«Οι απειλές για την Ευρωπαϊκή Ένωση πολλαπλασιάζονται. Μετά τον Πούτιν, τον Ερντογάν, τώρα και ο Πρόεδρος Τραμπ απειλεί κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης από τις Βρυξέλλες, μετά απο τις εργασίες της προσυνόδου των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στις οποίες μετείχε το πρωί της Δευτέρας (3/2).

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε λέγοντας ότι: «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν χρέος να σταματήσουν την υπνοβασία και να πάρουν αποφάσεις, που θα κάνουν τους πολίτες να νιώθουν ασφαλείς σε κάθε χώρα της Ένωσης. Αποφάσεις ξεκάθαρες, με συγκεκριμένα βήματα. Πρέπει να υπάρχει κοινή εξωτερική πολιτική, πρέπει να υπάρχουν κοινοί εξοπλισμοί και ευρωστρατός. Επίσης, πρέπει να υπάρχουν κανόνες για την εξαγωγή όπλων προς τρίτες χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

androulakis_vryxelles2


Ανδρουλάκης: "Απαιτούνται ξεκάθαρες ευρωπαϊκές αποφάσεις, κοινή εξωτερική πολιτική, κοινοί εξοπλισμοί και ευρωστρατός"

Τέλος, όπως είπε: «Είναι αδιανόητο ισχυρά ευρωπαϊκά κράτη να εξοπλίζουν την Τουρκία, ενώ υπάρχει το casus belli που απειλεί τη χώρα μας και επιπλέον η γειτονική χώρα απειλεί και την Κύπρο συνεχώς, όταν ο Ερντογάν λέει ότι η προτεραιότητά του είναι η διχοτόμηση του νησιού».

androulakis_vryxelles1
androulakis_vryxelles3

androulakis_vryxelles4