Δημοσκόπηση Alco: Πρωτιά για ΝΔ, πέφτει το ΠΑΣΟΚ - Kέρδη μόνο για Λατινοπούλου και Κωνσταντοπούλου (Πίνακες)
Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της έρευνας
Διαφορά πάνω από 11% στην εκτίμηση ψήφου έχει η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ - Τι δείχνει η δημοσκόπηση σε σχέση με τις εκτιμήσεις της κοινωνίας για την υπόθεση των Τεμπών
Το αποτύπωμά της αφήνει στο πολιτικό σκηνικό η υπόθεση των Τεμπών, με όλα τα κόμματα - πλην της Φωνής Λογικής και της Πλεύσης Ελευθερίας - να καταγράφουν πτώση στη δημοσκόπηση της Alco που παρουσίασε ο Alpha.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ΝΔ εξακολουθεί να διατηρεί την πρωτιά, έχοντας διψήφιο προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου, με τη «γαλάζια» παράταξη να συγκεντρώνει το 24,4%, ενώ το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη έπεται με ποσοστό 13,3% (διαφορά 11,1%).
Η μάχη για την τρίτη θέση είναι πολύ σκληρή, με το ΚΚΕ να συγκεντρώνει 7,7%, την Ελληνική Λύση 7,6% και τον ΣΥΡΙΖΑ 7,3%. Οι δύο πολιτικές δυνάμεις που δείχνουν να «δρέπουν οφέλη» σε σχέση με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση της ίδιας εταιρείας είναι η «Φωνή Λογικής» που συγκεντρώνει 5,7% και η «Πλεύση Ελευθερίας» με 5,6%. Η Νίκη εκτιμάται πως μπορεί να φτάσει το 3,3%, ενώ το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, το Κίνημα Δημοκρατίας, εκτιμάται πως δεν πιάνει το όριο για την είσοδο στη Βουλή.
Δημοσκόπηση Alco: Η πρόθεση και η εκτίμηση ψήφου για τα κόμματα
Τι λένε οι πολίτες για το δυστύχημα στα Τέμπη
Σε ό,τι αφορά την τραγωδία των Τεμπών και στο ερώτημα αν δύο χρόνια μετά το δυστύχημα «θεωρείτε ότι έγινε από την κυβέρνηση προσπάθεια συγκάλυψης», η θετική απάντηση φτάνει στο 72%, με το 43% των ψηφοφόρων της ΝΔ να υιοθετούν τη συγκεκριμένη άποψη, με τους ψηφοφόρους των κομμάτων της αντιπολίτευσης να πιστεύουν το ίδιο σε συντριπτικά ποσοστά, που στην περίπτωση των ψηφοφόρων της Ελληνικής Λύσης φτάνουν ακόμα και το 100%.