Πηγές του υπουργείου Υγείας στο parapolitika.gr: Η Mayer κοπράνων δεν συστήνεται από κανέναν διεθνή οργανισμό για ανίχνευση ανθρώπινης αιμοσφαιρίνης
Τι συνιστούν πηγές του υπουργείου Υγείας
Πως απαντά το υπουργείο Υγείας για την επιλογή των συγκεκριμένων self test για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου
Την ουρανομήκη σύγχυση, στην οποία έχουν περιέλθει ορισμένοι στη χώρα μας, σχετικά με τον προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, ένα σπουδαίο πρόγραμμα πρόληψης το οποίο μόλις ξεκίνησε, επιχειρούν να διαλύσουν πηγές του υπουργείου Υγείας, με τις οποίες συνομίλησε το parapolitika.gr.
“Δεν ισχύουν όσα αναφέρονται σε σχετικά με το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου δημοσιεύματα. Στα 200 εκατ. ευρώ είναι η χρηματοδότηση για ολόκληρο το πρόγραμμα πρόληψης “Προλαμβάνω” και όχι μόνο για τη δράση για το παχύ έντερο. Επίσης, η Mayer κοπράνων δεν είναι ειδική για την ανίχνευση της ανθρώπινης αιμοσφαιρίνης. Κανένας διεθνής οργανισμός δεν συστήνει τη χρήση της σε πληθυσμιακά προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου. Θα είχαμε, τότε, πολύ περισσότερα ψευδώς θετικά αποτελέσματα. Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, όπως τα CDC, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κ.ά., συστήνουν FIT και FOB test για την ανίχνευση της αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα”.
Υπουργείο Υγείας: "FIT και FOB test για την ανίχνευση της αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα"
Συγκεκριμένα, πηγές του υπουργείου Υγείας διευκρινίζουν:“Δεν ισχύουν όσα αναφέρονται σε σχετικά με το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου δημοσιεύματα. Στα 200 εκατ. ευρώ είναι η χρηματοδότηση για ολόκληρο το πρόγραμμα πρόληψης “Προλαμβάνω” και όχι μόνο για τη δράση για το παχύ έντερο. Επίσης, η Mayer κοπράνων δεν είναι ειδική για την ανίχνευση της ανθρώπινης αιμοσφαιρίνης. Κανένας διεθνής οργανισμός δεν συστήνει τη χρήση της σε πληθυσμιακά προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου. Θα είχαμε, τότε, πολύ περισσότερα ψευδώς θετικά αποτελέσματα. Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, όπως τα CDC, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κ.ά., συστήνουν FIT και FOB test για την ανίχνευση της αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα”.