Γιώργος Καρατζαφέρης στα Παραπολιτικά 90,1: "Προτείνω για υπουργό Εξωτερικών τον Ευάγγελο Βενιζέλο" - "Να ενωθούν τα κόμματα Βελόπουλου, Λατινοπούλου και Νατσιού"
Ολόκληρη η συνέντευξη
Το σχόλιο του Γιώργου Καρατζαφέρη για την πορεία του Κυριάκου Βελόπουλου, η ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά, η δήλωση για τη διαγραφή Σαμαρά από τη ΝΔ - Αναλυτικά όσα είπε στα Παραπολιτικά 90,1

Σε μία εφ'όλης της ύλης συνέντευξη για τους πολιτικούς συσχετισμούς, τη Δεξιά, τις ΗΠΑ αλλά και τα ελληνοτουρκικά προχώρησε ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, που μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 στην εκπομπή «Πρωινή Πτήση» με τον δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο.
Όσον αφορά στις δυνάμεις της Δεξιάς πρότεινε να «ενωθούν τα κόμματα Βελόπουλου, Λατινοπούλου και Νατσιού», ενώ όταν ρωτήθηκε για το πρόσωπο εκείνο που θεωρεί κατάλληλο για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, απάντησε: «έχω προτείνει Βαγγέλη Βενιζέλο».
Όταν ρωτήθηκε για τον πρέοδρο της Ελληνική Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο και για το ότι δεν μπορεί να πείσει, ο κ.Καρατζαφέρης είπε «χρειάζεται ένα κέντρισμα σοβαρότητας. Αυτό του λείπει γιατί ως ευφυία πιστεύω ότι είναι μέσα στους είκοσι καλύτερους του ελληνικού κοινοβουλίου».
Για το θέμα της διαγραφής του Αντώνη Σαμαρά από τη ΝΔ, τόνισε «εγώ τον έχω διαγράψει, του έχω βάλει ένα Χ από τότε που πρόδωσε την παράταξη το ’93, το ’95 και το ’96. Τρεις φορές την πρόδωσε».
Έκρουσε, την ίδια στιγμή, τον κώδωνα για τα ελληνοτουρκικά δηλώνοντας τα εξής: «Η Τουρκία δεν έχει ξεχάσει, βρίσκεται σε μια κατάσταση εθελουσίας ύπνωσης μέχρι την ημέρα που θα αποφασίσει. Η συνείδηση τους λέει ότι τα σύνορα τους φτάνουν Θεσσαλονίκη, δεν το είπε προχθές ο Ερντογάν; Επομένως εμείς πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι».
Για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, επισήμανε: «Έρχεται να αλλάξει πράγματα καταρχήν υπάρχει μια διεθνής ύφεση της Woke ατζέντας που είναι μια επαναφορά στο φυσιολογικό τρόπο ζωής».
«Ο Τραμπ είναι αυτός ο οποίος ουσιαστικά έκλεισε το δρόμο για να εκσυγχρονίσουν οι Τούρκοι τα F 16, να μην πάρουν F35. Έκανε μια σειρά πραγμάτων που ουσιαστικά πήγαιναν κόντρα σε αυτό που λέει "Ερντογάν φίλος μου"» πρόσεθεσε.
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Η Αμερική χρειαζόταν μια επανάσταση και δια μέσου της Αμερικής όλος ο κόσμος. Απόδειξη ότι είναι 10 μέρες Πρόεδρος και έχει αλλάξει όλη η παγκόσμια πολιτική έκφραση, παντού. Ο Πούτιν σπεύδει για συνάντηση να λύσει το θέμα του, ο Κινέζος ο οποίος είναι συγκυρίαρχος σου λεει «αμάν με αυτόν δεν μπορώ να τα βάλω» και όλες οι χώρες οι οποίες αυθαιρετούσαν εις βάρος της Αμερικής τώρα μπαίνουν όλες στο καβούκι. Ο Τράμπ έρχεται να αλλάξει πράγματα καταρχήν υπάρχει μια διεθνής ύφεση της Woke ατζέντας που είναι μια επαναφορά στο φυσιολογικό τρόπο ζωής. Είχε αρχίσει να μας κατακλύζει αυτή η κατάσταση και να φοβάσαι να αντιδράσεις μήπως και σου πουν είσαι μπήξε-δείξε. Στην οικονομία μπαίνουν άλλοι κανόνες. Όποιος δουλεύει, οποίος αποδίδει βρίσκεται εις την δεξιά πλευρά, όποιος δεν αποδίδει πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Εμένα μου αρέσει πολύ ο Τραμπ. Αυτά τα οποία είχαμε διατυπώσει και αυτό ακούγεται για πρώτη φορά ίσως, μαζί με τον Φάρατζ όταν στήσαμε τους ευρωσκεπτικιστές το 2004, ως πρόεδρος εκείνος αντιπρόεδρος εγώ, αυτό τον ίδιο σκελετό ο Φάρατζ τον έχει δώσει στον Τράμπ και έχει υιοθετήσει μια σειρά πραγμάτων. Επομένως εγώ είμαι απόλυτα σύμφωνος. Και εδώ θα αλλάξουν πράγματα.
ΔΗΜ: Προς το καλύτερο;
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Το καλύτερο θα είναι ούτως ή άλλως αν η συνταγή είναι αυθεντική.
ΔΗΜ: Το λέω γιατί κάποιοι εκφράζουν σκεπτικισμό, είναι σκεπτικιστές όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι στα ελληνοτουρκικά ας πούμε, αν και υπάρχει ένα δεδομένο ότι ο Τραμπ είναι αυτός ο οποίος ουσιαστικά έκλεισε το δρόμο για να εκσυγχρονίσουν οι Τούρκοι τα F 16, να μην πάρουν F35. Έκανε μια σειρά πραγμάτων που ουσιαστικά πήγαιναν κόντρα σε αυτό που λέει Ερντογάν φίλος μου.
ΔΗΜ: Ο ίδιος βέβαια το διαψεύδει αλλά δεν θα μπορούσε να το επιβεβαιώσει.
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Δεν μπορεί να το πει. Έτσι πιστεύω. Εγώ θα ήμουν πολύ ικανοποιημένος ως Έλληνας να είναι εκεί ο δικός μας άνθρωπος. Είναι μια αναβάθμιση, όμως σήμερα πιστεύω ότι παίζει το παιχνίδι, εισηγήσεις του ακούγονται και θα σου πω και κάτι το οποίο δεν ξέρει πολύ κόσμος. Στις Βρυξέλλες όταν πηγαίνει σπεύδουν όλοι για μια φωτογραφία όπως κάποτε γινότανε με την Α. Μέρκελ ή κάποιους άλλους
ΔΗΜ: Χαίρει εκτίμησης λέτε
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Μεγάλης. Θεωρώ λοιπόν όταν εκεί γίνεται όλο το παιχνίδι, το για μικροπολιτικούς λόγους εδώ να βάζουμε νάρκες δεν είναι καλό. Ας κάνουμε αντιπολίτευση όπως εξάλλου ορίζει το σύνταγμα αλλά όχι αυτόν τον ευτελισμό. Σήμερα βλέπω όλος ο κόσμος, και οι κοινοβουλευτικοί αλλά και εξωκοινοβουλευτικοί που συμπαρασύρουν τους πολιτικούς έχουν ως στόχο πως θα μειώσουν και θα ξεφτιλίσουν το Μητσοτάκη. Δηλαδή ο Μητσοτάκης βγήκε πολύ ψηλά δεν είναι τα δύο 40αρια τα οποία πήρε είναι όλα όσα συνέβησαν· η υποδοχή που είχε τότε στο Λευκό Οίκο που δεν την είχε ποτέ κανένας άλλος. Θυμίζω ότι πρώην πρωθυπουργοί έβγαιναν υπό βροχή, με ομπρέλα για να κάνουν δηλώσεις. Η ανέλιξή του στην Ευρώπη και εν τέλει μια δομή την οποία δημιούργησε η οποία ενοχλούσε. Τι εννοώ. Ο Μητσοτάκης έπρεπε να κοντύνει, θα βρίσκανε τον τρόπο να κοντύνει και άρχισαν αυτό τον πόλεμο που βλέπουμε τώρα δηλαδή εκείνο, το άλλο φταίει ο Μητσοτάκης. Λέει φταίει ο Μητσοτάκης γιατί ο μηχανοδηγός πήγε σε άλλη ράγα, φταίει Μητσοτάκη γιατί ο ελεγκτής πάτησε λάθος κουμπί. Φταίει ο Μητσοτάκης που κάποιοι χλιμίτζουρες βάλανε στο φορτίο επάνω ξυλόλιο και όλα αυτά.
ΔΗΜ: Τον κατηγορούν ότι το επιτελείο του, ο ίδιος ήξερε.
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ο Μητσοτάκης εκείνη την εποχή ήταν στις Βρυξέλλες φταίει αυτός που ο μπαγάσας που φόρτωσε πήρε τα μαύρα του προφανώς και έβαλε πάνω απαγορευμένο υλικό. Αυτά όλα εμένα με ενοχλούν, με ενοχλούν ότι προσπαθούν να τον κατεβάσουν, όχι μόνο κάποιες δυνάμεις πολιτικές αλλά και εκτός πολιτικής. Δεν νομίζω ότι τον θέλουν πάρα πολύ τα Μέσα Ενημέρωσης τα μεγάλα, τα δυνατά γιατί θέλουν να είναι ελεγχόμενος. Δηλαδή «αδερφέ κόντυνε λίγο για να μπορέσουμε να μιλήσουμε».
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Τον θέλουν στην εξουσία αλλά πιο κοντό. Μετά βλέπω την ενέργεια. Ενέργεια, τράπεζες και κάποια μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης βρίσκονται πάνω από την εκτελεστική εξουσία, πάνω από τον Μητσοτάκη και αυτό είναι μια δυσμορφία της δημοκρατίας, συμβαίνει όμως εκεί επιβάλλουν πράγματα. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι επισκέπτονται τον πρωθυπουργό από την πίσω πόρτα εκεί είναι για να γίνουν τα διάφορα πράγματα... Τέλος πάντων εγώ τον Μητσοτάκη τον θέλω δυνατό και ισχυρό γιατί ξέρω τι έχει η χώρα μπροστά. Έχει την πρόκληση της Τουρκίας. Η Τουρκία δεν έχει ξεχάσει, βρίσκεται σε μια κατάσταση εθελουσίας ύπνωσης μέχρι την ημέρα που θα αποφασίσει. Η συνείδηση τους λέει ότι τα σύνορα τους φτάνουν Θεσσαλονίκη, δεν το είπε προχθές ο Ερντογάν; Επομένως εμείς πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι. Σε αυτό το πανέτοιμοι θέλω να χαιρετίσω ότι στο κρίσιμο υπουργείο βρίσκεται ο Νίκος Δένδιας, δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο ο Μητσοτάκης.
ΔΗΜ: Θα παραμένει στον ανασχηματισμό που μπορεί να γίνει; Πιστεύετε ότι πρέπει να παραμείνει;
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Δεν μπορεί να φύγει. Αδυνατώ να πιστέψω ότι ο Μητσοτάκης θα αλλάξει τον Δένδια. Μπορεί να γίνουν άλλες κινήσεις, μπορεί να γίνουν κινήσεις οι οποίες ενδεχομένως να παγώσουν...
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Όχι. Έχω την αίσθηση ότι εδώ χρειάζεται βοήθεια, θα χρειαστεί έναν ρόλο επιτελάρχη αυτόν τον οποίο δεν μπορούσε να παίξει ο σοβαρός δικαστής, ο Πικραμμένος, μπορεί να το αναθέσει στον Γεραπετρίτη, να έχει και τυπική εξουσία γιατί ουσιαστική την είχε όσο ήταν στο Μαξίμου. Μπαίνει λοιπόν το θέμα ποιος θα πάει στο εξωτερικό.
ΔΗΜ: Αυτός που θα πάει στο εξωτερικό πρέπει να έχει μια καλή έξωθεν μαρτυρία προς την Αμερική προφανώς.
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Πρέπει να έχει αλλά πρέπει πρώτα να είναι εξαιρετικά ευφυής.
ΔΗΜ: Υπάρχουν τέτοιοι;
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Υπάρχουν, έχω προτείνει τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο.
ΔΗΜ: Με εκπλήσσετε και με αιφνιδιάζετε, κεντρώος;
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Τι σχέση έχει το Κέντρο αρκεί να είσαι καλός, δυνατός, σοβαρός και να μπορεί να συνεννοηθεί κανείς μαζί σου. Σιγά τώρα τη διαφορά που έχει η Νο2 του ΠΑΣΟΚ, η κα Διαμαντοπούλου από ένα στέλεχος της ΝΔ. Δεν υπάρχει καμία διαφορά, αυτά είναι αστεία πράγματα
ΔΗΜ: Έχουν πέσει οι γραμμές δηλαδή.
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ναι, νομίζω ότι υπάρχουν οι σοβαροί και οι λιγότερο σοβαροί.
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Εμένα μου αρέσουν τα καθαρόαιμα. Έστω και ένα λιοντάρι, δεν μπορώ τα ερπετά και δυστυχώς υπάρχουν πολλά ερπετά.
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Είπες πριν ότι παραμένω δημοσιογράφος εν αρχή παραμένω ροκάς.
ΔΗΜ: Η αλήθεια είναι ότι την έχετε την τάση και στην πολιτική ήσασταν ροκάς και παραμένετε σε όλες τις εκφάνσεις ρόκας. Οι ακροατές μου λένε «θέλουμε να ζητήσεις από τον Πρόεδρο να τοποθετηθεί επί προσώπων». Καταρχάς να σου πω ότι ο Πρόεδρος ήρθε εδώ και μου είπε «θέλω να τοποθετηθώ σε ότι θέλεις. Ό,τι θες να ρωτήσεις εγώ θα απαντώ». Να πάμε στην πολιτική, για πρόσωπα μου λένε και ξεκινάνε από τα δεξιά πρόσωπα της πολιτικής. Δηλαδή μου λέει ένας φίλος «Λατινοπούλου τι εστί ; Βελόπουλος τι εστί; Πολιτικό σας παιδί δεν είναι ο κ. Βελόπουλος;
ΔΗΜ: Δεν βλέπετε δύσκολο τώρα να συνεννοηθεί η Λατινοπούλου με τον Βελόπουλο που αυτή τη στιγμή φαίνεται να έχει και την πρωτοκαθεδρία στα δεξιά;
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Αυτό είναι δικό τους θέμα. Εγώ προτείνω «κοιτάξτε είναι χρυσή ευκαιρία αυτό το πράγμα το οποίο το ίδρυσα εγώ, το έφτιαξα εγώ σαν νοοτροπία, το στήριξα σαν ιδεολογία τώρα μπορεί να έρθει στην εξουσία. Γιατί αύριο ο πρωθυπουργός, οποίος είναι ο Δένδιας, ο Βορίδης, ο Άδωνις δεν ξέρω ποιος μπορεί να είναι, αύριο να μην έχει δυο επιλογές μία από δεξιά και μία αριστερά. Έτσι λοιπόν θα μείωνε και τις απαιτήσεις του ευρισκόμενου αριστερά γιατί θα υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση από δεξιά. Συμφέρει πολύ τη ΝΔ αυτό το οποίο λέω. Έκανα μια προσπάθεια, θα ξανακάνω, δεν θα παραιτηθώ γιατί το να πάρει ο καθένας από 6- 7- 8% δεν κάνει τίποτα, μια ζημιά κάνει και τίποτα άλλο. Δεν θέλω λοιπόν ο συγκυβερνήτης να είναι από εκείνη την πλευρά και αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης από αυτά. Δεν με ενοχλεί να είναι ο συγκυβερνήτης ΠΑΣΟΚ αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση είναι η Δεξιά. Αυτό πάω να κάνω αλλά δεν το καταλαβαίνουνε. Δεν το καταλαβαίνουν γιατί δεν έχουν εμπειρία, δεν έχουν γνώσεις και ίσως δεν έχουν και ένα μεγαλείο ψυχής σαν και αυτό που κατέθεσα εγώ τότε με τον Παπαδήμο που ήξερα ότι θα χάσω το κόμμα αλλά θα σωζόταν η Ελλάδα.
ΔΗΜ: Δεν βλέπετε κάποιον στα δεξιά να έχει όλα τα εχέγγυα να γίνει για παράδειγμα Ορμπάν, να μπορέσει να φτάσει σε ένα επίπεδο ψηλό που να κατακτήσει υψηλό ποσοστό και ίσως υψηλότερο ποσοστό από το ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ δηλαδή να είναι αυτό πόλος από μόνος του.
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ούτε ο Βελόπουλος είναι Ορμπάν, ούτε η Λατινοπούλου είναι Μελόνι. Ας καταλάβουν λοιπόν τα πραγματικά τους μεγέθη.
ΔΗΜ: Μαζί όμως θα μπορούσαν να συνθέσουν μια δύναμη.
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ναι αλλά σε μια τέτοια σύνθεση θα πήγαιναν πάρα πολλοί, οι πρώτοι αναπληρωματικοί, οι τελευταίοι εκλεγμένοι με τη ΝΔ γιατί το πρώτο πράγμα που θέλει ένας βουλευτής είναι την επανεκλογή του. Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα δίνει τη γυναίκα του, τη γιαγιά ή τη νονά του η επανεκλογή τον ενδιαφέρει άρα θα μαζευόταν μια ομάδα η οποία θα είχε κάποια σοβαρότητα, τώρα ποιοι είναι; Θα ήθελα να κάνουμε ένα τεστ, πες μου τρεις βουλευτές του Βελόπουλου.
ΔΗΜ: Είναι προσωποπαγές κόμμα εννοείτε.
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Δεν έχει στελέχη. Θυμήσου το ΛΑΟΣ πριν 20 χρόνια. Είχε Βορίδη, είχε Άδωνι, είχε Πλεύρη, είχε Ροντούλη, είχε τον Βελόπουλο ήταν μια δεκάδα που έκανε ό,τι ήθελε μες στη Βουλή
ΔΗΜ: Προερχόταν από το ΠΑΣΟΚ ο Βελόπουλος, αυτό που λέτε δηλαδή ότι δεν υπάρχουν γραμμές ουσιαστικά το είχατε εντάξει και στο κόμμα γιατί φέρατε έναν ο οποίος προερχόταν από το ΠΑΣΟΚ
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ο Βελόπουλος όταν τον συνάντησα ήτανε ΠΑΣΟΚ και του λέω έλα μαζί μου. Εγώ ήμουνα στη Νέα Δημοκρατία. Το ’96 έκανα μια επιστολή στον Έβερτ και του λέω «θέλω να βάλεις στο ψηφοδέλτιο τρεις ανθρώπους». Ο ένας ήτανε ο Βελόπουλος, ο άλλος ήταν ο Μπεκατώρος ο πατέρας της Μαρίας Μπακατώρου, δημοσιογράφος. Και μου λεει ο Εβερτ «σε παρακαλώ μην επιμένεις καθόλου. Πήγαμε στα Γιαννιτσά κι είναι φουλ πασόκος». «Ρε συ είναι μαζί μου». Δεν τον έβαλε και ήρθε μαζί μου
ΔΗΜ: Καλός μαθητής πάντως, κακά τα ψέματα έχει πάει καλά. Και στα τηλεοπτικά πηγαίνει καλά.
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Είναι πολύ έξυπνος άλλα στοιχεία δεν έχει
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Γενικώς σοβαρότητα, χρειάζεται ένα κέντρισμα σοβαρότητας. Και πει ο άλλος ναι αλλά υπάρχει πίσω και να background, αυτό το background ζητάει ο κόσμος. Αυτό του λείπει γιατί ως ευφυία πιστεύω ότι είναι μέσα στους είκοσι καλύτερους του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά έχει απώλειες από άλλα πράγματα τα οποία τα έχω υποδείξει και τα λέω και συνεχώς. Άρα πρέπει να γίνει ένας ενιαίος άξονας για να μπορέσει να διεκδικήσει ρόλο σε ένα χρόνο από σήμερα.
ΔΗΜ: Και η ΝΙΚΗ;
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Μέσα και η ΝΙΚΗ γιατί όχι.
ΔΗΜ: Αυτό θα είναι πρωτοποριακό γιατί αν επιτευχθεί κάτι τέτοιο τότε στην Αριστερά που είναι πολυκερματισμένη και πάντα ψάχνουν ένα τρόπο να ενωθούν αν το πετύχουν αυτό στη Δεξιά θα τους έχουν βάλει και τα γυαλιά
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Στη Δεξιά πλευρά είναι τρεις, στην άλλη πλευρά είναι πόσοι, 400; Δηλαδή έχουμε ΠΑΣΟΚ, έχουμε ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε Κασσελάκη, είναι η Ζωή, ο Βαρουφάκης.
ΔΗΜ: Πώς βλέπετε την κα Κωνσταντοπούλου; Είναι δυναμική, τα λέει και τσεκουράτα, φαίνεται να βγαίνει μπροστά και να υπερασπίζεται θέσεις. Πως τη βλέπετε
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Έχω την αίσθηση ότι η υπερβολή την οποία χρησιμοποιεί προκειμένου να αυξήσει τον όρο συμμετοχή της στα δελτία ειδήσεων της αφαιρεί και αυτής σοβαρότητα. Όλα αυτά τα οποία κάνει δημιουργούν ένα μάγκωμα στον κόσμο.
ΔΗΜ: Ποιον βλέπετε στην Αριστερά που έχει τα στοιχεία ώστε να μπορέσει να ανέβει την κλίμακα.
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Η Έφη Αχτσιόγλου πιστεύω ότι είναι μια δομημένη προσωπικότητα η οποία όμως έμεινε πίσω αλλά νομίζω ότι θα μπορούσε. Θα μπορούσε επίσης ο Γερουλάνος. Διεκδικεί μια θέση ο «πίσω από τις λέξεις», ο Αλέξης.
ΔΗΜ: Ο Αλέξης ο οποίος επανεμφανίστηκε τώρα με το θέμα των Τεμπών ο οποίος έκανε δήλωση. Ουσιαστικά πήγε να προσεταιριστεί την «πλατεία των Τεμπών» δηλαδή τους ανθρώπους που έχουν κατέβει...
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Και την άλλη φορά είχε προσεταιριστεί την πλατεία και προέκυψε η MARFIN.
ΔΗΜ: Δηλαδή θα μπορούσε όλο αυτό που συμβαίνει στα Τέμπη να οδηγήσουν σε MARFIN πιστεύετε;
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Όχι εύχομαι να μη συμβεί κάτι τέτοιο ξανά. Ελπίζω αλλά όταν καλλιεργείς τέτοιες καταστάσεις δεν ξέρεις που θα καταλήξει.
ΔΗΜ: Φοβάστε ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι δηλαδή που θα προκαλούσε κάποια τρομοκρατική ενέργεια ή ένα τέτοιο γεγονός;
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Νομίζω ότι κάτι θα εκδηλωθεί γιατί υπάρχει μια φρενίτιδα και μια στόχευση. Μιλάγαμε πριν τον Βελόπουλο, ο Βορίδης μες στη Βουλή του είπε «πρόσεξε μην το τραβάτε το πράγμα γιατί αν η δικαιοσύνη καμφθεί τι θα υπάρχει μετά». Ειδοποίησα εγώ το Μάκη ότι έπρεπε να το συνεχίσει, να του πει ότι αυτά τα οποία λέτε περί καταργήσεως της Δικαιοσύνης δημιουργεί στον απλό πολίτη την ανάγκη έκφρασης, εάν δεν υπάρχει Δικαιοσύνη πώς θα εκφραστεί και εκφράζεται δια της τρομοκρατίας. Φοβάμαι λοιπόν τώρα ότι όλο αυτό το περιβάλλον το οποίο δημιουργείται, καλλιεργείται είναι σαν να λέει στην τρομοκρατία «που είσαι, αργείς». Όπως έγινε με τους αναρχικούς μέσα στη Βουλή.
ΔΗΜ: Εννοείτε τον Ρουβίκωνα. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που Ρουβίκωνας εντάξει είχε φτάσει απέξω αλλά τώρα μπήκε και μέσα.
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Αυτά είναι, σημαίνει ότι αύριο το πρωί δεν ξέρουμε πόσο μέσα θα είναι αλλά το να δίνεις βήμα, να δίνεις εφαλτήριο σε όλους αυτούς γιατί αυτοί «συγγενείς» είναι, πρωτοξάδερφα είναι όλοι αυτοί, είναι πολύ επικίνδυνο.
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Δεν είμαι από αυτούς που βάζω την πείρα στην πυρά. Δηλαδή ο Καραμανλής είναι ένα κεφάλαιο, είναι και νέος ακόμα, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ήθος. Από όλους αυτούς που έχω γνωρίσει και έχω συνεργαστεί λίγο ή πολύ ο Παπανδρέου έχει το περισσότερο ήθος, έχει τα καλύτερα αυτιά. Ακούει, καταλαβαίνει μερικά πράγματα όταν του τα εξηγήσεις. Όσον αφορά τον Σαμαρά εγώ τον έχω διαγράψει, του έχω βάλει ένα Χ από τότε που πρόδωσε την παράταξη το ’93, το ’95 και το ’96. Τρεις φορές την πρόδωσε. Το ’95 τότε που έδωσε σωσίβιο στο Παπανδρέου λέγοντας «Στεφανόπουλος». Το ‘96 όπου τον παρακάλεσα, και μάλιστα που τον παρακάλεσα; Είναι η κηδεία του Σολωμού Σολωμού έχει 45°C και είμαστε 200 άνθρωποι σε μια εκκλησία που παίρνει 30 και ήμουνα στο αυτί του, του λεω «ρε συ έφυγε ο Μητσοτάκης έλα να πάμε μαζί σε εκλογές». «Όχι, όχι». Και αυτός δεν μπήκε στη Βουλή και για το ποσοστό που πήρε ο Σαμαράς εμείς χάσαμε από τον Σημίτη. Θα ήταν διαφορετική εξέλιξη της Ελλάδας. Θέλω να πω ότι αυτά με έχουν ενοχλήσει. Τέλος πάντων αλλά και αυτός βέβαια όπως και το κάνουμε, δεν είναι μια αμελητέα ποσότητα.
ΔΗΜ: Αυτό που κυριαρχεί στην πολιτική είναι το θέμα των Τεμπών, μου είπατε τι πιστεύετε και για τα λάθη τα πολιτικά που έχουν γίνει. Βλέπουμε ανθρώπους οι οποίοι βγαίνουν και θρηνούν, βλέπουμε ανθρώπους οι οποίοι τοποθετούνται και πολιτικά μέσα από το θέμα των Τεμπών θεωρείτε ότι υπάρχει αυτό που λέμε πολιτική εκμετάλλευση. Πολιτική εκμετάλλευση πάντα υπάρχει στα μεγάλα γεγονότα, το έχουμε δει διαχρονικά αυτό το θέμα είναι αυτή η πολιτική εκμετάλλευση γίνεται ακόμη και από ανθρώπους που δεν το περιμένεις να γίνεται; Δηλαδή βλέπετε κάποιους να εποφθαλμιούν πολιτικές θέσεις μέσα από αυτό το γεγονός, και δεν μιλώ για καθαρόαιμους πολιτικούς.
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Είχαμε 57 θύματα άρα είχαμε 114 γονείς και αν βάλουμε και παππούδες και τα λοιπά 150 άτομα. Εν πάση περιπτώσει οι 149 είναι λιγότερο θλιμμένοι; Μπροστά βγήκε μια κυρία η οποία είναι προικισμένη από τη φύση με κάποια χαρακτηριστικά και βλέπω ότι λειτουργεί ως πρόεδρος της ενωμένης αντιπολίτευσης. Και αν μάλιστα δεν ήταν τόσο κοντά οι προεδρικές εκλογές θα μπορούσε να ήταν η κοινή υποψήφια.
ΔΗΜ: Α! τόσο πολύ το βλέπετε δηλαδή θεωρείτε δεδομένο ότι κινείται με ένα πολιτικό σκοπό;
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Θέλω να πω ότι βλέπω ότι ο θρήνος πλέον δεν είναι το πρώτο σημείο αναφοράς. Το πρώτο σημείο αναφοράς (βλέπω) πως είναι η καταξίωση σε ένα άλλο πλαίσιο. Θέλω να το πω όσο μπορώ πιο ευγενικά, πιο απλά. Δεν μου αρέσει, υπάρχουν και άλλοι γονείς οι οποίοι δεν έχουν καθημερινή εμφάνιση ή πρόκληση και οι οποίοι λένε πέντε πράγματα σωστά. Όσον αφορά την όλη κατάσταση με τα Τέμπη εδώ νομίζω ότι περικλείεται σε μια φράση painted black.
ΔΗΜ: Τι γράφετε τώρα; Γιατί η αλήθεια είναι ότι για να μπορέσουμε να κλείσουμε αυτό το ραντεβού έχουμε μιλήσει αρκετές ημέρες, πολλούς μήνες το συζητάμε, Το ψάχνουμε να βρούμε την καλύτερη εποχή και μου λέτε, «γράφω, γράφω». Τι γράφετε Πρόεδρε
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Πρέπει να μου δώσει ο Θεός τουλάχιστον 10 χρόνια ζωής για να μπορέσω να περιγράψω όλα αυτά τα οποία έχω ζήσει. Γιατί πριν υπαινίχθηκες κάτι ότι η σημερινή εποχή έχει ηγέτες κατώτερους των περιστάσεων. Να σου πω πριν 40 χρόνια πριν 50 χρόνια τότε είχαμε μέσα στη Βουλή Καραμανλή, είχαμε Αβέρωφ, είχαμε Παπανδρέου, Μητσοτάκη, Μαύρο. Έκανες έτσι στα έδρανα της ΝΔ και είχε 10 υποψηφίους Πρωθυπουργούς σήμερα δεν έχω αυτή την καλή μαγιά, δεν υπάρχει. Δεν θα κάνω σύγκριση και διεθνώς άλλο οι μεγάλες ηγεσίες του ‘60 Αντενάουερ, Ντε Γκώλ κλπ και άλλο σήμερα Μακρόν ...Θυμάμαι ήταν ο Γάλλος Πρόεδρος και ο Γερμανός πρωθυπουργός στον Αστέρα, είχαν έρθει, και ο Ανδρέας είχε μια συνάντηση μαζί τους στα πλαίσια μιας άλλης ευρύτερης επαφής και όπως κατεβαίνει στο ασανσέρ συναντάει μια γνώριμη κυρία και του λεει «να σας πω κάτι» και το «κάτι» ήταν δύο ώρες καθυστέρηση για να πάει να δει τον Μιτεράν. Αυτό ήταν το συν του Ανδρέα
ΔΗΜ: Και τους τροφοδότησε, έσπασε αποκλεισμό
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ξύπνιος άνθρωπος, ήταν χθες πανευτυχής. Όσο και κάποιοι να ενοχλούνται δεν παύει η κόρη του να έγινε πριγκίπισσα. Για ξένες αναφορές, στις αυλές όλες είναι η πριγκίπισσα. Εμένα μου άρεσε η εικόνα. Χάρηκα πολύ την Άννα Μαρία, 80 ετών αέρινη. Το μεγαλείο που εξέπεμπε η βασίλισσα της Ισπανίας.
ΔΗΜ: Κύριε Καρατζαφέρη θέλω να σας ευχαριστήσω που ήσασταν μαζί μας αυτό το πρωινό ΕΕ. Ξέρω ότι ξενύχτησα για να έρχεται, θα το ξανακάνουμε σύντομα.
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Θα τα πούμε μετά τον ανασχηματισμό.
ΔΗΜ: Έρχεται σύντομα, πότε τον τοποθετείται;
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Βέβαια, δεν μπορεί θα ναι λάθος. Όσο δυνατόν πιο κοντά στην εκλογή του Προέδρου. Τον άλλο μήνα τέτοια μέρα πιστεύω να έχουμε άλλη κυβέρνηση αλλιώς θα είναι μέγα λάθος του Μητσοτάκη να μην το έχει κάνει.
Όσον αφορά στις δυνάμεις της Δεξιάς πρότεινε να «ενωθούν τα κόμματα Βελόπουλου, Λατινοπούλου και Νατσιού», ενώ όταν ρωτήθηκε για το πρόσωπο εκείνο που θεωρεί κατάλληλο για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, απάντησε: «έχω προτείνει Βαγγέλη Βενιζέλο».
Όταν ρωτήθηκε για τον πρέοδρο της Ελληνική Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο και για το ότι δεν μπορεί να πείσει, ο κ.Καρατζαφέρης είπε «χρειάζεται ένα κέντρισμα σοβαρότητας. Αυτό του λείπει γιατί ως ευφυία πιστεύω ότι είναι μέσα στους είκοσι καλύτερους του ελληνικού κοινοβουλίου».
Για το θέμα της διαγραφής του Αντώνη Σαμαρά από τη ΝΔ, τόνισε «εγώ τον έχω διαγράψει, του έχω βάλει ένα Χ από τότε που πρόδωσε την παράταξη το ’93, το ’95 και το ’96. Τρεις φορές την πρόδωσε».
Έκρουσε, την ίδια στιγμή, τον κώδωνα για τα ελληνοτουρκικά δηλώνοντας τα εξής: «Η Τουρκία δεν έχει ξεχάσει, βρίσκεται σε μια κατάσταση εθελουσίας ύπνωσης μέχρι την ημέρα που θα αποφασίσει. Η συνείδηση τους λέει ότι τα σύνορα τους φτάνουν Θεσσαλονίκη, δεν το είπε προχθές ο Ερντογάν; Επομένως εμείς πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι».
Για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, επισήμανε: «Έρχεται να αλλάξει πράγματα καταρχήν υπάρχει μια διεθνής ύφεση της Woke ατζέντας που είναι μια επαναφορά στο φυσιολογικό τρόπο ζωής».
«Ο Τραμπ είναι αυτός ο οποίος ουσιαστικά έκλεισε το δρόμο για να εκσυγχρονίσουν οι Τούρκοι τα F 16, να μην πάρουν F35. Έκανε μια σειρά πραγμάτων που ουσιαστικά πήγαιναν κόντρα σε αυτό που λέει "Ερντογάν φίλος μου"» πρόσεθεσε.
Καρατζαφέρης στα Παραπολιτικά 90,1: Ολόκληρη η συνέντευξη
ΔΗΜ: Δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ με έναν πολύ σημαντικό πολιτικό, δημοσιογράφο γιατί αυτό δεν χάνεται, δεν είναι δυνατό να γίνει και έναν σημαντικό άνθρωπο ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά θα συμβαίνοντα και τεκταινόμενα. Μιλώ για τον Γιώργο Καρατζαφέρη, πρώην Πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Θα μπω κατευθείαν στα θέματα της συζήτησης· Ντόναλτ Τραμπ.Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Η Αμερική χρειαζόταν μια επανάσταση και δια μέσου της Αμερικής όλος ο κόσμος. Απόδειξη ότι είναι 10 μέρες Πρόεδρος και έχει αλλάξει όλη η παγκόσμια πολιτική έκφραση, παντού. Ο Πούτιν σπεύδει για συνάντηση να λύσει το θέμα του, ο Κινέζος ο οποίος είναι συγκυρίαρχος σου λεει «αμάν με αυτόν δεν μπορώ να τα βάλω» και όλες οι χώρες οι οποίες αυθαιρετούσαν εις βάρος της Αμερικής τώρα μπαίνουν όλες στο καβούκι. Ο Τράμπ έρχεται να αλλάξει πράγματα καταρχήν υπάρχει μια διεθνής ύφεση της Woke ατζέντας που είναι μια επαναφορά στο φυσιολογικό τρόπο ζωής. Είχε αρχίσει να μας κατακλύζει αυτή η κατάσταση και να φοβάσαι να αντιδράσεις μήπως και σου πουν είσαι μπήξε-δείξε. Στην οικονομία μπαίνουν άλλοι κανόνες. Όποιος δουλεύει, οποίος αποδίδει βρίσκεται εις την δεξιά πλευρά, όποιος δεν αποδίδει πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Εμένα μου αρέσει πολύ ο Τραμπ. Αυτά τα οποία είχαμε διατυπώσει και αυτό ακούγεται για πρώτη φορά ίσως, μαζί με τον Φάρατζ όταν στήσαμε τους ευρωσκεπτικιστές το 2004, ως πρόεδρος εκείνος αντιπρόεδρος εγώ, αυτό τον ίδιο σκελετό ο Φάρατζ τον έχει δώσει στον Τράμπ και έχει υιοθετήσει μια σειρά πραγμάτων. Επομένως εγώ είμαι απόλυτα σύμφωνος. Και εδώ θα αλλάξουν πράγματα.
ΔΗΜ: Προς το καλύτερο;
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Το καλύτερο θα είναι ούτως ή άλλως αν η συνταγή είναι αυθεντική.
ΔΗΜ: Το λέω γιατί κάποιοι εκφράζουν σκεπτικισμό, είναι σκεπτικιστές όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι στα ελληνοτουρκικά ας πούμε, αν και υπάρχει ένα δεδομένο ότι ο Τραμπ είναι αυτός ο οποίος ουσιαστικά έκλεισε το δρόμο για να εκσυγχρονίσουν οι Τούρκοι τα F 16, να μην πάρουν F35. Έκανε μια σειρά πραγμάτων που ουσιαστικά πήγαιναν κόντρα σε αυτό που λέει Ερντογάν φίλος μου.
«Ανοίγει ο δρόμος του Μητσοτάκη»
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Αυτά είναι τα μέσα εμένα με ενδιαφέρει τι έχει στο βάθος του μυαλού του. Δεν νομίζω ότι έχει να μας καταπιεί. Κάποτε έλεγα στον πρωθυπουργό, έχω ένα δικό μου τρόπο να τα λέω του πρωθυπουργού μέσα από την εκπομπή. «Όχι όλα τα ρέστα στον Μπάϊντεν», κράτησε και μερικά. Τώρα λοιπόν αυτό το οποίο πιστεύω είναι ότι πρέπει να βρεθεί ένας άνθρωπος με ευρύτερο μυαλό για να δημιουργήσει ένα καλύτερο δίαυλο επικοινωνίας με τον Τράμπ. Δεν θα υποδείξω εγώ ποιος θα μπορούσε και ποιος είναι ο δρόμος, υπάρχει όμως δρόμος ανοιχτός. Δεν έχει ανατιναχτεί να πούμε «αμάν τι κάνουμε τώρα!». Από την άλλη πλευρά ο Μητσοτάκης για τον Τράμπ φαντάζει ότι θα είναι ο ισχυρός εν τοις πράγμασι άνθρωπος της Ευρώπης. Δηλαδή σήμερα η Ευρώπη της Γερμανίας και της Γαλλίας, του άξονα, δεν υπάρχει. Τώρα είναι 4 οι κυρίαρχες μορφές είναι ο Τουσκ της Πολωνίας, του Τράμπ άνθρωπος. Είναι ο Ορμπάν ο οποίος είναι κι αυτός φίλος διακείμενος, είναι η Μελόνι και είναι και ο Μητσοτάκης. Αυτή είναι μια τετράδα επειδή λοιπόν η Ευρώπη έχει αναστολές δεν θα αφήσει κατευθείαν έναν 100% τραμπικό και πιστεύω ότι ανοίγει ο δρόμος του Μητσοτάκη. Εξάλλου τότε που δόθηκαν τα αξιώματα όλοι πήραν 5 χρονάκια αλλά ο Πρόεδρος του Συμβουλίου πήρε 2,5. Για να έρθει τα Χριστούγεννα και να πει «φεύγω, τελειώσαμε» και να έρθει μετά βαΐων και κλάδων ο Μητσοτάκης κάτω που θα είναι μια ύψιστη τιμή για τη χώρα.ΔΗΜ: Ο ίδιος βέβαια το διαψεύδει αλλά δεν θα μπορούσε να το επιβεβαιώσει.
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Δεν μπορεί να το πει. Έτσι πιστεύω. Εγώ θα ήμουν πολύ ικανοποιημένος ως Έλληνας να είναι εκεί ο δικός μας άνθρωπος. Είναι μια αναβάθμιση, όμως σήμερα πιστεύω ότι παίζει το παιχνίδι, εισηγήσεις του ακούγονται και θα σου πω και κάτι το οποίο δεν ξέρει πολύ κόσμος. Στις Βρυξέλλες όταν πηγαίνει σπεύδουν όλοι για μια φωτογραφία όπως κάποτε γινότανε με την Α. Μέρκελ ή κάποιους άλλους
ΔΗΜ: Χαίρει εκτίμησης λέτε
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Μεγάλης. Θεωρώ λοιπόν όταν εκεί γίνεται όλο το παιχνίδι, το για μικροπολιτικούς λόγους εδώ να βάζουμε νάρκες δεν είναι καλό. Ας κάνουμε αντιπολίτευση όπως εξάλλου ορίζει το σύνταγμα αλλά όχι αυτόν τον ευτελισμό. Σήμερα βλέπω όλος ο κόσμος, και οι κοινοβουλευτικοί αλλά και εξωκοινοβουλευτικοί που συμπαρασύρουν τους πολιτικούς έχουν ως στόχο πως θα μειώσουν και θα ξεφτιλίσουν το Μητσοτάκη. Δηλαδή ο Μητσοτάκης βγήκε πολύ ψηλά δεν είναι τα δύο 40αρια τα οποία πήρε είναι όλα όσα συνέβησαν· η υποδοχή που είχε τότε στο Λευκό Οίκο που δεν την είχε ποτέ κανένας άλλος. Θυμίζω ότι πρώην πρωθυπουργοί έβγαιναν υπό βροχή, με ομπρέλα για να κάνουν δηλώσεις. Η ανέλιξή του στην Ευρώπη και εν τέλει μια δομή την οποία δημιούργησε η οποία ενοχλούσε. Τι εννοώ. Ο Μητσοτάκης έπρεπε να κοντύνει, θα βρίσκανε τον τρόπο να κοντύνει και άρχισαν αυτό τον πόλεμο που βλέπουμε τώρα δηλαδή εκείνο, το άλλο φταίει ο Μητσοτάκης. Λέει φταίει ο Μητσοτάκης γιατί ο μηχανοδηγός πήγε σε άλλη ράγα, φταίει Μητσοτάκη γιατί ο ελεγκτής πάτησε λάθος κουμπί. Φταίει ο Μητσοτάκης που κάποιοι χλιμίτζουρες βάλανε στο φορτίο επάνω ξυλόλιο και όλα αυτά.
ΔΗΜ: Τον κατηγορούν ότι το επιτελείο του, ο ίδιος ήξερε.
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ο Μητσοτάκης εκείνη την εποχή ήταν στις Βρυξέλλες φταίει αυτός που ο μπαγάσας που φόρτωσε πήρε τα μαύρα του προφανώς και έβαλε πάνω απαγορευμένο υλικό. Αυτά όλα εμένα με ενοχλούν, με ενοχλούν ότι προσπαθούν να τον κατεβάσουν, όχι μόνο κάποιες δυνάμεις πολιτικές αλλά και εκτός πολιτικής. Δεν νομίζω ότι τον θέλουν πάρα πολύ τα Μέσα Ενημέρωσης τα μεγάλα, τα δυνατά γιατί θέλουν να είναι ελεγχόμενος. Δηλαδή «αδερφέ κόντυνε λίγο για να μπορέσουμε να μιλήσουμε».
«Η Τουρκία δεν έχει ξεχάσει, βρίσκεται σε μια κατάσταση εθελουσίας ύπνωσης»
ΔΗΜ: Οι αντίπαλοί του λένε το αντίθετο ότι τα Μέσα Ενημέρωσης είναι αυτά που τον διατηρούν στην εξουσία.Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Τον θέλουν στην εξουσία αλλά πιο κοντό. Μετά βλέπω την ενέργεια. Ενέργεια, τράπεζες και κάποια μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης βρίσκονται πάνω από την εκτελεστική εξουσία, πάνω από τον Μητσοτάκη και αυτό είναι μια δυσμορφία της δημοκρατίας, συμβαίνει όμως εκεί επιβάλλουν πράγματα. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι επισκέπτονται τον πρωθυπουργό από την πίσω πόρτα εκεί είναι για να γίνουν τα διάφορα πράγματα... Τέλος πάντων εγώ τον Μητσοτάκη τον θέλω δυνατό και ισχυρό γιατί ξέρω τι έχει η χώρα μπροστά. Έχει την πρόκληση της Τουρκίας. Η Τουρκία δεν έχει ξεχάσει, βρίσκεται σε μια κατάσταση εθελουσίας ύπνωσης μέχρι την ημέρα που θα αποφασίσει. Η συνείδηση τους λέει ότι τα σύνορα τους φτάνουν Θεσσαλονίκη, δεν το είπε προχθές ο Ερντογάν; Επομένως εμείς πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι. Σε αυτό το πανέτοιμοι θέλω να χαιρετίσω ότι στο κρίσιμο υπουργείο βρίσκεται ο Νίκος Δένδιας, δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο ο Μητσοτάκης.
ΔΗΜ: Θα παραμένει στον ανασχηματισμό που μπορεί να γίνει; Πιστεύετε ότι πρέπει να παραμείνει;
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Δεν μπορεί να φύγει. Αδυνατώ να πιστέψω ότι ο Μητσοτάκης θα αλλάξει τον Δένδια. Μπορεί να γίνουν άλλες κινήσεις, μπορεί να γίνουν κινήσεις οι οποίες ενδεχομένως να παγώσουν...
«Έχω προτείνει τον Βενιζέλο για ΥΠΕΞ»
ΔΗΜ: Όχι να τον βγάλει εκτός κυβέρνησης, μπορεί να τον πάει σε ένα άλλο σημαντικό υπουργείοΓ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Όχι. Έχω την αίσθηση ότι εδώ χρειάζεται βοήθεια, θα χρειαστεί έναν ρόλο επιτελάρχη αυτόν τον οποίο δεν μπορούσε να παίξει ο σοβαρός δικαστής, ο Πικραμμένος, μπορεί να το αναθέσει στον Γεραπετρίτη, να έχει και τυπική εξουσία γιατί ουσιαστική την είχε όσο ήταν στο Μαξίμου. Μπαίνει λοιπόν το θέμα ποιος θα πάει στο εξωτερικό.
ΔΗΜ: Αυτός που θα πάει στο εξωτερικό πρέπει να έχει μια καλή έξωθεν μαρτυρία προς την Αμερική προφανώς.
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Πρέπει να έχει αλλά πρέπει πρώτα να είναι εξαιρετικά ευφυής.
ΔΗΜ: Υπάρχουν τέτοιοι;
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Υπάρχουν, έχω προτείνει τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο.
ΔΗΜ: Με εκπλήσσετε και με αιφνιδιάζετε, κεντρώος;
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Τι σχέση έχει το Κέντρο αρκεί να είσαι καλός, δυνατός, σοβαρός και να μπορεί να συνεννοηθεί κανείς μαζί σου. Σιγά τώρα τη διαφορά που έχει η Νο2 του ΠΑΣΟΚ, η κα Διαμαντοπούλου από ένα στέλεχος της ΝΔ. Δεν υπάρχει καμία διαφορά, αυτά είναι αστεία πράγματα
ΔΗΜ: Έχουν πέσει οι γραμμές δηλαδή.
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ναι, νομίζω ότι υπάρχουν οι σοβαροί και οι λιγότερο σοβαροί.
«Δυστυχώς υπάρχουν πολλά ερπετά»
ΔΗΜ: Προοδευτικός δηλαδή είναι αυτός που έχει σοβαρότητα και μη προοδευτικός αυτός ο οποίος προσπαθεί με ένα τρόπο να συντηρήσει ένα παρελθόν προοδευτικό;Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Εμένα μου αρέσουν τα καθαρόαιμα. Έστω και ένα λιοντάρι, δεν μπορώ τα ερπετά και δυστυχώς υπάρχουν πολλά ερπετά.
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Είπες πριν ότι παραμένω δημοσιογράφος εν αρχή παραμένω ροκάς.
ΔΗΜ: Η αλήθεια είναι ότι την έχετε την τάση και στην πολιτική ήσασταν ροκάς και παραμένετε σε όλες τις εκφάνσεις ρόκας. Οι ακροατές μου λένε «θέλουμε να ζητήσεις από τον Πρόεδρο να τοποθετηθεί επί προσώπων». Καταρχάς να σου πω ότι ο Πρόεδρος ήρθε εδώ και μου είπε «θέλω να τοποθετηθώ σε ότι θέλεις. Ό,τι θες να ρωτήσεις εγώ θα απαντώ». Να πάμε στην πολιτική, για πρόσωπα μου λένε και ξεκινάνε από τα δεξιά πρόσωπα της πολιτικής. Δηλαδή μου λέει ένας φίλος «Λατινοπούλου τι εστί ; Βελόπουλος τι εστί; Πολιτικό σας παιδί δεν είναι ο κ. Βελόπουλος;
«Ο Μπογδάνος καλό παιδί αλλά υπέρ-καβάλησε»
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Και οι δύο τους, η Λατινοπούλου λιγότερο όταν ήταν ακόμα στα σπάργανα πριν 3-4 χρόνια είχε έρθει και μάλιστα πήγα να κάνουν ένα δίδυμο το οποίο συνόδευαν από ένα τραγούδι της Βίσση, το «λάμπω». Δηλαδή Λατινοπούλου- Μπογδάνος. Ο Κωνσταντίνος καλό παιδί αλλά υπέρ-καβάλησε... Τέλος πάντων είχα κάποια διαφωνία. Εγώ του είχα πει τότε σε μια κρίσιμη ψηφοφορία για τη Νέα δημοκρατία, «ψήφισε, άσε τη χαραμάδα», εκεί ήταν και η διαφωνία μας. Τέλος πάντων η Λατινοπούλου ήταν ένα κορίτσι, είχε όρεξη να μάθει, άκουγε, ερχόταν πολύ συχνά στο σταθμό. Ερχόταν καμιά φορά και στο εξοχικό που ήταν η οικογένειά μου για τα επιμέρους σεμινάρια. Θέλει χιλιόμετρα, ακόμα θέλει χιλιόμετρα. Πρέπει να αποβάλλει κάποιους περιττούς εναγκαλισμούς με κάποια πράγματα που δεν νομίζω ότι σήμερα έχουν θέση. Θέλει χιλιόμετρα στα πόδια.... Θεωρώ και νομίζω όχι αυθαιρέτως ότι είμαι ο Πατριάρχης αυτού του χώρου γιατί πριν τη δικιά μου παρουσία δεν υπήρχε χώρος. Αναμένουμε οποτεδήποτε γίνουν εκλογές, πολύ νωρίτερα από τη συνταγματική ημερομηνία, να προκύψουν δυο σπουδαίες θέσεις. Η μια θέση είναι του συγκυβερνήτη με όποιον είναι πρωθυπουργός- εγώ πιστεύω ότι θα είναι ο Μητσοτάκης- και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Τώρα όπως είναι τα δεδομένα τη μία θέση θα πάρει ο Φάμελλος, την άλλη θέση θα πάρει ο Ανδρουλάκης εκ των πραγμάτων, λεω λοιπόν να συμπτυχθεί η Δεξιά δεξιά σε ένα ενιαίο φορέα ούτως ώστε να έρθει με ένα ποσοστό περίπου 20% που έχει σήμερα και να είναι αυτή η διεκδικήτρια.ΔΗΜ: Δεν βλέπετε δύσκολο τώρα να συνεννοηθεί η Λατινοπούλου με τον Βελόπουλο που αυτή τη στιγμή φαίνεται να έχει και την πρωτοκαθεδρία στα δεξιά;
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Αυτό είναι δικό τους θέμα. Εγώ προτείνω «κοιτάξτε είναι χρυσή ευκαιρία αυτό το πράγμα το οποίο το ίδρυσα εγώ, το έφτιαξα εγώ σαν νοοτροπία, το στήριξα σαν ιδεολογία τώρα μπορεί να έρθει στην εξουσία. Γιατί αύριο ο πρωθυπουργός, οποίος είναι ο Δένδιας, ο Βορίδης, ο Άδωνις δεν ξέρω ποιος μπορεί να είναι, αύριο να μην έχει δυο επιλογές μία από δεξιά και μία αριστερά. Έτσι λοιπόν θα μείωνε και τις απαιτήσεις του ευρισκόμενου αριστερά γιατί θα υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση από δεξιά. Συμφέρει πολύ τη ΝΔ αυτό το οποίο λέω. Έκανα μια προσπάθεια, θα ξανακάνω, δεν θα παραιτηθώ γιατί το να πάρει ο καθένας από 6- 7- 8% δεν κάνει τίποτα, μια ζημιά κάνει και τίποτα άλλο. Δεν θέλω λοιπόν ο συγκυβερνήτης να είναι από εκείνη την πλευρά και αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης από αυτά. Δεν με ενοχλεί να είναι ο συγκυβερνήτης ΠΑΣΟΚ αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση είναι η Δεξιά. Αυτό πάω να κάνω αλλά δεν το καταλαβαίνουνε. Δεν το καταλαβαίνουν γιατί δεν έχουν εμπειρία, δεν έχουν γνώσεις και ίσως δεν έχουν και ένα μεγαλείο ψυχής σαν και αυτό που κατέθεσα εγώ τότε με τον Παπαδήμο που ήξερα ότι θα χάσω το κόμμα αλλά θα σωζόταν η Ελλάδα.
ΔΗΜ: Δεν βλέπετε κάποιον στα δεξιά να έχει όλα τα εχέγγυα να γίνει για παράδειγμα Ορμπάν, να μπορέσει να φτάσει σε ένα επίπεδο ψηλό που να κατακτήσει υψηλό ποσοστό και ίσως υψηλότερο ποσοστό από το ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ δηλαδή να είναι αυτό πόλος από μόνος του.
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ούτε ο Βελόπουλος είναι Ορμπάν, ούτε η Λατινοπούλου είναι Μελόνι. Ας καταλάβουν λοιπόν τα πραγματικά τους μεγέθη.
ΔΗΜ: Μαζί όμως θα μπορούσαν να συνθέσουν μια δύναμη.
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ναι αλλά σε μια τέτοια σύνθεση θα πήγαιναν πάρα πολλοί, οι πρώτοι αναπληρωματικοί, οι τελευταίοι εκλεγμένοι με τη ΝΔ γιατί το πρώτο πράγμα που θέλει ένας βουλευτής είναι την επανεκλογή του. Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα δίνει τη γυναίκα του, τη γιαγιά ή τη νονά του η επανεκλογή τον ενδιαφέρει άρα θα μαζευόταν μια ομάδα η οποία θα είχε κάποια σοβαρότητα, τώρα ποιοι είναι; Θα ήθελα να κάνουμε ένα τεστ, πες μου τρεις βουλευτές του Βελόπουλου.
ΔΗΜ: Είναι προσωποπαγές κόμμα εννοείτε.
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Δεν έχει στελέχη. Θυμήσου το ΛΑΟΣ πριν 20 χρόνια. Είχε Βορίδη, είχε Άδωνι, είχε Πλεύρη, είχε Ροντούλη, είχε τον Βελόπουλο ήταν μια δεκάδα που έκανε ό,τι ήθελε μες στη Βουλή
ΔΗΜ: Προερχόταν από το ΠΑΣΟΚ ο Βελόπουλος, αυτό που λέτε δηλαδή ότι δεν υπάρχουν γραμμές ουσιαστικά το είχατε εντάξει και στο κόμμα γιατί φέρατε έναν ο οποίος προερχόταν από το ΠΑΣΟΚ
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ο Βελόπουλος όταν τον συνάντησα ήτανε ΠΑΣΟΚ και του λέω έλα μαζί μου. Εγώ ήμουνα στη Νέα Δημοκρατία. Το ’96 έκανα μια επιστολή στον Έβερτ και του λέω «θέλω να βάλεις στο ψηφοδέλτιο τρεις ανθρώπους». Ο ένας ήτανε ο Βελόπουλος, ο άλλος ήταν ο Μπεκατώρος ο πατέρας της Μαρίας Μπακατώρου, δημοσιογράφος. Και μου λεει ο Εβερτ «σε παρακαλώ μην επιμένεις καθόλου. Πήγαμε στα Γιαννιτσά κι είναι φουλ πασόκος». «Ρε συ είναι μαζί μου». Δεν τον έβαλε και ήρθε μαζί μου
ΔΗΜ: Καλός μαθητής πάντως, κακά τα ψέματα έχει πάει καλά. Και στα τηλεοπτικά πηγαίνει καλά.
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Είναι πολύ έξυπνος άλλα στοιχεία δεν έχει
Για τον Βελόπουλο και τη «Νίκη»
ΔΗΜ: Ποιο είναι το πρόβλημα που έχει ο Βελόπουλος και δεν μπορεί να πείσει. Κάποιοι μου λένε για τους Ρώσους, για διαφοράΓ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Γενικώς σοβαρότητα, χρειάζεται ένα κέντρισμα σοβαρότητας. Και πει ο άλλος ναι αλλά υπάρχει πίσω και να background, αυτό το background ζητάει ο κόσμος. Αυτό του λείπει γιατί ως ευφυία πιστεύω ότι είναι μέσα στους είκοσι καλύτερους του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά έχει απώλειες από άλλα πράγματα τα οποία τα έχω υποδείξει και τα λέω και συνεχώς. Άρα πρέπει να γίνει ένας ενιαίος άξονας για να μπορέσει να διεκδικήσει ρόλο σε ένα χρόνο από σήμερα.
ΔΗΜ: Και η ΝΙΚΗ;
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Μέσα και η ΝΙΚΗ γιατί όχι.
ΔΗΜ: Αυτό θα είναι πρωτοποριακό γιατί αν επιτευχθεί κάτι τέτοιο τότε στην Αριστερά που είναι πολυκερματισμένη και πάντα ψάχνουν ένα τρόπο να ενωθούν αν το πετύχουν αυτό στη Δεξιά θα τους έχουν βάλει και τα γυαλιά
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Στη Δεξιά πλευρά είναι τρεις, στην άλλη πλευρά είναι πόσοι, 400; Δηλαδή έχουμε ΠΑΣΟΚ, έχουμε ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε Κασσελάκη, είναι η Ζωή, ο Βαρουφάκης.
ΔΗΜ: Πώς βλέπετε την κα Κωνσταντοπούλου; Είναι δυναμική, τα λέει και τσεκουράτα, φαίνεται να βγαίνει μπροστά και να υπερασπίζεται θέσεις. Πως τη βλέπετε
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Έχω την αίσθηση ότι η υπερβολή την οποία χρησιμοποιεί προκειμένου να αυξήσει τον όρο συμμετοχή της στα δελτία ειδήσεων της αφαιρεί και αυτής σοβαρότητα. Όλα αυτά τα οποία κάνει δημιουργούν ένα μάγκωμα στον κόσμο.
ΔΗΜ: Ποιον βλέπετε στην Αριστερά που έχει τα στοιχεία ώστε να μπορέσει να ανέβει την κλίμακα.
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Η Έφη Αχτσιόγλου πιστεύω ότι είναι μια δομημένη προσωπικότητα η οποία όμως έμεινε πίσω αλλά νομίζω ότι θα μπορούσε. Θα μπορούσε επίσης ο Γερουλάνος. Διεκδικεί μια θέση ο «πίσω από τις λέξεις», ο Αλέξης.
ΔΗΜ: Ο Αλέξης ο οποίος επανεμφανίστηκε τώρα με το θέμα των Τεμπών ο οποίος έκανε δήλωση. Ουσιαστικά πήγε να προσεταιριστεί την «πλατεία των Τεμπών» δηλαδή τους ανθρώπους που έχουν κατέβει...
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Και την άλλη φορά είχε προσεταιριστεί την πλατεία και προέκυψε η MARFIN.
ΔΗΜ: Δηλαδή θα μπορούσε όλο αυτό που συμβαίνει στα Τέμπη να οδηγήσουν σε MARFIN πιστεύετε;
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Όχι εύχομαι να μη συμβεί κάτι τέτοιο ξανά. Ελπίζω αλλά όταν καλλιεργείς τέτοιες καταστάσεις δεν ξέρεις που θα καταλήξει.
ΔΗΜ: Φοβάστε ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι δηλαδή που θα προκαλούσε κάποια τρομοκρατική ενέργεια ή ένα τέτοιο γεγονός;
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Νομίζω ότι κάτι θα εκδηλωθεί γιατί υπάρχει μια φρενίτιδα και μια στόχευση. Μιλάγαμε πριν τον Βελόπουλο, ο Βορίδης μες στη Βουλή του είπε «πρόσεξε μην το τραβάτε το πράγμα γιατί αν η δικαιοσύνη καμφθεί τι θα υπάρχει μετά». Ειδοποίησα εγώ το Μάκη ότι έπρεπε να το συνεχίσει, να του πει ότι αυτά τα οποία λέτε περί καταργήσεως της Δικαιοσύνης δημιουργεί στον απλό πολίτη την ανάγκη έκφρασης, εάν δεν υπάρχει Δικαιοσύνη πώς θα εκφραστεί και εκφράζεται δια της τρομοκρατίας. Φοβάμαι λοιπόν τώρα ότι όλο αυτό το περιβάλλον το οποίο δημιουργείται, καλλιεργείται είναι σαν να λέει στην τρομοκρατία «που είσαι, αργείς». Όπως έγινε με τους αναρχικούς μέσα στη Βουλή.
ΔΗΜ: Εννοείτε τον Ρουβίκωνα. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που Ρουβίκωνας εντάξει είχε φτάσει απέξω αλλά τώρα μπήκε και μέσα.
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Αυτά είναι, σημαίνει ότι αύριο το πρωί δεν ξέρουμε πόσο μέσα θα είναι αλλά το να δίνεις βήμα, να δίνεις εφαλτήριο σε όλους αυτούς γιατί αυτοί «συγγενείς» είναι, πρωτοξάδερφα είναι όλοι αυτοί, είναι πολύ επικίνδυνο.
Για τη διαγραφή Σαμαρά
ΔΗΜ: Είπαμε για τη Δεξιά, δεν έχουμε μιλήσει καθόλου για παράδειγμα για τον Κώστα Καραμανλή, τον Γιώργος Παπανδρέου. Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα έχει πλέον διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία τι γνώμη έχετε, πως βλέπετε την πορεία τους, πώς έχουν κινηθεί.Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Δεν είμαι από αυτούς που βάζω την πείρα στην πυρά. Δηλαδή ο Καραμανλής είναι ένα κεφάλαιο, είναι και νέος ακόμα, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ήθος. Από όλους αυτούς που έχω γνωρίσει και έχω συνεργαστεί λίγο ή πολύ ο Παπανδρέου έχει το περισσότερο ήθος, έχει τα καλύτερα αυτιά. Ακούει, καταλαβαίνει μερικά πράγματα όταν του τα εξηγήσεις. Όσον αφορά τον Σαμαρά εγώ τον έχω διαγράψει, του έχω βάλει ένα Χ από τότε που πρόδωσε την παράταξη το ’93, το ’95 και το ’96. Τρεις φορές την πρόδωσε. Το ’95 τότε που έδωσε σωσίβιο στο Παπανδρέου λέγοντας «Στεφανόπουλος». Το ‘96 όπου τον παρακάλεσα, και μάλιστα που τον παρακάλεσα; Είναι η κηδεία του Σολωμού Σολωμού έχει 45°C και είμαστε 200 άνθρωποι σε μια εκκλησία που παίρνει 30 και ήμουνα στο αυτί του, του λεω «ρε συ έφυγε ο Μητσοτάκης έλα να πάμε μαζί σε εκλογές». «Όχι, όχι». Και αυτός δεν μπήκε στη Βουλή και για το ποσοστό που πήρε ο Σαμαράς εμείς χάσαμε από τον Σημίτη. Θα ήταν διαφορετική εξέλιξη της Ελλάδας. Θέλω να πω ότι αυτά με έχουν ενοχλήσει. Τέλος πάντων αλλά και αυτός βέβαια όπως και το κάνουμε, δεν είναι μια αμελητέα ποσότητα.
ΔΗΜ: Αυτό που κυριαρχεί στην πολιτική είναι το θέμα των Τεμπών, μου είπατε τι πιστεύετε και για τα λάθη τα πολιτικά που έχουν γίνει. Βλέπουμε ανθρώπους οι οποίοι βγαίνουν και θρηνούν, βλέπουμε ανθρώπους οι οποίοι τοποθετούνται και πολιτικά μέσα από το θέμα των Τεμπών θεωρείτε ότι υπάρχει αυτό που λέμε πολιτική εκμετάλλευση. Πολιτική εκμετάλλευση πάντα υπάρχει στα μεγάλα γεγονότα, το έχουμε δει διαχρονικά αυτό το θέμα είναι αυτή η πολιτική εκμετάλλευση γίνεται ακόμη και από ανθρώπους που δεν το περιμένεις να γίνεται; Δηλαδή βλέπετε κάποιους να εποφθαλμιούν πολιτικές θέσεις μέσα από αυτό το γεγονός, και δεν μιλώ για καθαρόαιμους πολιτικούς.
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Είχαμε 57 θύματα άρα είχαμε 114 γονείς και αν βάλουμε και παππούδες και τα λοιπά 150 άτομα. Εν πάση περιπτώσει οι 149 είναι λιγότερο θλιμμένοι; Μπροστά βγήκε μια κυρία η οποία είναι προικισμένη από τη φύση με κάποια χαρακτηριστικά και βλέπω ότι λειτουργεί ως πρόεδρος της ενωμένης αντιπολίτευσης. Και αν μάλιστα δεν ήταν τόσο κοντά οι προεδρικές εκλογές θα μπορούσε να ήταν η κοινή υποψήφια.
ΔΗΜ: Α! τόσο πολύ το βλέπετε δηλαδή θεωρείτε δεδομένο ότι κινείται με ένα πολιτικό σκοπό;
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Θέλω να πω ότι βλέπω ότι ο θρήνος πλέον δεν είναι το πρώτο σημείο αναφοράς. Το πρώτο σημείο αναφοράς (βλέπω) πως είναι η καταξίωση σε ένα άλλο πλαίσιο. Θέλω να το πω όσο μπορώ πιο ευγενικά, πιο απλά. Δεν μου αρέσει, υπάρχουν και άλλοι γονείς οι οποίοι δεν έχουν καθημερινή εμφάνιση ή πρόκληση και οι οποίοι λένε πέντε πράγματα σωστά. Όσον αφορά την όλη κατάσταση με τα Τέμπη εδώ νομίζω ότι περικλείεται σε μια φράση painted black.
ΔΗΜ: Τι γράφετε τώρα; Γιατί η αλήθεια είναι ότι για να μπορέσουμε να κλείσουμε αυτό το ραντεβού έχουμε μιλήσει αρκετές ημέρες, πολλούς μήνες το συζητάμε, Το ψάχνουμε να βρούμε την καλύτερη εποχή και μου λέτε, «γράφω, γράφω». Τι γράφετε Πρόεδρε
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Πρέπει να μου δώσει ο Θεός τουλάχιστον 10 χρόνια ζωής για να μπορέσω να περιγράψω όλα αυτά τα οποία έχω ζήσει. Γιατί πριν υπαινίχθηκες κάτι ότι η σημερινή εποχή έχει ηγέτες κατώτερους των περιστάσεων. Να σου πω πριν 40 χρόνια πριν 50 χρόνια τότε είχαμε μέσα στη Βουλή Καραμανλή, είχαμε Αβέρωφ, είχαμε Παπανδρέου, Μητσοτάκη, Μαύρο. Έκανες έτσι στα έδρανα της ΝΔ και είχε 10 υποψηφίους Πρωθυπουργούς σήμερα δεν έχω αυτή την καλή μαγιά, δεν υπάρχει. Δεν θα κάνω σύγκριση και διεθνώς άλλο οι μεγάλες ηγεσίες του ‘60 Αντενάουερ, Ντε Γκώλ κλπ και άλλο σήμερα Μακρόν ...Θυμάμαι ήταν ο Γάλλος Πρόεδρος και ο Γερμανός πρωθυπουργός στον Αστέρα, είχαν έρθει, και ο Ανδρέας είχε μια συνάντηση μαζί τους στα πλαίσια μιας άλλης ευρύτερης επαφής και όπως κατεβαίνει στο ασανσέρ συναντάει μια γνώριμη κυρία και του λεει «να σας πω κάτι» και το «κάτι» ήταν δύο ώρες καθυστέρηση για να πάει να δει τον Μιτεράν. Αυτό ήταν το συν του Ανδρέα
Για τον γάμο της Χρυσής Βαρδινογιάννη με τον Νικόλαο
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Καταρχήν έχουν μια οπτική εικόνα που αρέσει. Μετά έχουν μεγαλώσει με τρόπους, με ευγένεια, με σεβασμό στη μητέρα και τα λοιπά αυτό είναι μια εικόνα που θα ήθελες να την έχεις εσύ στο σπίτι σου αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι δεν την έχουν. Αυτός ο οποίος εχθές έλαμπε ήταν ο Καπετάνιος, ο Γ. Βαρδινογιάννης. Εγώ τον θυμάμαι όταν έκανε άθλους, είχε αποκλειστεί η Ροδεσία και μπουκάρισε μέσα με το καράβι...ΔΗΜ: Και τους τροφοδότησε, έσπασε αποκλεισμό
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ξύπνιος άνθρωπος, ήταν χθες πανευτυχής. Όσο και κάποιοι να ενοχλούνται δεν παύει η κόρη του να έγινε πριγκίπισσα. Για ξένες αναφορές, στις αυλές όλες είναι η πριγκίπισσα. Εμένα μου άρεσε η εικόνα. Χάρηκα πολύ την Άννα Μαρία, 80 ετών αέρινη. Το μεγαλείο που εξέπεμπε η βασίλισσα της Ισπανίας.
ΔΗΜ: Κύριε Καρατζαφέρη θέλω να σας ευχαριστήσω που ήσασταν μαζί μας αυτό το πρωινό ΕΕ. Ξέρω ότι ξενύχτησα για να έρχεται, θα το ξανακάνουμε σύντομα.
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Θα τα πούμε μετά τον ανασχηματισμό.
ΔΗΜ: Έρχεται σύντομα, πότε τον τοποθετείται;
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Βέβαια, δεν μπορεί θα ναι λάθος. Όσο δυνατόν πιο κοντά στην εκλογή του Προέδρου. Τον άλλο μήνα τέτοια μέρα πιστεύω να έχουμε άλλη κυβέρνηση αλλιώς θα είναι μέγα λάθος του Μητσοτάκη να μην το έχει κάνει.