Νέα επίθεση Κωνσταντοπούλου σε ΚΚΕ: "Αυτοί έχουν μπιφ με εμένα" - Όλο το χρονικό της κόντρας και το πινγκ-πονγκ των σκληρών δηλώσεων
Σκληρή αντιπαράθεση
Συνεχίζεται το μπρα-ντε-φερ μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του ΚΚΕ
![zoi_konstantopoulou_kke](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2025-02-13/zoi_konstantopoulou_kke.jpg)
Ένα νέο επεισόδιο σημειώθηκε στην ανοιχτή κόντρα μεταξύ Ζωής Κωνσταντοπούλου και ΚΚΕ, με την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας να «σηκώνει» το γάντι μέσω ανάρτησης στο Facebook.
Σε βίντεο που ανήρτησε από το περιστύλιο της Βουλής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανήρτησε διαφορετικά στιγμιότυπα από συνεδριάσεις, στις οποίες προήδρευε ο βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος του σώματος, Γιώργος Λαμπρούλης και στο οποίο τον κατηγορεί πως υπερασπίστηκε τον Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ συνέκρινε μεταξύ άλλων τον τρόπο με τον οποίο της απευθύνθηκε και της αφαιρούσε τον λόγο μετά από κάποια στιγμή έντασης σε συνεδριάσεις με τον τρόπο με τον οποίο της απευθύνθηκε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, κατά την συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη.
«Δεν έχω μπιφ εγώ μαζί τους. Αυτοί έχουν σοβαρό μπιφ με εμένα, με την αλήθεια και με την κοινωνία και στήνουν μονταζιέρες για να καλύψουν το μόνιμο βόλεμά τους μέσα στο σύστημα».
«Έχετε γίνει μακρύ χέρι. Είστε και ΚΚΕ!», φώναξε, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής να της καταλογίζει απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης. Στο σημερινό δε βίντεό της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κλείνει με το εν λόγω ζήτημα, λέγοντας πως η στάση αυτή του κ. Λαμπρούλη έγινε αφού το είχε ζητήσει στο ενδιάμεσο ο κ. Μπαγιώκος της ΝΔ.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και προ τριών ημερών είχε κάνει ανάλογη ανάρτηση, θέτοντας και πάλι στο στόχαστρο το ΚΚΕ, στον απόηχο της παραπάνω κόντρας
«Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να εκθέσει τον προεδρεύοντα Γιώργο Λαμπρούλη πολιτικά και νομικά, απαιτώντας να παραλάβει και να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία δικογραφίας με παράτυπο τρόπο. Όταν ο Γιώργος Λαμπρούλης δήλωσε ότι θα τα παραλάβει τηρώντας την προβλεπόμενη διαδικασία, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέφυγε στο συνηθισμένο της αντι-ΚΚΕ παραλήρημα» συμπληρώνει ο Περισσός.
«Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι φιλοκυβερνητικά και άλλα μέσα έσπευσαν να αναπαράξουν το νέο στημένο σόου της Κωνσταντοπούλου, καθώς, ειδικά σε μια τέτοια αγωνιστική μέρα, προσφέρεται για αποπροσανατολισμό. Την ουσιαστική πίεση προς την κυβέρνηση, δεν την ασκεί η οποιαδήποτε Κωνσταντοπούλου με τα “σόου” της μέσα στη Βουλή, αλλά οι μεγάλες κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας της χώρας μας», κατέληγε η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
Η συνέχεια όμως ήταν έντονη και δόθηκε το τελευταίο 24ωρο, στον απόηχο και της χθεσινής, ονομαστικής ψηφοφορίας για την Προεδρία της Δημοκρατίας, όπου η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, όπου όταν κλήθηκε να ψηφίσει, φώναξε «όχι στη συγκάλυψη», ύψωσε τη γροθιά και στη συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα.
Αρχικά, «πυρά» σε βάρος της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπέλυσε η ΚΝΕ. Στο βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του «Οδηγητή» στο Χ, η ΚΝΕ τονίζει ότι «τα έργα και οι ημέρες της Κωνσταντοπούλου χρειάζονται ώρες ολόκληρες για να καταγραφούν, αλλά επιλέξαμε κάποια αντιπροσωπευτικά…». «Η επίθεση στο ΚΚΕ πάντα είναι το σύμπτωμα… «Ωνάσειων» κομμάτων που επιχειρούν με θεατρινισμούς να συγκαλύψουν τη συναίνεσή τους στην εγκληματική πολιτική του κέρδους, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις», προσθέτει η ΚΝΕ.
Στο βίντεο προβάλλονται στιγμές της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο ελληνικό Κοινοβούλιο απ' όταν ήταν ακόμα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (και πρόεδρος της Βουλής) μέχρι και σήμερα. Στα συγκεκριμένα πλάνα απαριθμούνται περιστατικά όπου η κ. Κωνσταντοπούλου υπεραμύνθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ μέχρι τη... Χρυσή Αυγή.
Τη σκυτάλη πήρε το κομματικό όργανο του ΚΚΕ, ο «Ριζοσπάστης» ασκεί δριμύτατη κριτική στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, χαρακτηρίζοντάς την, μεταξύ άλλων, ως «θεσμικό σκυλάκι του καναπέ».
Με τίτλο «Σταθερή … πλεύση συστημισμού και φαιδρότητας», η στήλη «Αποκαλυπτικά» του «Ριζοσπάστη» αφιέρωσε ουκ ολίγες λέξεις χθες στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, σταχυολογώντας αφενός θετικές δηλώσεις επί συγκεκριμένων νομοσχεδίων της κυβέρνησης, αλλά και χαρακτηρίζοντάς την ως «θεσμικό …σκυλάκι του καναπέ», που «η αξία του στη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής και στη διάχυση – εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας αναγνωρίζεται ευρέως», όπως σημειώνεται.
Γεωργιάδης: Τι λέγατε;
Κωνσταντοπούλου: Ότι ακόμη και τα ΜΑΤ θα φέρνατε για να γλιτώσετε από εμένα. Γεωργιάδης: Ως κομπλιμέντο το είπα, είστε τόσο δυναμική.
Δημοσιογράφος: Τη θεωρείτε αξιόλογη αντίπαλο;
Γεωργιάδης: Βεβαίως, είναι η πιο αξιόλογη πολιτική αντίπαλος.
Πιερρακάκης, υπουργός Παιδείας: «Κυρία Κωνσταντοπούλου, σας άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή, όπως κάνω πάντα και το γνωρίζετε καλά. Και ήθελα να ξεκινήσω ευχαριστώντας για τη στάση του κόμματος και τη δική σας προσωπικά για τις εποικοδομητικές προτάσεις που έχουμε συνολικά ακούσει και εισπράξει από εσάς. Και το ευχαριστώ είναι ειλικρινές (…) Όταν μία κυβέρνηση θέλει να προκαλέσει τη συναίνεση, οφείλει να συμμετάσχει στη συναίνεση (…) Θα αδικούσε το Ίδρυμα Ωνάση και τον δωρητή αν δεν προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συνθήκη συναίνεσης σήμερα».
Ο πρώτος είναι ένας διάλογος ανάμεσα στην Κωνσταντοπούλου της Πλεύσης Ελευθερίας και τον υπουργό Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη. Οι δυο τους χαριεντίζονται με αλληλοεκτίμηση, με τον υπουργό να την επιλέγει ως την πιο βολική αντιπολίτευση, αφού παρά τους βρυχηθμούς και τα σκηνοθετημένα «αντιπολιτευτικά» σόου, είναι ένα θεσμικό …σκυλάκι του καναπέ, που η αξία του στη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής και στη διάχυση – εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας αναγνωρίζεται ευρέως.
Όπως την αναγνωρίζει ο Πιερρακάκης στο δεύτερο απόσπασμα, παρασημοφορώντας δημόσια την Κωνσταντοπούλου για τη συναίνεσή της στο νομοσχέδιο για τα Ωνάσεια Σχολεία. Τα σχολεία δηλαδή της περαιτέρω κατηγοριοποίησης της Εκπαίδευσης, σε βάρος των παιδιών της λαϊκής οικογένειας.
Ήταν μάλιστα τόσο εποικοδομητική και …αξιόλογη η «αντιπολίτευση» της Κωνσταντοπούλου, που ο υπουργός Παιδείας ενσωμάτωσε όλες τις προτάσεις της στη σύμβαση με το ίδρυμα των εφοπλιστών. Δεν ξέρουμε αν ακολούθησε και δεξίωση μετά την από κοινού ψήφιση της σύμβασης…
Η Κωνσταντοπούλου, λοιπόν, έχει το θράσος να κατηγορεί το ΚΚΕ ότι είναι «συστημική δύναμη» και ότι «στηρίζει την κυβέρνηση»!
Κι όχι μόνο αυτό: Ενώ το όνομά της γράφεται ως επεξήγηση δίπλα στο λήμμα «θεσμολάγνος» και «τυπολάτρης», εγκαλεί τον βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλη επειδή ως αντιπρόεδρος της Βουλής ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία που άλλοι αποφάσισαν για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και μεταχειρίστηκε ανάλογα τα έγγραφα που κατέθεσε η Κωνσταντοπούλου στα πρακτικά! Ντράπηκε και η ντροπή με το θράσος και τη φαιδρότητά της…
Να μη θυμάται άραγε η Κωνσταντοπούλου ότι ως πρόεδρος της Βουλής έχει αφήσει ιστορία στην υπεράσπιση της αντιλαϊκής πολιτικής, που κατά ριπάς εφάρμοζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον ακροδεξιό Καμμένο; Σίγουρα το θυμάται! Οπως θυμάται ότι αξιοποίησε πολλές φορές τον θεσμικό της ρόλο για να προστατέψει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, κρατώντας τες κλειδαμπαρωμένες στα συρτάρια του προεδρείου της Βουλής, για να μη φτάσουν ποτέ στην Ολομέλεια!
Αν κάπου όμως ο συστημισμός της Κωνσταντοπούλου αποκαλύφθηκε πέρα για πέρα, ήταν στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Την εποχή που αλώνιζαν μέσα κι έξω από τη Βουλή, οι χρυσαυγίτες δεν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο «πλυντήριο» των ναζιστικών ιδεών και πρακτικών τους από την τότε πρόεδρο της Βουλής, που ακούει στο όνομα Κωνσταντοπούλου.
Ορισμένα κραγμένα παραδείγματα:
– Στις 7 Μάη 2015 η Κωνσταντοπούλου έδωσε πλήρη κάλυψη στον τότε βουλευτή της ναζιστικής οργάνωσης και μετέπειτα καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση Γ. Λαγό, ο οποίος είχε τραμπούκικη συμπεριφορά εναντίον της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη. Πιο συγκεκριμένα, αφού η Λιάνα Κανέλλη είχε τοποθετηθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος βγήκε από την αίθουσα. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γ. Λαγός την ακολούθησε, κινήθηκε απειλητικά εναντίον της, λέγοντάς της ταυτόχρονα «θα σε δω στο δικαστήριο και να δεις πώς θα βγεις από εκεί μέσα».
Η Λιάνα Κανέλλη επέστρεψε στην αίθουσα της Επιτροπής καταγγέλλοντας το γεγονός. Η πρόεδρος της Επιτροπής, Β. Κατριβάνου, ενημέρωσε για το περιστατικό τη διάσκεψη των Προέδρων που ήταν σε εξέλιξη. Επιτόπου από τους βουλευτές του ΚΚΕ που συμμετέχουν σε αυτή, τέθηκε το αίτημα να συζητηθεί το θέμα και να πάρει η διάσκεψη των Προέδρων θέση. Η Κωνσταντοπούλου, που προέδρευε και στη διάσκεψη, αρνήθηκε να γίνει η όποια συζήτηση και παρέπεμψε το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
Το ΚΚΕ είχε καταγγείλει τη στάση της Κωνσταντοπούλου.
– Την Τρίτη 10 Μάρτη 2015 σε συζήτηση στη Βουλή για την επανασύσταση της Διακομματικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, οι δολοφόνοι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στους αγώνες του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, κάνοντας λόγο για «σφαγές» σε βάρος Ελλήνων «όχι από κακούς ναζί», αλλά «από ανθρώπους που έτρεχε ελληνικό αίμα μέσα τους». Ποια είναι η θέση της Κωνσταντοπούλου απέναντι σε αυτήν την επίθεση που εξαπέλυσαν οι επίγονοι του Χίτλερ στους αγώνες του λαού; «Θα επαναφέρω το Σώμα στο πνεύμα της συνεδρίασης, που πρέπει να είναι πνεύμα ομοψυχίας και εθνικής ομοθυμίας»!
– Στις 18 Μάρτη 2015 η Κωνσταντοπούλου μπλοκάρει για πάνω από τρεις ώρες τη διαδικασία συζήτησης που γινόταν στην Ολομέλεια σε νομοσχέδιο για την ακραία φτώχεια, με αιτιολογικό ότι πρέπει να συμμετάσχουν στη συζήτηση και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής! Οπως μάλιστα αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των δολοφόνων ναζί, Ματθαιόπουλος, «θέλουμε να συμμετάσχουμε με το δικαίωμα που μας έχει δώσει η πρόεδρος της Βουλής».
Τα έργα και οι ημέρες της Κωνσταντοπούλου χρειάζονται σελίδες ολόκληρες για να καταγραφούν… Θα επανέλθουμε λοιπόν με την πρώτη ευκαιρία».
Σε βίντεο που ανήρτησε από το περιστύλιο της Βουλής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανήρτησε διαφορετικά στιγμιότυπα από συνεδριάσεις, στις οποίες προήδρευε ο βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος του σώματος, Γιώργος Λαμπρούλης και στο οποίο τον κατηγορεί πως υπερασπίστηκε τον Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ συνέκρινε μεταξύ άλλων τον τρόπο με τον οποίο της απευθύνθηκε και της αφαιρούσε τον λόγο μετά από κάποια στιγμή έντασης σε συνεδριάσεις με τον τρόπο με τον οποίο της απευθύνθηκε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, κατά την συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη.
«Δεν έχω μπιφ εγώ μαζί τους. Αυτοί έχουν σοβαρό μπιφ με εμένα, με την αλήθεια και με την κοινωνία και στήνουν μονταζιέρες για να καλύψουν το μόνιμο βόλεμά τους μέσα στο σύστημα».
Το βίντεο της Ζωής Κωνσταντοπούλου, με στόχο το ΚΚΕ
Το χρονικό της κόντρας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με το ΚΚΕ
Υπενθυμίζεται πως η κόντρα ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να καταθέσει στα πρακτικά τις καταθέσεις του διοικητή της Τροχαίας, Βασίλη Βλαχογιάννη, και του διοικητή της Πυροσβεστικής, Θανάση Μπαντή. Όμως οι καταθέσεις είναι απόρρητες και από τη στιγμή που θα κατετίθεντο στα πρακτικά, αυτομάτως θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας. Όταν θέλησε να επιδώσει τα έγγραφα, παρενέβη ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να υπάρξει κατάθεση. Το μόνο που θα μπορούσε να γίνει είναι να μονογραφούν από τον ίδιο και στη συνέχεια να μπουν σε φάκελο, έτσι ωστε να διαβαστούν από βουλευτές που το επιθυμούν. Τότε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον κατηγόρησε για «κουκούλωμα» και «μπάζωμα» των εγγράφων.«Έχετε γίνει μακρύ χέρι. Είστε και ΚΚΕ!», φώναξε, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής να της καταλογίζει απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης. Στο σημερινό δε βίντεό της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κλείνει με το εν λόγω ζήτημα, λέγοντας πως η στάση αυτή του κ. Λαμπρούλη έγινε αφού το είχε ζητήσει στο ενδιάμεσο ο κ. Μπαγιώκος της ΝΔ.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και προ τριών ημερών είχε κάνει ανάλογη ανάρτηση, θέτοντας και πάλι στο στόχαστρο το ΚΚΕ, στον απόηχο της παραπάνω κόντρας
@zoekonstant Αυτό είναι το σύστημα. Τους ξέρεις. Εγώ είμαι με τους πολίτες πάντα, με την υπεράσπισή μας, πάντα! Μαζί σου, πάντα 🫶☮️
♬ πρωτότυπος ήχος - zoekonstant
Δριμεία απάντηση από ΚΝΕ και Ριζοσπάστη στην Κωνσταντοπούλου
Το ΚΚΕ με αφορμή αυτό το επεισόδιο είχε αντιδράσει αναφέροντας ότι «σήμερα έπεσαν για τα καλά οι μάσκες. Την ώρα που στους δρόμους της Αθήνας και όλης της χώρας η νεολαία διαδηλώνει για το έγκλημα των Τεμπών, ένας αγώνας στον οποίο το ΚΚΕ καταθέτει όλες του τις δυνάμεις, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέφυγε στη Βουλή σε μια ακόμα άθλια επιχείρηση προβοκάτσιας σε βάρος του ΚΚΕ και στοχοποίησης του βουλευτή του και αντιπροέδρου της Βουλής, Γιώργου Λαμπρούλη».«Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να εκθέσει τον προεδρεύοντα Γιώργο Λαμπρούλη πολιτικά και νομικά, απαιτώντας να παραλάβει και να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία δικογραφίας με παράτυπο τρόπο. Όταν ο Γιώργος Λαμπρούλης δήλωσε ότι θα τα παραλάβει τηρώντας την προβλεπόμενη διαδικασία, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέφυγε στο συνηθισμένο της αντι-ΚΚΕ παραλήρημα» συμπληρώνει ο Περισσός.
«Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι φιλοκυβερνητικά και άλλα μέσα έσπευσαν να αναπαράξουν το νέο στημένο σόου της Κωνσταντοπούλου, καθώς, ειδικά σε μια τέτοια αγωνιστική μέρα, προσφέρεται για αποπροσανατολισμό. Την ουσιαστική πίεση προς την κυβέρνηση, δεν την ασκεί η οποιαδήποτε Κωνσταντοπούλου με τα “σόου” της μέσα στη Βουλή, αλλά οι μεγάλες κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας της χώρας μας», κατέληγε η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
Η συνέχεια όμως ήταν έντονη και δόθηκε το τελευταίο 24ωρο, στον απόηχο και της χθεσινής, ονομαστικής ψηφοφορίας για την Προεδρία της Δημοκρατίας, όπου η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, όπου όταν κλήθηκε να ψηφίσει, φώναξε «όχι στη συγκάλυψη», ύψωσε τη γροθιά και στη συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα.
Αρχικά, «πυρά» σε βάρος της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπέλυσε η ΚΝΕ. Στο βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του «Οδηγητή» στο Χ, η ΚΝΕ τονίζει ότι «τα έργα και οι ημέρες της Κωνσταντοπούλου χρειάζονται ώρες ολόκληρες για να καταγραφούν, αλλά επιλέξαμε κάποια αντιπροσωπευτικά…». «Η επίθεση στο ΚΚΕ πάντα είναι το σύμπτωμα… «Ωνάσειων» κομμάτων που επιχειρούν με θεατρινισμούς να συγκαλύψουν τη συναίνεσή τους στην εγκληματική πολιτική του κέρδους, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις», προσθέτει η ΚΝΕ.
Στο βίντεο προβάλλονται στιγμές της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο ελληνικό Κοινοβούλιο απ' όταν ήταν ακόμα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (και πρόεδρος της Βουλής) μέχρι και σήμερα. Στα συγκεκριμένα πλάνα απαριθμούνται περιστατικά όπου η κ. Κωνσταντοπούλου υπεραμύνθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ μέχρι τη... Χρυσή Αυγή.
🎞️Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χωρίς μοντάζ...
— Οδηγητής (@odigitis) February 12, 2025
🔴Τα έργα και οι ημέρες της Κωνσταντοπούλου χρειάζονται ώρες ολόκληρες για να καταγραφούν, αλλά επιλέξαμε κάποια αντιπροσωπευτικά...
🔴Η επίθεση στο ΚΚΕ πάντα είναι το σύμπτωμα... «Ωνάσειων» κομμάτων που επιχειρούν με θεατρινισμούς να… pic.twitter.com/zyGYgebjYW
Τη σκυτάλη πήρε το κομματικό όργανο του ΚΚΕ, ο «Ριζοσπάστης» ασκεί δριμύτατη κριτική στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, χαρακτηρίζοντάς την, μεταξύ άλλων, ως «θεσμικό σκυλάκι του καναπέ».
Με τίτλο «Σταθερή … πλεύση συστημισμού και φαιδρότητας», η στήλη «Αποκαλυπτικά» του «Ριζοσπάστη» αφιέρωσε ουκ ολίγες λέξεις χθες στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, σταχυολογώντας αφενός θετικές δηλώσεις επί συγκεκριμένων νομοσχεδίων της κυβέρνησης, αλλά και χαρακτηρίζοντάς την ως «θεσμικό …σκυλάκι του καναπέ», που «η αξία του στη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής και στη διάχυση – εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας αναγνωρίζεται ευρέως», όπως σημειώνεται.
Αναλυτικά το δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη»
«Σταθερή … πλεύση συστημισμού και φαιδρότητας Κωνσταντοπούλου: Τώρα για εσάς έλεγα…Γεωργιάδης: Τι λέγατε;
Κωνσταντοπούλου: Ότι ακόμη και τα ΜΑΤ θα φέρνατε για να γλιτώσετε από εμένα. Γεωργιάδης: Ως κομπλιμέντο το είπα, είστε τόσο δυναμική.
Δημοσιογράφος: Τη θεωρείτε αξιόλογη αντίπαλο;
Γεωργιάδης: Βεβαίως, είναι η πιο αξιόλογη πολιτική αντίπαλος.
Πιερρακάκης, υπουργός Παιδείας: «Κυρία Κωνσταντοπούλου, σας άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή, όπως κάνω πάντα και το γνωρίζετε καλά. Και ήθελα να ξεκινήσω ευχαριστώντας για τη στάση του κόμματος και τη δική σας προσωπικά για τις εποικοδομητικές προτάσεις που έχουμε συνολικά ακούσει και εισπράξει από εσάς. Και το ευχαριστώ είναι ειλικρινές (…) Όταν μία κυβέρνηση θέλει να προκαλέσει τη συναίνεση, οφείλει να συμμετάσχει στη συναίνεση (…) Θα αδικούσε το Ίδρυμα Ωνάση και τον δωρητή αν δεν προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συνθήκη συναίνεσης σήμερα».
Ο πρώτος είναι ένας διάλογος ανάμεσα στην Κωνσταντοπούλου της Πλεύσης Ελευθερίας και τον υπουργό Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη. Οι δυο τους χαριεντίζονται με αλληλοεκτίμηση, με τον υπουργό να την επιλέγει ως την πιο βολική αντιπολίτευση, αφού παρά τους βρυχηθμούς και τα σκηνοθετημένα «αντιπολιτευτικά» σόου, είναι ένα θεσμικό …σκυλάκι του καναπέ, που η αξία του στη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής και στη διάχυση – εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας αναγνωρίζεται ευρέως.
Όπως την αναγνωρίζει ο Πιερρακάκης στο δεύτερο απόσπασμα, παρασημοφορώντας δημόσια την Κωνσταντοπούλου για τη συναίνεσή της στο νομοσχέδιο για τα Ωνάσεια Σχολεία. Τα σχολεία δηλαδή της περαιτέρω κατηγοριοποίησης της Εκπαίδευσης, σε βάρος των παιδιών της λαϊκής οικογένειας.
Ήταν μάλιστα τόσο εποικοδομητική και …αξιόλογη η «αντιπολίτευση» της Κωνσταντοπούλου, που ο υπουργός Παιδείας ενσωμάτωσε όλες τις προτάσεις της στη σύμβαση με το ίδρυμα των εφοπλιστών. Δεν ξέρουμε αν ακολούθησε και δεξίωση μετά την από κοινού ψήφιση της σύμβασης…
Η Κωνσταντοπούλου, λοιπόν, έχει το θράσος να κατηγορεί το ΚΚΕ ότι είναι «συστημική δύναμη» και ότι «στηρίζει την κυβέρνηση»!
Κι όχι μόνο αυτό: Ενώ το όνομά της γράφεται ως επεξήγηση δίπλα στο λήμμα «θεσμολάγνος» και «τυπολάτρης», εγκαλεί τον βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλη επειδή ως αντιπρόεδρος της Βουλής ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία που άλλοι αποφάσισαν για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και μεταχειρίστηκε ανάλογα τα έγγραφα που κατέθεσε η Κωνσταντοπούλου στα πρακτικά! Ντράπηκε και η ντροπή με το θράσος και τη φαιδρότητά της…
Να μη θυμάται άραγε η Κωνσταντοπούλου ότι ως πρόεδρος της Βουλής έχει αφήσει ιστορία στην υπεράσπιση της αντιλαϊκής πολιτικής, που κατά ριπάς εφάρμοζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον ακροδεξιό Καμμένο; Σίγουρα το θυμάται! Οπως θυμάται ότι αξιοποίησε πολλές φορές τον θεσμικό της ρόλο για να προστατέψει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, κρατώντας τες κλειδαμπαρωμένες στα συρτάρια του προεδρείου της Βουλής, για να μη φτάσουν ποτέ στην Ολομέλεια!
Αν κάπου όμως ο συστημισμός της Κωνσταντοπούλου αποκαλύφθηκε πέρα για πέρα, ήταν στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Την εποχή που αλώνιζαν μέσα κι έξω από τη Βουλή, οι χρυσαυγίτες δεν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο «πλυντήριο» των ναζιστικών ιδεών και πρακτικών τους από την τότε πρόεδρο της Βουλής, που ακούει στο όνομα Κωνσταντοπούλου.
Ορισμένα κραγμένα παραδείγματα:
– Στις 7 Μάη 2015 η Κωνσταντοπούλου έδωσε πλήρη κάλυψη στον τότε βουλευτή της ναζιστικής οργάνωσης και μετέπειτα καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση Γ. Λαγό, ο οποίος είχε τραμπούκικη συμπεριφορά εναντίον της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη. Πιο συγκεκριμένα, αφού η Λιάνα Κανέλλη είχε τοποθετηθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος βγήκε από την αίθουσα. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γ. Λαγός την ακολούθησε, κινήθηκε απειλητικά εναντίον της, λέγοντάς της ταυτόχρονα «θα σε δω στο δικαστήριο και να δεις πώς θα βγεις από εκεί μέσα».
Η Λιάνα Κανέλλη επέστρεψε στην αίθουσα της Επιτροπής καταγγέλλοντας το γεγονός. Η πρόεδρος της Επιτροπής, Β. Κατριβάνου, ενημέρωσε για το περιστατικό τη διάσκεψη των Προέδρων που ήταν σε εξέλιξη. Επιτόπου από τους βουλευτές του ΚΚΕ που συμμετέχουν σε αυτή, τέθηκε το αίτημα να συζητηθεί το θέμα και να πάρει η διάσκεψη των Προέδρων θέση. Η Κωνσταντοπούλου, που προέδρευε και στη διάσκεψη, αρνήθηκε να γίνει η όποια συζήτηση και παρέπεμψε το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
Το ΚΚΕ είχε καταγγείλει τη στάση της Κωνσταντοπούλου.
– Την Τρίτη 10 Μάρτη 2015 σε συζήτηση στη Βουλή για την επανασύσταση της Διακομματικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, οι δολοφόνοι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στους αγώνες του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, κάνοντας λόγο για «σφαγές» σε βάρος Ελλήνων «όχι από κακούς ναζί», αλλά «από ανθρώπους που έτρεχε ελληνικό αίμα μέσα τους». Ποια είναι η θέση της Κωνσταντοπούλου απέναντι σε αυτήν την επίθεση που εξαπέλυσαν οι επίγονοι του Χίτλερ στους αγώνες του λαού; «Θα επαναφέρω το Σώμα στο πνεύμα της συνεδρίασης, που πρέπει να είναι πνεύμα ομοψυχίας και εθνικής ομοθυμίας»!
– Στις 18 Μάρτη 2015 η Κωνσταντοπούλου μπλοκάρει για πάνω από τρεις ώρες τη διαδικασία συζήτησης που γινόταν στην Ολομέλεια σε νομοσχέδιο για την ακραία φτώχεια, με αιτιολογικό ότι πρέπει να συμμετάσχουν στη συζήτηση και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής! Οπως μάλιστα αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των δολοφόνων ναζί, Ματθαιόπουλος, «θέλουμε να συμμετάσχουμε με το δικαίωμα που μας έχει δώσει η πρόεδρος της Βουλής».
Τα έργα και οι ημέρες της Κωνσταντοπούλου χρειάζονται σελίδες ολόκληρες για να καταγραφούν… Θα επανέλθουμε λοιπόν με την πρώτη ευκαιρία».