Καραμέρος στα Παραπολιτικά 90,1: Η στάση του Καραμανλή με αυτή του Σπίρτζη στο θέμα της Προανακριτικής είναι η μέρα με τη νύχτα
"Υπάρχουν φωνές στον Τύπο που είναι πιο Μαξίμου και από το Μαξίμου"
"Με ξένισε η παραπομπή της Σοφίας Γιαννακά στο Πειθαρχικό, ανεξάρτητα με το αν διαφωνώ με το περιεχόμενο", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Καραμέρος

«Η στάση του κ. Καραμανλή με αυτή του κ. Σπίρτζη στο θέμα της Προανακριτικής είναι η μέρα με τη νύχτα. Με ξένισε η παραπομπή της Σοφίας Γιαννακά στο Πειθαρχικό, ανεξάρτητα με το αν διαφωνώ με το περιεχόμενο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Καραμέρος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.
Καραμέρος για την παραπομπή της Γιαννακά στο Πειθαρχικό
Αρχικά ο κ. Καραμέρος σχετικά με την παραπομπή της κ. Γιαννακά στο Πειθαρχικό, ανέφερε: «Με ξένισε η κλήση σε απολογία για το άρθρο, ανεξαρτήτως αν διαφωνώ με το περιεχόμενο, θεωρώ ενδεχομένως και στα όρια του προσβλητικού για το πρόσωπο μεταξύ άλλων που αναφέρεται και μιλάω για την κ. Μ. Καρυστιανού. Διάβασα την τοποθέτηση της κ. Γιαννακά αλλά δεν έχω διαβάσει το σκεπτικό της κλήσης, σε κάθε περίπτωση προέχει η ελευθεροτυπία, αλλά θα πρέπει να προβληματίσει τον Τύπο και τους λειτουργούς του το ζήτημα της δεοντολογίας, το ζήτημα του κατά πόσον υπάρχει στρατευμένη δημοσιογραφία, αυτολογοκρισία. Το ξέρετε και αυτό έχει φουντώσει τα τελευταία 6 χρόνια, υπάρχουν φωνές στον Τύπο που είναι πιο Μαξίμου και από το Μαξίμου. Αυτό που συμβαίνει στα 6 χρόνια Μητσοτάκη εγώ τα είχα ξαναδεί πιο light μόνο στα χρόνια του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ και του Σημίτη.
Για την κίνηση Σπίρτζη και την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο
Στη συνέχεια, κληθείς να σχολιάσει την κίνηση του κ. Σπίρτζη για την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο, τόνισε: «Δεν είναι υποκριτικό ούτε αντισυνταγματικό. Υπάρχει το άρθρο 155 του κανονισμού της Βουλής το οποίο αναφέρει ότι αν για οποιονδήποτε λόγο, στον οποίο περιλαμβάνεται και η παραγραφή, δεν περατωθεί η διαδικασία που αφορά πρόταση άσκηση δίωξης κατά πρώην υπουργού ή υφυπουργού η Βουλή μπορεί ύστερα από αίτηση του ίδιου ή των κληρονόμων του, να συστήσει ειδική επιτροπή στην οποία μπορεί να μετέχουν και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί για τον έλεγχο της κατηγορίας. Άρα η τοποθέτηση του κ. Κακλαμάνη που είπε ότι η Βουλή δεν έχει συστήσει Προκαταρκτική έχει ένα κενό ερμηνείας σε σχέση με την εφαρμογή του συντάγματος, δηλαδή έγινε αίτημα, απορρίφθηκε, άρα εκκρεμεί η διαδικασία. Δεν λέει το σύνταγμα να εκκρεμεί η δίωξη, λέει να εκκρεμεί η διαδικασία γιατί αυτό θέλει ο συνταγματικός νομοθέτης, να μην εκκρεμεί η διαδικασία αποκατάστασης τιμής και υπόληψης των πολιτικών προσώπων για το οποίο και γράφτηκε η παράγραφος 5 του άρθρου 86, άρα ο άνθρωπος θέλει να ελεγχθεί και από δικαστές ανεξαρτήτως αν έχουν παραγραφεί ή όχι οι κατηγορίες που του αποδίδονται σε σχέση με τις μηνύσεις που έχουν έρθει».
Και πρόσθεσε: «Τα αδικήματα θα τα ορίσουν τα στοιχεία της δικογραφίας και κυρίως το κύριο μέρος και σώμα της δικογραφίας θα περιγράφει ενδεχόμενες ευθύνες για τον Καραμανλή ή για οποιονδήποτε άλλο ή τον πρώην υπουργό Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ και εκεί εμείς θα είμαστε θετικοί να ελεγχθούν όλοι για όλα, ό,τι περιγράφει η δικογραφία».
Τέλος, σημείωσε: «Ζήτησε ο κ. Σπίρτζης τη σύσταση της ειδικής επιτροπής που θα μπορούσαν να συμμετέχουν και ανώτατοι δικαστικοί για να κριθεί το κατηγορητήριο. Αν δείτε τις δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τον κ. Καραμανλή να κρύβεται από τη δημόσια σφαίρα και να μην παίρνει καμία πρωτοβουλία σε σχέση με την υπόθεση των Τεμπών και τη στάση του κ. Σπίρτζη, είναι η μέρα με τη νύχτα».