Η Νέα Δημοκρατία θα δεχθεί τη σύσταση Προανακριτικής για την υπόθεση του «μπαζώματος», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Λάκης Βασιλειάδης, εισηγητής της ΝΔ στη συζήτηση της πρότασης για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής με αντικείμενο την αναζήτηση τυχόν ευθυνών του Χρήστου Τριαντόπουλου στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.


*Διαβάστε ακόμα: Μιλένα Αποστολάκη: Το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών είδαμε την εγκληματική ανικανότητα της κυβέρνησης


Λάκης Βασιλειάδης: Δεχόμαστε την Προανακριτική, ώστε να μη μείνει καμία πτυχή ανεξερεύνητη
«Έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Στο κράτος Δικαίου είναι η Δικαιοσύνη που πρέπει να κάνει τη δουλειά της με νηφαλιότητα. Η ΝΔ δεν προσπάθησε ποτέ να προκαταβάλει τον δημόσιο διάλογο ώστε εμμέσως να ασκήσει πιέσεις. Είμαστε συνεπείς σε αυτή την πεποίθηση. Δεχθήκαμε την Εξεταστική για τα Τέμπη, ο πρωθυπουργός δεν αρνήθηκε να μιλήσει στη Βουλή για διάφορες κατηγορίες που έχει εφεύρει η αντιπολίτευση», ανέφερε αρχικά ο κ. Βασιλειάδης.

«Από τα στοιχεία που έχουμε δεν μπορούμε να μιλάμε για παράβαση καθήκοντος. Δεχόμαστε να συσταθεί η Προανακριτική, ώστε να μη μείνει καμία πτυχή ανεξερεύνητη. Από την πρώτη στιγμή θέλαμε να λάμψει η αλήθεια. Θα πρέπει να μιλήσουμε με απτά στοιχεία. Ο ελληνικός λαός ζητάει δικαιοσύνη, επομένως πρέπει να μπει ένα τέλος στις γενικές κατηγορίες», κατέληξε ο κ. Βασιλειάδης.