Για το ότι δεν έχει λάβει κάποια επίσημη ενημέρωση σχετικά με απόφαση της Γαλλίας για πώληση πυραύλων Meteor στην Τουρκία, υποστήριξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα αναφερόμενος στο γεγονός της διαμαρτυρίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, στη Γαλλίδα πρέσβη, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αυτό έγινε σε μια λογική του «μερικές φορές το προλαμβάνειν είναι καλύτερο από το θεραπεύειν».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d7er4sfnchl5)
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Δένδιας με ανάρτησή του στο Χ τόνισε ότι κατά τη διάρκεια τηςε συνάντησής του με την Γαλλίδα πρέσβη έθεσε το θέμα απόκτησης των πυραύλων Meteor από την Τουρκία.

Αναλυτικά ο κ. Δένδιας ανέφερε σχετικά:

Μετά τη σχετική ενημέρωση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Γεώργιου Γεραπετρίτη, συναντήθηκα σήμερα στο ΥΠΕΘΑ με την Πρέσβη της Γαλλίας, κα Laurence Auer, από την οποία ζήτησα επίσημη ενημέρωση σχετικά με τις πληροφορίες για πώληση πυραύλων ΜΕΤΕΟR στην Τουρκία, από consortium στο οποίο συμμετέχει η Γαλλία.

Εξέφρασα στην Πρέσβη της Γαλλίας την έντονη αντίθεση της Ελλάδας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο δεν συνάδει με τις μέχρι τώρα άριστες στρατηγικές σχέσεις των δύο χωρών.