Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 13.00 θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με θέμα τη σεισμική δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού, στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, θα γίνει η βασική εισήγηση από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, για την κωδικοποίηση των βασικών ενεργειών πρόληψης - κινητοποίησης, με όλα τα ενδεχόμενα τα οποία μπορεί να συμβούν.



Σεισμοί: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη 

Στη συνέχεια θα προχωρήσουν στις σύντομες παρουσιάσεις τους οι επιστήμονες: ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος, η ηφαιστειολόγος Εύη Νομικού, ο καθηγητής Εφαρμοσμένης Μηχανικής Κωνσταντίνος Συνολάκης και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.