«Το Δικαστικό Συμβούλιο σαφώς και έχει τη δυνατότητα να κάνει περαιτέρω έρευνα, αν υπάρξουν νέα στοιχεία για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών», ανέφερε μιλώντας στη Ναυτεμπορική TV η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, απαντώντας στο ερώτημα εάν η απόφαση να πάει απευθείας η υπόθεση στο Δικαστικό Συμβούλιο ακυρώνει τη δυνατότητα να προκύψουν από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής νέα στοιχεία, τα οποία ενδεχομένως να αφορούν κι άλλα πρόσωπα κι άλλα αδικήματα.

*Διαβάστε ακόμα: Τέμπη: Αυτά είναι τα μέιλ μεταξύ του Παπαδημητρίου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ και του Άκου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων για την πυρόσφαιρα


Μαρία Συρεγγέλα για πόρισμα ΕΟΔΑΣΑΑΜ: Τα λέγαμε από την αρχή

Όσον αφορά το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, η κ. Συρεγγέλα σημείωσε πως «αυτό που λέμε τώρα, το λέμε από την πρώτη στιγμή ότι, δηλαδή, στα κράτη δικαίου ο μόνος που αποφασίζει για τέτοια θέματα είναι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη» και προσέθεσε: «Όσες και όσοι βγήκαμε μπροστά και υποστηρίξαμε κάποιες θέσεις και λέγαμε πως η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα αποφασίσει και πως η απόφασή της θα γίνει σεβαστή δεχτήκαμε από προσωπικές απειλές έως και ”δολοφονία χαρακτήρα”».

Επιπρόσθετα, ερωτηθείσα με αφορμή τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις για το αν πρέπει να συζητηθεί η αλλαγή του εκλογικού νόμου, η γραμματέας της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι -όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός- ο εκλογικός νόμος δεν θα αλλάξει. Περεταίρω, για το εάν η ΝΔ εξετάζει το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών υπογράμμισε: «Θεωρούμε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να είναι αυτοδύναμες. Είδαμε τι έχει γίνει σε άλλα κράτη με τις κυβερνήσεις συνεργασίας -ακόμα και σε κράτη που είχαν την κουλτούρα των συνεργασιών». Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει αν η δήλωση του πρωθυπουργού ότι στις εκλογές του 2027 θα είναι στην πρώτη γραμμή σημαίνει ότι θα είναι επικεφαλής της ΝΔ η κυρία Συρεγγέλα σημείωσε: «Σαφώς και θα είναι στην πρώτη γραμμή ως επικεφαλής του κόμματος. Το μεγάλο κεφάλαιο που έχει αυτή τη στιγμή η ΝΔ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης».