Σε πρώτο πλάνο μπαίνουν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα έργα υποδομών που έχουν δρομολογηθεί σε ολόκληρη την επικράτεια, ταυτόχρονα με την ενίσχυση των πρωτοβουλιών για τη βελτίωση των δημόσιων συγκοινωνιών.


*Διαβάστε ακόμα: Βγαίνει μπροστά ο Μητσοτάκης για το "μπάχαλο" στις Μεταφορές - Οι πρωτοβουλίες για να δοθούν λύσεις



Κυριάκος Μητσοτάκης: Έμφαση σε υποδομές και τρένα - Η συμβολική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Οι δύο κρίσιμοι τομείς που απασχολούν έντονα την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και η συζήτηση για τις δράσεις που έχουν γίνει για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου, εν μέσω της έντονης πολιτικής συζήτησης για την υπόθεση των Τεμπών αποτελούν σε εβδομαδιαία βάση αντικείμενο των συσκέψεων στο Μαξίμου.

Τις προηγούμενες μέρες, ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας πέρασε πολλάκις το κατώφλι της πρωθυπουργικής έδρας, προκειμένου να συζητήσει με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα συγκεκριμένα ζητήματα αλλά και την πρόοδο στα έργα υποδομής, καθώς τους επόμενους μήνες θα έχουν κεντρικό ρόλο στο κυβερνητικό αφήγημα, σε ένα «μέτωπο» που προκαλεί προβληματισμό στο «γαλάζιο» στρατόπεδο.

Ήδη ο πρωθυπουργός, την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στου Ρέντη, όπου μίλησε για το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, ενώ αύριο στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει μαζί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, αυτοψία στα έργα κατασκευής του Flyover, το οποίο έχει κατασκευαστεί το 20%, με ορίζοντα υλοποίησης το 2027.



Η αναβάθμιση του σιδηρόδρομου - Παρεμβάσεις από τον Χρήστο Σταϊκούρα

Ως προς τον στόχο της αναβάθμισης του ελληνικού σιδηρόδρομου αλλά και αποκατάστασης της αξιοπιστίας του, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε στην «Κυριακάτικη Απογευµατινή» πως μέσα στο επόµενο δίµηνο αναµένεται η πρόσληψη 140 νέων εργαζοµένων μέσω ΑΣΕΠ, κυρίως σε ειδικότητες πεδίου. Ο υπουργός Μεταφορών μίλησε ακόμη για προωθούμενες παρεμβάσεις, ειδικά στα κρίσιµα τεχνολογικά συστήµατα, που λειτουργούν ως δικλίδες ασφαλείας στον παράγοντα του ανθρώπινου λάθους αλλά και αναβαθµίζουν τις δυνατότητες του δικτύου.

Ως προς την πορεία υλοποίησης των μεγάλων έργων, στα τέλη Νοεµβρίου 2025 αναµένεται να δοθεί στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδροµος Πάτρα-Πύργος, καθώς η πρόοδος έχει ξεπεράσει σήµερα το 70%. Σε καλό δρόμο είναι επίσης και η κατασκευή του νέου αεροδροµίου στο Καστέλι Ηρακλείου, με την πρόοδο του έργου να αγγίζει το 40%. Μεταξύ πολλών άλλων, προχωρά ακόμη η κατασκευή του ΒΟΑΚ στα τµήµατα Χερσόνησος-Νεάπολη και Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος, η συµβασιοποίηση και η έναρξη εργασιών του τµήµατος Χανιά-Ηράκλειο.