Με άκρως αιχμηρό τρόπο σχολίασε την απάντηση του Αντώνη Σαμαρά στη διαγραφή του από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, και συγκεκριμένα το γεγονός, όπως ανέφερε, ότι «θυσίασε τα πάντα για την πατρίδα», ο οικονομολόγος  και σύμβουλος επιχειρήσεων Αρίστος Δοξιάδης.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε ανάρτησή του στο Facebook μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του από τη Νέα Δημοκρατία ανέφερε σε κάποιο σημείο πως «για την πατρίδα θυσίασα τα πάντα, μέχρι και την υγεία μου. Κανείς όμως δεν μπορεί να μου επιβάλει να θυσιάσω και τη συνείδησή μου».

Σχολιάζοντας την απάντηση του πρώην πρωθυπουργού, ο οικονομολόγος Αρίστος Δοξιάδης, ο οποίος, όπως σημειώνει, υπήρξε συμμαθητής του Αντώνη Σαμαρά στο Κολλέγιο Αθηνών, μεταξύ άλλων, σημειώνει σε ανάρτησή του: «Τίποτα δεν θυσίασες Αντώνη. Δεν ξέρεις καν τι σημαίνει η λέξη θυσία».






Η ανάρτηση του Αρίστου Δοξιάδη για τον Αντώνη Σαμαρά

«Με τον Αντώνη Σαμαρά ήμασταν συμμαθητές στο Κολλέγιο Αθηνών, κι αποφοιτήσαμε το 1970. Στην τάξη μας ήμασταν τουλάχιστο εννέα μαθητές που οργανωθήκαμε σε αντιδικτατορικές οργανώσεις, με κίνδυνο να μας συλλάβουν και να μας βασανίσουν.

Ο Αντώνης έμεινε απέξω, δεν ήθελε να μπλέξει. Και ανέλαβε πολιτική δράση εκ του ασφαλούς στην ΟΝΝΕΔ, όταν έγινε κυβέρνηση η ΝΔ.

Και έχει το θράσος, σήμερα, να γράφει "Για την πατρίδα θυσίασα τα πάντα, μέχρι και την υγεία μου."

Τίποτε δεν θυσίασες Αντώνη. Δεν ξέρεις καν τι σημαίνει η λέξη θυσία. Αν κάποια στιγμή το στρες της δουλειάς σε ταλαιπώρησε, επειδή ανέλαβες μια σοβαρή ευθύνη για 2-3 χρόνια, σκέψου πόσος κόσμος, που δεν έχει τη δική περιουσία και καταγωγή, στρεσάρεται επί δεκαετίες στη δουλειά.

Σε αυτούς τους εργαζόμενους έκανες τεράστια ζημιά με την στάση σου ενάντια στο μνημόνιο, με την απάτη των Ζαππείων. Στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ που βρέθηκαν σε κρίση χρέους η αξιωματική αντιπολίτευση έβαλε πλάτη, οι ηγεσίες διαμόρφωσαν μνημόνια με συναίνεση και ξεπέρασαν την ύφεση σε 2-3 χρόνια.

Με τη δική σου στάση, συνέβαλες στη βαθειά φτωχοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, που έχασαν και την υγεία τους. Δείξε επιτέλους λίγη τσίπα, και ζήτα συγνώμη, Ή τουλάχιστο, αποτραβήξου με αξιοπρέπεια».