φτιάχνανε γραμμή άμυνας είναι υπεύθυνοι. Είναι πολιτικό το θέμα».