Μαρινάκης για Τέμπη: "Η αντιπολίτευση πάει να κάνει πρόταση δυσπιστίας πάνω σε ένα υπό διερεύνηση τραγικό δυστύχημα"
"Θέλουν μόνο την πολιτική εκμετάλλευση"
"Καμία συγκάλυψη για κανέναν και για τίποτα" ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη
«Η αντιπολίτευση ελλείψει πολιτικού αφηγήματος πάει να βρει σωσίβιο σε ένα τραγικό δυστύχημα [...] χτίζει πολιτικές καριέρες στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν υπάρχει «καμία συγκάλυψη για κανέναν και για τίποτα».
Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο Mega το πρωί, κατηγόρησε μάλιστα την αντιπολίτευση ότι «δεν την νοιάζει η αλήθεια, αλλά η πολιτική εκμετάλλευση μιας τραγωδίας» και πως «πάει να κάνει πρόταση δυσπιστίας πάνω σε ένα υπό διερεύνηση τραγικό δυστύχημα».
Σε ερώτηση εάν υπάρξει πιθανότητα προσφυγής στις κάλπες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει ένα πρόγραμμα τετραετίας με ένα πρόγραμμα που είναι δέσμευση στους πολίτες. Εμείς είμαστε μία κυβέρνηση τετραετίας και αυτό δεν θα αλλάξει» για να προσθέσει: «Ωστόσο έρχεται η αντιπολίτευση, πάει να κάνει πρόταση δυσπιστίας πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα που είναι υπό διερεύνηση, όχι μετά την πρωτόδικη απόφαση. όχι έστω μετά το πόρισμα του ανακριτή και του εισαγγελέα ενώ είναι εν εξελίξει σε ένα πολύ κρίσιμο στάδιο που αναμένουν πορίσματα».
«Λέμε ότι δεν θα πάμε σε εκλογές γιατί θα απορριφθεί αλλά προσέξτε: Το αίτημα είναι πρόταση δυσπιστίας τι σημαίνει αυτό το αίτημα θα απορριφθεί αλλά έστω ότι γίνεται δεκτό σημαίνει ότι γίνονται εκλογές. Πότε; στη μέση της τετραετίας. Γιατί; Για ένα τραγικό δυστύχημα που διερευνάται. Από ποιους; Από κόμματα που ακόμη δεν έχουν καταθέσει πρόγραμμα - ούτε για το σιδηρόδρομο. Το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα υποβάλουν ένα αίτημα πολιτικό πάνω σε ένα ζήτημα πολύ τραγικό, δικαστικό, χωρίς να έχουν πρόγραμμα. Θέλουν μόνο την πολιτική εκμετάλλευση».
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, επιχείρησε να πείσει Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας και ΠΑΣΟΚ για κατάθεση κοινής πρότασης μομφής, ωστόσο δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις 50 υπογραφές.