Τον Αλέξη Τσίπρα «φωτογραφίζει» το Μέγαρο Μαξίμου ως ηθικό αυτουργό και ιθύνοντα νου της συκοφάντησης πολιτικών αντιπάλων με φόντο την υπόθεση Novartis μετά και την αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων.

Ο Παύλος Μαρινάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό με αφορμή την τοποθέτηση Τσίπρα στη Βουλή σε ημερίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η οποία προκάλεσε την ενόχληση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη. Ο κ. Τσίπρας τοποθετήθηκε αιχμηρά για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης στην υπόθεση των υποκλοπών, των Τεμπών και του ναυαγίου στην Πύλο, με συνέπεια η κυρία Αδειλίνη να αντιδράσει και να αποχωρήσει από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Μπορούμε ευλόγως να ελπίζουμε πως οι θεσμοί του Συμβουλίου της Ευρώπης θα συμβάλουν και στην αποκατάσταση υποθέσεων που αποτελούν τις μεγαλύτερες μαύρες κηλίδες, τις ανοιχτές πληγές του κράτους δικαίου στην πατρίδα μας και που άνοιξαν, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια. Αναφέρομαι, όπως όλοι θα καταλάβατε, στο μεγάλο σκάνδαλο των μαζικών παράνομων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Κυρίως όμως αναφέρομαι στις αδιανόητες για μια ευρωπαϊκή χώρα προσπάθειες παρακώλυσης των ερευνών της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής. Και στην αδυναμία των δικαστικών Αρχών να εντοπίσουν τους υπευθύνους και να αποδώσουν δικαιοσύνη». Το ίδιο αιχμηρός ήταν και για τις περιπτώσεις του ναυαγίου της Πύλου και του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, αναφέροντας ότι «αντίστοιχη ολιγωρία των Αρχών εντοπίζεται τόσο στο δραματικό ναυάγιο της Πύλου με τον πνιγμό εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών, ενώ βρίσκονταν επί 16 ώρες στην περιοχή έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας. Αλλά και στο σιδηροδρομικό έγκλημα των Τεμπών, με τον άδικο χαμό 57 συνανθρώπων»

Το θράσος του Αλέξη Τσίπρα για την Δικαιοσύνη


Άμεση ήταν η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους να τονίζει πως, αντί ο Αλέξης Τσίπρας να απολογηθεί για την πολιτική σκευωρία που στήθηκε γύρω από την υπόθεση Novartis, επιχείρησε να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης. «Στο λεξικό, δίπλα στη λέξη “θράσος” θα έπρεπε να μπει η φωτογραφία του κ. Τσίπρα. Αντί να απολογηθεί για τη συντεταγμένη εκστρατεία κηλίδωσης των πολιτικών του αντιπάλων, στην ομιλία του σε ημερίδα στην Βουλή κάνει έμμεσες υποδείξεις στη Δικαιοσύνη για εν εξελίξει, υπό διερεύνηση υποθέσεις», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης και σε άλλο σημείο τόνισε: «Ο πρώην πρωθυπουργός, που είχε δύο υπουργούς οι οποίοι εκ των υστέρων καταδικάστηκαν αμετάκλητα από τη Δικαιοσύνη, εργαλειοποιώντας με ανεπίτρεπτο τρόπο το δραματικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, συκοφαντεί τη χώρα του και “εκδίδει πορίσματα” ως αυτόκλητος “δικαστής” κάνοντας λόγο για “ολιγωρία των Αρχών”. Κύριε Τσίπρα, νυν και πρώην σύντροφοί του, κανείς δεν μπορεί να υπαγορεύσει στη Δικαιοσύνη τον τρόπο με τον οποίο θα επιτελεί τα καθήκοντά της, και αυτό γιατί πλέον στην Ελλάδα δεν λειτουργούν παραϋπουργεία Δικαιοσύνης, όπως κυνικά είχε παραδεχτεί ότι συνέβαινε επί των ημερών σας ο πρώην υπουργός της κυβέρνησής σας κ. Κοντονής».

Εν τω μεταξύ μια αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στη Βουλή ενέτεινε τους προβληματισμούς που υπάρχουν σχετικά με τα πολιτικά του σχέδια. «Διαισθανόμαστε ότι πρέπει να επιστρέψετε», σχολίασε δημοσιογράφος. «Εδώ είμαι, δεν έφυγα», απάντησε ο κ. Τσίπρας και, όταν ρωτήθηκε «πώς τα βλέπετε τα δικά σας, του ΣΥΡΙΖΑ;» σημείωσε χαμογελώντας: «Άσ’ τα.. Ας πούμε κάτι ευχάριστο».

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή