O πρόεδρος της "Νίκης", Δημήτρης Νατσιός, σχολίασε τους βανδαλισμούς στην Εθνική Πινακοθήκη από τον βουλευτή Νίκο Παπαδόπουλο το μεσημέρι της Δευτέρας (10/3) και μέσα από ανάρτησή του παραπέμπει στην ανακοίνωση της ΝΙΚΗΣ, η οποία αδειάζει με τρόπο τον βουλευτή της, Νίκο Παπαδόπουλο για τον βανδαλισμό των έργων τέχνης στην Εθνική Πινακοθήκη.

Παράλληλα όμως θέτει το ερώτημα αν η Εθνική Πινακοθήκη θα τολμούσε να εκθέσει «έργα τέχνης» που θα πρόσβαλαν τη θρησκεία των Μουσουλμάνων ή των Εβραίων ενώ υποστηρίζει πως «βανδαλίζονται με τρισάθλιο τρόπο η Παναγία και οι άγιοι μας».


Η ανάρτηση του Δημήτρη Νατσιού

Στην ανάρτησή του, ο Δημήτρης Νατσιός γράφεις: Πολλά ακούστηκαν σήμερα για το επεισόδιο με τα βλάσφημα έργα στην Πινακοθήκη. Η ΝΙΚΗ έχει εκδώσει σχετικό Δελτίο Τύπου και έχει πάρει επίσημα θέση.

Εγώ θα ρωτήσω την κυρία Υπουργό Πολιτισμού: Θα τολμούσε η Διοίκηση της Πινακοθήκης να εκθέσει «έργα τέχνης» που θα πρόσβαλλαν την θρησκεία των Μουσουλμάνων ή των Εβραίων;

Γιατί επιτρέπει να γίνεται αυτό για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς;

Από την μια η Κυβέρνηση και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τιμούν δήθεν την Κυριακή της Ορθοδοξίας και την αναστήλωση των ιερών εικόνων και από την άλλη αφήνουν να βανδαλίζονται με τρισάθλιο τρόπο η Παναγία και οι Άγιοι μας.

Ντροπή και μόνο ντροπή.

natsios-anartisi