Επίσκεψη στο Αμμάν πραγματοποιεί σήμερα, Τρίτη 4/02, ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, όπου στις 9:30 π.μ. είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας, Ayman Al Safadi.

Μετά τις διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών, ακολούθησαν δηλώσεις των δύο Υπουργών Εξωτερικών προς τον Τύπο.

Στις 11:00 π.μ., ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Βασιλιά της Ιορδανίας, Abdullah II.


Οι περιφερειακές εξελίξεις στο επίκεντρο της συνάντησης Γεραπετρίτη - Σάαρ στο Ισραήλ

Με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκίντεον Σάαρ συναντήθηκε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, τη Δευτέρα 3/02.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τις περιφερειακές εξελίξεις και την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

Ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων και τόνισε τη σημασία της επιστροφής όλων των ομήρων στις εστίες τους.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας υπουργός θα μεταβεί στη Ραμάλα, όπου θα πραγματοποιήσει συνάντηση, στις 6:00 μ.μ., με τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών, Mohammad Mustafa.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί, επίσης, με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’ και θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.