«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας, είναι ένα κόμμα το οποίο θέλει να γίνει κυβέρνηση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, στην εκπομπή "Μπρα ντε φερ" με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή.

Με αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση των Τεμπών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Α' Αθήνας πρόσθεσε:
«Αυτό το οποίο λεει ο πρόεδρος είναι αυτό το οποίο λεει ο πολίτης ότι αυτή την ώρα αυτά που βλέπουμε μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν τελικά θα λάμψει ποτέ η αλήθεια σε αυτή την υπόθεση. Δύο λόγοι υπάρχουν για τους οποίους όλοι θέλουμε να λάμψει η αλήθεια ο πρώτος είναι να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Ο δεύτερος λόγος είναι για να μην χαθούν άλλες ζωές στους ελληνικούς σιδηροδρόμους. Αυτή τη στιγμή κανένας από τους κυβερνητικούς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια στα τρένα. Αφήνουν τον κόσμο να ανεβαίνουν απάνω και λένε «μην ανησυχείς μπαμπά θα πάμε στα πίσω βαγόνια που εκεί είναι πιο ασφαλή τα πράγματα». Έχει μείνει εντελώς αναπάντητο το πώς θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξαναδούμε τέτοια φαινόμενα».

Σχολίασε τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας: «Δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός να λεει σε όλους «περιμένετε τη Δικαιοσύνη» και ο ίδιος να βιάζεται να την προλάβει δημιουργώντας ένα ολόκληρο πλαίσιο θολούρας το οποίο αυτή τη στιγμή περιτριγυρίζει αυτή την υπόθεση».



Γερουλάνος στα Παραπολιτικά 90,1: Ας είμαστε ανοιχτοί να διευρύνουμε τη βάση μας, να μην αποκλείουμε κάποιους για ένα μικρό ατόπημα 

Αναφερόμενος στη δικαιοσύνη ο Παύλος Γερουλάνος είπε: «Πολλά πράγματα δεν έκανε σωστά. Επιμένω ότι η εγκατάλειψη της εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη ξεκινάει από τους πολίτες. Αν δείτε οι θέσεις που έχει πάρει κατά καιρούς η δικαιοσύνη πάνω σε αυτό είναι σαν να προϊδεάζουν ότι τα πράγματα βαίνουν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, αυτό δεν είναι το αίσθημα που θες να δημιουργήσεις ως Δικαιοσύνη ότι εγώ θα πάω μέχρι το κόκκαλο και για να βρω τους υπεύθυνους αλλά και για να σας πω τι έγινε λάθος και να το διορθώσετε. Οι δηλώσεις αυτές δεν βοηθάνε προς αυτή την κατεύθυνση».

Συμπλήρωσε ότι: «Η γεύση που μας μένει είναι μια ότι αυτή τη στιγμή τα πράγματα έτσι όπως βαίνουν δεν θα μάθουμε τι είναι αυτό το οποίο πρέπει να διορθώσουμε στους σιδηροδρόμους για να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα και αυτό μου δημιουργεί τεράστιες αμφιβολίες, και για το ρόλο που παίζει η κυβέρνηση και για το ρόλο που θα παίξει η δικαιοσύνη η οποία θα κριθεί στο τέλος ανάλογα με τα πορίσματά της.


Σχετικά με την πρόταση μομφής είπε: «Συνδέουμε σε απόλυτο βαθμό όλες τις πολιτικές μας κινήσεις με τις εξελίξεις που έχει η υπόθεση. Εμείς ό,τι κάνουμε το κάνουμε θεσμικά και το κάνουμε θεσμικά γιατί έτσι όπως υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στους θεσμούς αν και εμείς συμπεριφερόμασταν όπως συμπεριφέρεται αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση θα κάναμε τεράστια ζημιά άρα είναι πολύ λογικό να λέμε ανάλογα με τα στοιχεία τα οποία θα έχουμε από την εξέλιξη της υπόθεσης εμείς θα κάνουμε ότι είναι αυτό το οποίο χρειάζεται για να βεβαιωθούμε ότι και θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και θα μπορούμε να διαβεβαιώσουμε αύριο τον πολίτη ότι οι εθνικοί σιδηρόδρομοι είναι χρήσιμοι και ασφαλείς».

Και πρόσθεσε: «Έξι χρόνια ακούμε ότι τίποτα δεν γίνεται σε αυτή τη χώρα αν δεν περάσει από το Μαξίμου και ξαφνικά εμφανίζεται ένας κ. Μητσοτάκης ο οποίος δεν ήξερε τίποτα, δεν κατάλαβε τίποτα, άλλα του είπαν άλλα κατάλαβε άλλα μας είπε δηλαδή ένας πρωθυπουργός σε κατάσταση απόλυτης σύγχυσης. Μπορούμε να πιστέψουμε ότι είναι ένας περιπλανημένος πρωθυπουργός που όλως τυχαίως παραπλανεί πολιτικούς, δημοσιογράφους, Δικαιοσύνη».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα νέα βίντεο, που είδαν το φως της δημοσιότητας λέγοντας: «Ως πολίτης παρακολουθώ αυτά που γίνονται και με το μάτι ενός μη ειδικού κρίνω και ακούω. Σαν πολιτικός όμως τα βίντεο αυτά δεν έχουν να κάνουν με μια σειρά από πράγματα τα οποία παραμένουν αδιαφανή όπως για παράδειγμα η σύμβαση 717, για παράδειγμα το μπάζωμα».

Ερωτηθείς αν γίνονται αποκλεισμοί στο ΠΑΣΟΚ, ο Παύλος Γερουλάνος σχολίασε: «Οι συνδιασκέψεις είναι μια μεγάλη ευκαιρία για διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ. Επειδή όπως και στο κέντρο έτσι και στις τοπικές κοινωνίες το τι έχει πει ο καθένας μπαίνει στο μικροσκόπιο και πολύς κόσμος βρίσκει ευκαιρία για ένα ασήμαντο ατόπημα ενός ανθρωπου να τον αποκλείουν από μια διαδικασία στην οποία μπορεί να συμβάλει. Εγώ αυτό το οποίο λεω είναι ας είμαστε ανοιχτοί να έρθει κόσμος σε αυτές τις συνδιασκέψεις να διευρύνουμε τις βάσεις μας, να φέρουμε περισσότερους ειδικούς να μας πουν για θέματα τα οποία ήμερα καίνε τον πολίτη, να φέρουμε πολίτες οι οποίοι θα μιλήσουν με κοινωνικές ομάδες που μπορούν τις θέσεις μας να τις πάνε παρακάτω και ας έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά σε όλο τον κόσμο ο οποίος μπορεί να πιστέψει στο όραμα του ΠΑΣΟΚ και να βοηθήσει να το κάνουμε πράξη».

Κλείνοντας, ερωτηθείς αν είναι υπέρ ή κατά των διαγραφών σχολίασε: «Κι εγώ έχω διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ μια φορά και όπως μου έχει πει ο κ. Αθανασάκης "παιδί μου αν δεν διαγραφείς μια φορά από το ΠΑΣΟΚ πασόκος δεν γίνεσαι". Οι διαγραφές γίνονται με κάποιο σκεπτικό πάντα, αν γίνονται σωστά είναι και πολύ καλές για το κόμμα αν γίνονται λάθος προφανές είναι κακές για το κόμμα. Ας αφήσουμε αυτό το εργαλείο να υπάρχει όπως υπάρχει στα όργανα, θεσμικά και από εκεί και πέρα ας χρησιμοποιηθεί εκεί που πρέπει».