Για την συζήτηση αναφορικά με την Προεδρία της Δημοκρατίας τοποθετήθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή. Όπως είπε «το πρόσωπο του ΠτΔ πρέπει να ενώνει, όχι να διχάζει», σημειώνοντας πως «τέτοια πρόσωπα υπάρχουν σε όλες τις παρατάξεις».

«Το Σύνταγμα λέει ότι απαιτούνται ευρύτερες πλειοψηφίες αλλά δεν θα ήταν σωστό να πάμε σε εκλογές αν δεν επιτευχθεί. Η γνώμη μου για τον κ.Βενιζελο είναι γνωστή», δήλωσε, μιλώντας για το ενδεχόμενο ο Ευάγγελος Βενίζελος να προταθεί για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Στη συνέχεια, εξαπέλυσε «πυρά» κατά της προέδρου της Φωνής Λογικής, Αφροδίτης Λατινοπούλου και των όσων είπε για τον Κώστα Σημίτη, λέγοντας πως: «Κρίνω την Λατινοπουλου διότι λέει ότι εγώ είμαι δεξιά οι άλλοι όχι. Από αρχαιοτάτων χρόνων όσο κάποιος είναι άταφος, δεν τον προσβάλεις.

*Διαβάστε ακόμα: Κόντρα Γεωργιάδη Λατινοπούλου για τον Σημίτη: "Φρικώδεις οι δηλώσεις της πριν την κηδεία του" - "Πότε να μιλήσω, μετά τα 40; " του απάντησε

Η δεύτερη κριτική είναι ότι η μεγαλύτερη αδυναμία του ελληνισμού είναι ο διχασμός. Οταν με προκαλούσαν να πω μειοδότη τον Τσίπρα απαντούσα ότι ήταν μια κακή συμφωνία αυτή των Πρεσπών.

Θα μάθει η κ.Λατινοπουλου πως λειτουργεί η πολιτική. Δεν είναι μόνο show και μιλάει κάποιος μόνος του. Δέχεται και κριτική. Χθες επί 10 λεπτά με έβριζε», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε και για τον Έλον Μασκ: «Δεν είναι κομψό αυτό που κάνει ο Μασκ. Να παρεμβαίνει στα πολιτικά άλλων χωρών. Δεν θα καταργήσουμε τη δημοκρατία. Δεν γίνεται να τινάξουμε στο αέρα αγώνες αιώνων για να κάνει κάποιος τον χαβαλέ του επειδή είναι δισεκατομμυριούχος», είπε ειδικότερα.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στα Παραπολιτικά 90,1

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Κληθείς να σχολιάσει την φράση της κας Αρβελέρ ότι ήταν δεξιοί και το κρύβανε
Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δικαιώνεται η ατάκα της από τον χρόνο. Σας υπενθυμίζω ότι όταν πήρε την εξουσία η πρώτη φορά Αριστερά τελικά έκανε ένα σωρό δεξιά μέτρα.

Για τις μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ της Μεγ. Βρετανίας

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου έκανε μια πολύ μεγάλη ανακοίνωση για τις μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ της Μεγ.Βρετανίας, τα μέτρα τα οποία προτείνει είναι τα μέτρα που έχουμε πάρει προ καιρού στην Ελλάδα. Ό,τι έχω ψηφίσει εδώ το ’24 πάει να το ψηφίσει αυτός το ’25. Του λένε ότι αυτό δεν είναι πολύ αριστερό και λεει δεν μ’ ενδιαφέρει το ιδεολογικό πρόσημο, μ’ ενδιαφέρει να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ασθενείς. Έχει έρθει η ώρα να ξεφύγουμε από ορισμένα κολλήματα.

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Στην πολιτική μου διαδρομή έχω επιλέξει να είμαι με έναν μεγάλο κομμουνιστή ηγέτη, τον Τενγκ Χσιάο Πινγκ, «άσπρη γάτα, μαύρη γάτα αρκεί να πιάνει τα ποντίκια». Συμπίπτει τελικά και ο Χσιάο Πινγκ δεξιά να κυβέρνησε την Κίνα γιατί οι δεξιές γάτες πιάνουν τα ποντίκια οι αριστερές είναι τεμπέλες.

Αναφορικά με τις παρεμβάσεις του Ελον Μάσκ

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Με προβληματίζει η συμπεριφορά του κ. Μασκ και δεν την θεωρώ καθόλου αστεία. Θεωρώ πολύ άκομψο ένας δισεκατομμυριούχος όσο έξυπνος, ικανός και επιτυχημένος και αν είναι να προσπαθεί να επηρεάσει πολιτικές εξελίξεις σε διάφορα κράτη, δεν το θεωρώ πολύ κομψό αυτό. Η δημοκρατία έχει κάποιους κανόνες, κάποιους τρόπους συμπεριφοράς και κάποια όρια. Δεν θα καταργήσουμε τη δημοκρατία.

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η δημοκρατία είναι πολύ σοβαρό πράγμα, για να φτάσουμε να συνεννοούμαστε δημοκρατικά πέρασαν αιώνες εξέλιξης και πολλά ποτάμια αίματος δεν θα τα τινάξουμε όλα στον αέρα τώρα για να κάνει ο καθένας τον χαβαλέ του! Η κάθε χώρα έχει την πολιτική της οντότητα, την πολιτικής ταυτότητα και την πολιτική της αυτονομία, δεν μπορεί κάποιος επειδή τυγχάνει να έχει μια πλατφόρμα και να έχει πολλά εκατομμύρια και καλές γνωριμίες να θέλει ξαφνικά να επηρεάζει πως θα βγαίνει κυβέρνηση στην κάθε χώρα. Αρχίζει να γίνεται λίγο επικίνδυνο.

Σχετικά με τη διαμάχη που είχε με την κα Λατινοπούλου

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η κα Λατινοπούλου θεώρησε πρέπον την ώρα που ακόμα ο Κ. Σημίτης δεν έχει κηδευτεί να βγει και περίπου να τον πει προδότη. Έκανα δύο τύπου κριτικές στην κα Λατινοπούλου, η πρώτη έχει να κάνει με τους θεσμούς. Δεξιός σημαίνει ότι αντιλαμβάνεσαι τους βασικούς τρόπους συμπεριφοράς τους οποίους και αναγνωρίζεις, τους σέβεσαι και τους υπηρετείς. Κρίνω λοιπόν την συμπεριφορά της κας Λατινοπούλου από πλευράς ιδεολογίας. Από την εποχή του Ομήρου μέχρι τους Πατέρες της εκκλησίας και τον παρόντα χρόνο στην ελληνική παράδοση υπάρχει ένας απαράβατος ιερός κανόνας όταν κάποιος είναι άταφος δεν τον βρίζεις. Η κα Λατινοπούλου δεν έχει καταλάβει τον βασικότερο τρόπο συμπεριφοράς που ο ελληνισμός έχει διδάξει στην ανθρωπότητα από την εποχή του Ομήρου υπό αυτή την έννοια η πράξη της ήταν ανθελληνική. Η δεύτερη κριτική είναι ότι η μεγαλύτερη αδυναμία του Ελληνισμού και αυτό που μας προξένησε μεγαλύτερη ζημιά ήταν ο διχασμός. Όταν με προκαλούσαν να πω μειοδότη τον Τσίπρα για τις Πρέσπες έλεγα ότι είναι μια κακή συμφωνία αλλά δεν είναι μειοδότης. Το
έκανα αυτό γιατί έχοντας διαβάσει ελληνική ιστορία ξέρω ότι η αδυναμία της φυλής είναι αυτή.

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η κα Λατινοπούλου θα μάθει τώρα που έχει μπει στην πολιτική ότι θα ακούει και κριτική. Η ζωή θέλει και κανόνες συμπεριφοράς και σεβασμού, δεν είναι μόνο show και τηλεόραση και σύγκρουση.

Για την αύξηση των μεταμοσχεύσεων

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Το 2024 είχαμε 111 αποβιώσαντες δότες οργάνων όταν ο μέσος όρος τα προηγούμενα χρόνια ήταν 50 αυτό μας οδήγησε σε ένα ρεκόρ μεταμοσχεύσεων όλων των εποχών. Αυτό το δρόμο θέλουμε να ακολουθήσουμε και το 2025 και τα επόμενα χρόνια. Θεωρώ μεγάλη προτεραιότητα της υπουργικής μου θητείας να φτάσουμε στους μέσους όρους μεταμοσχεύσεων της Βόρειας Ευρώπης. Η βόρεια Ευρώπη είναι στον αριθμό 20, η Ελλάδα το 2020 ήταν το 4 ενώ το 2024 κλείσαμε στον αριθμό 12.

Για το πρόσωπο της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Το πρόσωπο Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό, να ενώνει και όχι να διχάζει. Πρόσωπα που ενώνουν υπάρχουν σε όλες τις παρατάξεις.

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Το σύνταγμα λεει ότι πρέπει να επιδιώξεις μεγάλες πλειοψηφίες, το σύνταγμα όπως το αλλάξαμε τώρα λεει ότι αν δεν τα καταφέρεις δεν θα διαλύσεις τη Βουλή για αυτό. Μου αρέσει η ιδέα της ευρύτερης συναίνεσης και την υπηρετώ απολύτως στον θεσμό του προέδρου αλλά όμως δεν θεωρώ ότι ήταν σωστό να διαλύουμε τη Βουλή για αυτο το λόγο. Πιστεύω ότι πρόσωπα που μπορεί να επιτύχουν ευρύτερη πλειοψηφία υπάρχουν από όλες τις παρατάξεις και από τη δική μας και από την Κεντροαριστερά.