Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος προκειμένου να συζητηθεί στη Βουλή, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη. Όπως όλα δείχνουν, χωρίς να θεωρείται κάτι κλειδωμένο, η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από τις 24 έως τις 27 Φεβρουαρίου.

Η προανακριτική επιτροπή θα συγκροτηθεί από 27 μέλη (14 μέλη από τη ΝΔ και 13 από την αντιπολίτευση), με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα πρόσωπα που θα την απαρτίζουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός επικεντρώνεται στην επιλογή βουλευτών με νομική κατάρτιση και μετριοπαθή προσέγγιση.


Η σημασία της νομικής εξειδίκευσης

Η επιλογή βουλευτών με νομικό υπόβαθρο αποσκοπεί στην εξασφάλιση μιας επιστημονικά τεκμηριωμένης προσέγγισης κατά τη διερεύνηση των αιτιών και των ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα. Η σύνθεση της επιτροπής αναμένεται να οριστικοποιηθεί το επόμενο διάστημα, ενώ το έργο της θα είναι καθοριστικό για την περαιτέρω διερεύνηση του τραγικού δυστυχήματος.

Τα ονόματα που ακούγονται από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - Νέα Αριστερά

Ήδη από τη Νέα Δημοκρατία έχουν ακουστεί τα ονόματα του αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Γεωργαντά, του βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου, του βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης Δημήτρη Κούβελα, του βουλευτή Βοιωτίας Λευτέρη Κτιστάκη, του βουλευτή Δωδεκανήσων Βασίλη Υψηλάντη, και του βουλευτή Κεφαλληνίας Παναγή Καππάτου. Όσον αφορά τώρα για την προεδρία της προανακριτικής έχει ακουστεί το όνομα της βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης Άννας Ευθυμίου, ενός προσώπου με σημαντική νομική εμπειρία. 

Από το ΠΑΣΟΚ ακούγονται τα ονόματα της βουλευτή Βόρειου Τομέα Μιλένας Αποστολάκη και της βουλευτή Λάρισας Ευαγγελίας Λιακούλη, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστούν και οι επιλογές των δύο βουλευτών Επικρατείας Δημήτρη Μάντζου και Παναγιώτη Δουδωνή. Από τον ΣΥΡΙΖΑ ακούγετα το όνομα του βουλευτή Λάρισας Βασίλη Κόκκαλη, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο της επιλογής του βουλευτή Αργολίδας Γιώργου Γαβρίλου. Τέλος από τη Νέα Αριστερά δεν αποκλείεται να εκπροσωπηθεί από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.