Ανέβηκαν οι τόνοι το μεσημέρι της Πέμπτης (6/3) στη Βουλή, όταν στο βήμα ανέβηκε ο Άκης Σκέρτσος κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης στο πλαίσιο της πρότασης δυσπιστίας, που κατέθεσαν τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης σε βάρος της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Επικρατείας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Σωκράτη Φάμελλο, τον Νίκο Παππά και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αναφερόμενος στην τραγωδία στο Μάτι.


Σκέρτσος σε Φάμελλο: Αυτό είναι συγκάλυψη, η φωτογραφία από τη σύσκεψη το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι

Αρχικά, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, έκανε λόγο για «ύβρη» καθώς όπως είπε «τολμά να κουνά το δάχτυλο στην κυβέρνηση ενώ συμμετείχε στην σύσκεψη με τον Τσίπρα για το Μάτι».

Και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε ίδιοι γιατί εγώ δεν θα καθόμουν στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Τσίπρα το βράδυ στο Μάτι γιατί εκείνο ήταν συγκάλυψη», δείχνοντας από το κινητό του τηλέφωνο τη φωτογραφία με την σύσκεψη, που είχε συγκαλέσει ο πρώην πρωθυπουργός το μοιραίο βράδυ που ξέσπασε η φωτιά στο Μάτι.

Συνέχισε σε υψηλούς τόνους λέγοντας ότι: «Αυτό που κάνετε ναι προβολή. Προσπαθείτε να ξεπλύνετε αυτό που κάνετε. Κάθεστε δίπλα στον Παππά τον 13-0. Προσπαθήσατε να κοροϊδέψετε όλη την κοινωνία τους θεσμούς, σύρατε στα μανταλάκια πρώην πρωθυπουργούς υπουργούς τον διοικητή την Τράπεζας της Ελλάδος με την σκευωρία Novartis».




«Το ΠΑΣΟΚ έχει έχει γίνει ουρά του ΣΥΡΙΖΑ της Κωνσταντοπούλου»

Απευθυνόμενος στην πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ ο Άκης Σκέρτσος είπε ότι: «είναι πολύ θλιβερό που το ΠΑΣΟΚ έχει έχει γίνει ουρά του ΣΥΡΙΖΑ της Κωνσταντοπούλου. Είναι οι ίδιοι πολιτικοί φορείς που σας έλεγαν γερμανοτσολιάδες. Πιάνεστε από μια ανθρώπινη τραγωδία από ένα δυστύχημα που μας έχει πληγώσει όλους βαθιά και επειδή δεν έχετε εναλλακτική πρόταση ταυτίζεστε με όσους σας δίωκαν. Έχετε γίνει όλοι ουρά του Βελόπουλου και έρχεστε και μου κουνάει ο Φάμελλος το δάχτυλο που συνεργάστηκε με τον Καμμένο».

Όταν, δε, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διαμαρτυρήθηκε φωναχτά, ο Άκης Σκέρτσος του είπε «μην φωνάζετε, πριν από 10 χρόνια μας πήγατε σε δημοψήφισμα παρωδία εσείς και ο Βαρουφάκης για να μας βγάλετε από το ευρώ»

Με τη σειρά του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος του είπε: «Άντε φύγε από εδω. Δεν ντρέπεστε», με τον Άκη Σκέρτσο να συνεχίζει λέγοντας «αύριο εγώ θα πάω στην Ευελπίδων να υπερασπιστώ τον Γιάννη Στουρνάρα για την σκευωρία που στήσατε».

Επιπλέον, ο Άκης Σκέρτσος μιλώντας προς τον Νίκο Παππά του είπε «μην κουνάτε το κεφάλι, είστε καταδικασμένος για παράβαση καθήκοντος με 13-0».

4598842
4598843
4598848
4598849
4598851
4598853
4598854
4598856

«Η κυβέρνηση είναι καθαρή, διαυγής και διαθέσιμη στην Δικαιοσύνη»

Ο Άκης Σκέρτσος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σημερινό δημοσίευμα της «Εστίας» για τον Χρήστο Τριαντόπουλο, που έχει ήδη απαντηθεί και από κυβερνητικούς κύκλους και είπε ότι «η εντολή για τα μηχανήματα που έπρεπε να πάνε στο σημείο και να επιτελέσουν το έργο έρευνας και διάσωσης ήταν αυτό που οδήγησε όλες τις αποφάσεις. Έρχεστε εκ των υστέρων και ποινικοποιοείτε υπηρεσιακές ενέργειες και αυτό καταγράφεται στο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ. Ο Τριαντόπουλος είχε μια και μόνο αποστολή: Αναλάμβανε την αρωγή και στήριξη πολιτών όταν αντιμετωπίζουν καταστροφές. Στάθηκε δίπλα στο πλευρό των ανθρώπων που είχαν πληγεί από το δυστύχημα».

Τέλος, πρόσθεσε ότι: «Η κυβέρνηση είναι καθαρή, διαυγής και διαθέσιμη στην Δικαιοσύνη. Η επιτροπή θα κληθεί να αποφασίσει ποιους θα καλέσει».