Live - Βουλή: Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης - "Συμμαχία των προθύμων, χωρίς καμία πρόταση", απάντησε ο Μητσοτάκης
Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις
''Κόκκινο χτυπά'' σήμερα, Τετάρτη, το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή - Με 85 υπογραφές η πρόταση δυσπιστίας

Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.
Όπως έγινε γνωστό, περισυνελέγησαν 85 υπογραφές, 76 από τα 4 κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας, Νέα Αριστερά), μαζί με 6 βουλευτές του που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη, τους Μπαράν Μπουρχάν, Σαρακιώτη και Αποστολάκη.
Η πρόταση δυσπιστίας έγινε δεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας πως «μας ζητάτε να φύγουμε», αναφέροντας πως στις τελευταίες εκλογές «πήραμε 41% και εσείς 3%».
Η αντιπολίτευση είναι χωρίς καμία πρόταση, είπε ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως αποτελεί ευκαιρία για να συζητήσουμε τον στόχο μας.
«Η συζήτηση ξεκινά αμέσως, εξάλλου τόσο καιρό τη δουλεύατε», είπε ο πρωθυπουργός, με τη συζήτηση να ξεκινά στις 7 το απόγευμα και να ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.
Ο πρωθυπουργός είπε πως η πρόταση δυσπιστίας κατατέθηκε από μια ετερόκλητη συμμαχία των πρόθυμων, ενώ εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας πως ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι «ουρά της Κωνσταντοπουλου, του Φάμελλου και του Χαρίτση».
Νωρίτερα, «κόκκινο χτύπησε» το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή με τη διεξαγωγή της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, που ζήτησαν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο το «έγκλημα των Τεμπών»