«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει από το σταθερό τηλέφωνο του Μαξίμου να πάρει τηλέφωνο το κινητό του τηλέφωνο και να ανασχηματίσει τον εαυτό του, να τον στείλει σπίτι του», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Καραμέρος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη, σχετικά με τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Αρχικά, όσον αφορά την ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Γιώργος Καραμέρος τόνισε: «Είναι πολύ δύσκολη η αφετηρία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος δεν προέκυψε μέσα από τη συναίνεση των κομματικών δυνάμεων, αλλά από μια κομματική επιλογή του κ. Μητσοτάκη. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχαμε μια τυπική θεσμική παρουσία όπως συμβαίνει σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, από εκεί και πέρα ας ευχηθούμε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αποδείξει κάποια στιγμή ότι μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του. Δεν είμαι όμως πολύ αισιόδοξος μετά τους χειρισμούς που έκανε ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ».

Καραμέρος για τη δεύτερη δημοσκοπική θέση της Πλεύσης Ελευθερίας

Στη συνέχεια, κληθείς να σχολιάσει τη δεύτερη δημοσκοπική θέση της Πλεύσης Ελευθερίας, είπε: «Αυτή η δημοσκοπική εταιρεία έχει κάποιες προνομιακές συγγένειες και δεν έχει και παρελθόν, το οποίο να εξασφαλίζει ότι αυτό το οποίο βλέπουμε είναι πραγματική αποτύπωση».

Για το δυστύχημα στα Τέμπη

Για το δυστύχημα στα Τέμπη, είπε: «Το έγκλημα των Τεμπών με τον τρόπο τον οποίο το χειρίζεται η κυβέρνηση προκαλεί μια γενικευμένη δυσπιστία των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Οι πολίτες ορθώς, και τα κόμματα τα προοδευτικά, θέλουν να είναι στο πλευρό των συγγενών προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη και να λάμψει η αλήθεια. Δεδομένου ότι οι πολίτες είναι στο πλευρό των συγγενών βλέπουν θετικά και τους συνηγόρους των συγγενών των θυμάτων και η κ. Κωνσταντοπούλου είναι συνήγορος υπεράσπισης κάποιων εκ των συγγενών των θυμάτων αυτό έχει την αξία του».

«Στην προσπάθειά του ο κ. Μητσοτάκης να γαντζωθεί στην εξουσία θα κάνει τα πάντα. Βλέπω ότι ξαφνικά εγείρονται ζητήματα συστημισμού και αντισυστημισμού λες και το σύστημα έχει τη δυνατότητα να προχωρά χωρίς λογοδοσία, με διαφθορά, με αμφισβήτηση των θεσμών, με δολοφονία χαρακτήρων και να μπαίνει ένα δίπολο -το επιχειρεί συχνά ο κ. Μητσοτάκης- πάντα βολικό, μιας βολικής αξιωματικής αντιπολίτευσης ή μιας πολύ ακραίας αντιπολίτευσης που θα τρομάξει τον κόσμο και θα τρέξει στην αγκαλιά του κ. Μητσοτάκη. Δεν περνάνε αυτά γιατί οι πολίτες βλέπουν στην καθημερινότητά τους να υποχωρεί το επίπεδο ζωής τους», δήλωσε.

Για την πρόταση της Ακρίτα για κάθοδο της Καρυστιανού στην πολιτική

Επιπλέον, κληθείς να σχολιάσει την πρόταση της κ. Ακρίτα για κάθοδο της κ. Καρυστιανού στην πολιτική τόνισε: «Η κ. Ακρίτα υπερθεμάτισε μιας φράσης που είχε πει ο κ. Κοτζιάς το καλοκαίρι του ’24 με άλλη ηγεσία ο ΣΥΡΙΖΑ, με άλλο σκηνικό τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν εκτιμώ ότι αμφισβητεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ή θέλει να μπλέξει με την πολιτική τους συγγενείς, κάτι που δεν το θέλουν και οι ίδιοι, γιατί αυτό καλλιεργείται σκοπίμως προκειμένου να αλλοιώσει το μήνυμα που θέλουν να δώσουν οι συγγενείς».

Για τον επικείμενο ανασχηματισμό

Τέλος, σχετικά με τον επικείμενο ανασχηματισμό, ανέφερε: «Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει από το σταθερό τηλέφωνο του Μαξίμου να πάρει τηλέφωνο το κινητό του τηλέφωνο και να ανασχηματίσει τον εαυτό του να τον στείλει σπίτι του. Ύστερα από 6 χρόνια όποιους και αν αλλάξει δεν μπορεί να ξαναπιάσει το νήμα όσων υποσχέθηκε το 2019 και δεν έκανε».