Για τις καταγγελίες Ταχιάου σχετικά με απειλές που δέχθηκε για το Μετρό Θεσσαλονίκης, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

*Διαβάστε ακόμα: Το απειλητικό τηλεφώνημα Καρυπίδη σε Ταχιάο με φόντο τα εγκαίνια του Μετρό Θεσσαλονίκης, η οργή Μητσοτάκη και ο ρόλος του Χρυσοχοΐδη

Ειδικότερα, ο υπουργός αναφέρθηκε στην παρέμβαση Εισαγγελέα, μετά από τις καταγγελίες του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Νίκου Ταχιάου, σχετικά με απειλές για επεισόδια στα εγκαίνια του Μετρό Θεσσαλονίκης.

«Νομίζω ότι η ομάδα του Άρη απευθύνθηκε στη διοικητική δικαιοσύνη και ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής, δεν ξέρω λεπτομέρειες, φαντάζομαι σε αυτήν τη φάση βρισκόμαστε τώρα. Από πλευράς κυβερνήσεως, ο αρμόδιος υπουργός κατήγγειλε το περιστατικό με τη συμπεριφορά του ποδοσφαιρικού παράγοντα κι από κει και πέρα επιλαμβάνεται η Δικαιοσύνη, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο. Έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι ποινικές διαδικασίες επί του θέματος», τόνισε ο κ. Βορίδης.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι έχουν γίνει βήματα όσον αφορά την οπαδική βία, λόγω αυστηρότερου πλαισίου, με τις συμπεριφορές παραγόντων αθλημάτων να οφείλουν να μπουν σε ένα πιο φυσιολογικό πλαίσιο και σε τάξη.


Για τις «έξυπνες» κάμερες

Ακόμα, ο κ. Βορίσης αναφέρθηκε στο μέτρο με τις νέες «έξυπνες» κάμερες.

Τόνισε ότι θα εγκατασταθούν στους δρόμους, σύμφωνα με όσα εξαγγέλθηκαν στη χθεσινή παρουσίαση, ενώ για το ενδεχόμενο τυχόν καθυστερήσεων λόγω προσφυγών, επισήμανε ότι η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς κράτος-δικαίου, επομένως πρέπει και να ενισχυθεί η αίσθηση ασφάλειας των πολιτών μέσα από μια εποπτεία στην οδηγική συμπεριφορά.

Παράλληλα, ως προς τις αιτιάσεις ότι καθυστέρησε να προχωρήσει το έργο, ο υπουργός δεν διαφώνησε, επικαλούμενος ωστόσο τεχνικά θέματα που αφορούσαν τη σχετική προκήρυξη.

«Να ξέρετε ότι και το σύστημα που έχουμε φτιάξει για τις δημόσιες συμβάσεις είναι βαρύ κι απαιτητικό. Όχι κακώς, γιατί κι εκεί έχουμε σταθμίσεις συμφερόντων. Δηλαδή από τη μια μεριά πρέπει να τα κάνουμε όλα γρήγορα, από την άλλη μεριά πρέπει να τηρούνται διαδικασίες που ενισχύουν την ακεραιότητα της διαδικασίας χωρίς να γίνονται περίεργα πράγματα. Θεωρώ ότι τη δεδομένη στιγμή το σύστημα των δημοσίων συμβάσεων βρίσκεται σε ισορροπία τη δεδομένη στιγμή, δεν είμαι υπέρ της άποψης να το κάνουμε ακόμα πιο ευέλικτο, γιατί θα έχει κινδύνους», επισήμανε.

«Πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε και την πλευρά του θύματος. Στο παρελθόν βάλαμε πάρα πολύ στο κέντρο τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, πρέπει όμως να ακούμε κι όλους αυτούς που θίγονται από διάφορες εγκληματικές δράσεις. Και εννοώ να ακούγονται θεσμικά τα δικαιώματά τους στο πλαίσιο μιας γενικής πρόληψης», σημείωσε στη συνέχεια.

Απαντώντας για ποιον λόγο δεν θα καταγράφεται τα πρόσωπα όσων παραβιάζουν τον ΚΟΚ, ο υπουργός τόνισε ότι τα αδικήματα αυτά στη συντριπτική τους πλειοψηφία δικάζονται ως εξ αμελείας. «Αυτός που περνάει κόκκινα, έχει πιει και οδηγεί αμελώς, έχει αμελή συμπεριφορά. Εδώ υπάρχει μια αντίληψη ότι στις περιπτώσεις αυτές δεν έχει νόημα να αποκαλυφθεί το πρόσωπο αυτού του κατηγορουμένου. Εγώ είμαι της άποψης ότι πρέπει να αξιολογείται η κάθε περίπτωση», είπε χαρακτηριστικά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d5yg1d61vadd)