Πιερρακάκης για Δομάζο: Με τίμησε με τη φιλία του, οι συζητήσεις μαζί του θα αποτελούν διαχρονική πυξίδα
Συγκινεί ο υπουργός Παιδείας
Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι ο "στρατηγός" Μίμης Δομάζος τα τελευταία χρόνια που είχε την τύχη να τον γνωρίσει τον τίμησε με τη φιλία του
Κυριάκος Πιερρακάκης: Οι συζητήσεις μαζί του θα αποτελούν για εμένα διαχρονική πυξίδα
«Τα τελευταία χρόνια, μέσα από το κοινό ενδιαφέρον μας για την Αθήνα, είχα την τύχη να γνωρίσω τον Δομάζο πίσω από τον ''Στρατηγό'': έναν άνθρωπο απλό, προσηνή, προσιτό, που τίμησε την οικογένειά μου και εμένα με τη φιλία του και που οι συζητήσεις μαζί του θα αποτελούν για εμένα διαχρονική πυξίδα», υποστηρίζει ο υπουργός Παιδείας, εκφράζοντας στη συνέχεια τα συλλυπητήριά του προς τους οικείους του.
Ολόκληρη η ανάρτηση:
«Ομολογώ πως δεν θυμάμαι πότε άκουσα για πρώτη φορά το όνομα ''Δομάζος''. Αν και η γενιά μου δεν πρόλαβε να τον δει να αγωνίζεται, τα κατορθώματά του τον έκαναν συνώνυμο του μύθου σε γήπεδα, σε αλάνες, αλλά και όπου κυλούσε μια μπάλα.
Χάρη στο ταλέντο, την ευφυΐα και τη σκληρή του δουλειά, ο Μίμης Δομάζος υπήρξε ένας από τους πιο σπουδαίους και επιδραστικούς αθλητές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν είναι τυχαίο ότι η ηγετική του στόφα του χάρισε το προσωνύμιο «Στρατηγός».
Από την Άμυνα Αμπελοκήπων μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό, όπου διέπρεψε επί δύο και πλέον δεκαετίες, με ένα σύντομο ενδιάμεσο πέρασμα από την ΑΕΚ. Κορυφαία στιγμή του, φυσικά, ήταν η πορεία του Παναθηναϊκού μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ, το 1971.
Τα πρώτα βήματα της τηλεόρασης βρήκαν τον Δομάζο στο απόγειό του. Και εκεί συνέβη κάτι πραγματικά σπάνιο: η εικόνα του, που πλέον έφτανε σε κάθε σπίτι, ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή από το είδωλο που είχαν πλάσει οι φίλαθλοι μέσα από τις περιγραφές των ραδιοφώνων και των εφημερίδων.
Ο "Στρατηγός" υπήρξε επίσης ένας από τους πιο πιστούς στρατιώτες της Εθνικής Ελλάδος, τιμώντας τη φανέλα της για όλη του τη σπουδαία καριέρα. Μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Δομάζος συνδύασε τις δύο μεγάλες του αγάπες, το ποδόσφαιρο και τα παιδιά. Η "Ακαδημία Δομάζου" έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες παιδιά να έρθουν σε επαφή με το παιχνίδι και, κυρίως, να αγαπήσουν τον αθλητισμό.
Τα τελευταία χρόνια, μέσα από το κοινό ενδιαφέρον μας για την Αθήνα, είχα την τύχη να γνωρίσω τον Δομάζο πίσω από τον "Στρατηγό": έναν άνθρωπο απλό, προσηνή, προσιτό, που τίμησε την οικογένειά μου και εμένα με τη φιλία του και που οι συζητήσεις μαζί του θα αποτελούν για εμένα διαχρονική πυξίδα.
Στη σύζυγό του, στις κόρες του, σε όλη την οικογένεια και τους οικείους του, καθώς και στον Παναθηναϊκό, τη δεύτερή του οικογένεια, εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».