«Είναι προφανές ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια. Χρειάζεται μια πολύ σαφής εικόνα από το κόμμα για το πώς μπορεί να γίνει καλύτερο το μέλλον της χώρας και των πολιτών», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 κα την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώντα και Θανάση Φουσκίδη, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κος Χάρης Καστανίδης, αναφορικά με τη δυναμική του Κινήματος.

Διαβάστε ακόμα: ΠΑΣΟΚ: Στον αέρα η ψηφιακή πλατφόρμα διαλόγου ενόψει περιφερειακών συνεδρίων

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, ο Χάρης Καστανίδης σημείωσε: «Μου κάνει εντύπωση που πολλοί ενδιαφέρονται για τον βαθμό εμπιστοσύνης του κ. Ανδρουλάκη προς τη Δικαιοσύνη, αλλά δεν ενδιαφέρονται για τα δυσάρεστα δημοσκοπικά ευρήματα ότι το 80% του ελληνικού λαού εκφράζει δυσπιστία. Η άποψή μου είναι ότι εκφράζεις την εμπιστοσύνη σου στη Δικαιοσύνη, όταν και η ίδια η Δικαιοσύνη αίρεται στο ύψος των περιστάσεων και προστατεύει την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών της».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Χάρη Καστανίδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τη δυναμική του ΠΑΣΟΚ

Χ.ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ: Είναι προφανές ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια. Χρειάζεται μια πολύ σαφής εικόνα από το κόμμα για το πώς μπορεί να γίνει καλύτερο το μέλλον της χώρας και των πολιτών. Χρειάζεται μια ενατένιση του κόσμου όπως τον θέλεις μέσα από ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Καλές και χρήσιμες είναι οι επιμέρους προτάσεις για τρέχοντα θέματα, αλλά χρειάζεται μια συνολική αντίληψη.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Ανδρουλάκη ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη

Χ.ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ: Μου κάνει εντύπωση που πολλοί ενδιαφέρονται για τον βαθμό εμπιστοσύνης του κ. Ανδρουλάκη προς τη Δικαιοσύνη αλλά δεν ενδιαφέρονται για τα δυσάρεστα δημοσκοπικά ευρήματα ότι το 80% του ελληνικού λαού εκφράζει δυσπιστία. Η άποψή μου είναι ότι εκφράζεις την εμπιστοσύνη σου στη Δικαιοσύνη όταν και η ίδια η Δικαιοσύνη αίρεται στο ύψος των περιστάσεων και προστατεύει την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών της. Για παράδειγμα παρακολουθήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τρεις δημοσιογράφοι, το μισό υπουργικό συμβούλιο, παρακολουθήθηκαν οι ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και η Δικαιοσύνη έκρινε ότι όλοι αυτοί παραβίασαν κανόνα εθνικής ασφάλειας και συνεπώς δεν υπάρχει κανένα ποινικό ενδιαφέρον; Τι ακριβώς θέλετε να σκεφτώ; Ο βαθμός της εμπιστοσύνης εξαρτάται από το πώς οι ίδιοι οι δικαστικοί λειτουργοί προστατεύουν την θεσμική τους λειτουργία.