Στη δηµιουργία της πεποίθησης ότι η κυβέρνηση κάνει και πάλι τη δουλειά της µε ορµή... πρώτης τετραετίας και πως έλαβε τα µηνύµατα που στέλνουν οι πολίτες για τις δυσκολίες στο πεδίο της καθηµερινότητας στρέφεται η κεντρική στρατηγική του πρωθυπουργού και του Μεγάρου Μαξίµου, σε µια προσπάθεια να καταδειχθεί ότι έγιναν αντιληπτές οι καθυστερήσεις και οι λάθος εκτιµήσεις σε κρίσιµα µέτωπα.

Η αρχή έγινε µε την ατζέντα που αγγίζει τα παραδοσιακά κοινά της Ν.∆. µε τις πρωτοβουλίες για την αύξηση των ενστόλων, το ευαίσθητο ζήτηµα της περαιτέρω οικονοµικής ενίσχυσης των κωφών συµπολιτών µας και στη συνέχεια επεκτάθηκε στις ανακοινώσεις περί διεύρυνσης της αµυντικής συνεργασίας µε τον γαλλικό παράγοντα (µε φόντο την επίσκεψη του υπουργού Αµυνας Λεκορνί και τη συνάντηση µε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ελληνα οµόλογό του, Νίκο ∆ένδια) σε µια τόσο κρίσιµη συγκυρία, µε αιχµή του δόρατος την απόκτηση από τη χώρα µας άλλης µίας φρεγάτα Belharra.

Στο ίδιο µήκος κύµατος κινούνται και οι εξελίξεις µε τη Chevron και την ExxonMobile στα νότια της Κρήτης, καθώς και το µεγάλο γεωστρατηγικής σηµασίας βήµα µε την ΠΥΣ της Εθνικής Χωρικής Στρατηγικής για τον Θαλάσσιο Χώρο. Την ίδια στιγµή, και σε µια προσπάθεια περαιτέρω επαναπροσέγγισης τόσο µε το «γαλάζιο» στελεχιακό δυναµικό και τη βάση του κυβερνώντος κόµµατος όσο και µε το σύνολο της ελληνικής περιφέρειας, θα επανέλθει, συστηµατικά, η τακτική των επισκέψεων του πρωθυπουργού σε περιοχές της χώρας όπου είτε ολοκληρώνονται είτε υλοποιούνται κοµβικά έργα υποδοµής για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και επιλεγµένες παρουσίες του στις γειτονιές του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Εντείνονται οι επαφές Μητσοτάκη με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, αλλά και βουλευτές

Από κει και πέρα, ξεκινώντας από την ερχόµενη κιόλας εβδοµάδα, θα συνεχιστούν οι επαφές του µε κορυφαίους υπουργούς, αρχής γενοµένης και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και τον κάτοχο του εν λόγω χαρτοφυλακίου, Γιάννη Κεφαλογιάννη. Ακόµα ένα µέτωπο στο οποίο θα δοθεί ιδιαίτερη έµφαση µετά την ανάπαυλα του Πάσχα είναι αυτό µε τους κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι επιθυµούν συχνά-πυκνά να ταράζουν τα λιµνάζοντα νερά µέσω επίκαιρων ερωτήσεων, ενίοτε ιδιαιτέρως ενοχλητικών για τους υπουργούς, καθώς έχουν προαναγγελθεί ήδη αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Στόχος του Μαξίµου, που διά στόµατος του Κυριάκου Μητσοτάκη έσπευσε έξυπνα να απενοχοποιήσει τις ενέργειες αυτές, δεν είναι η αναχαίτιση τέτοιων φαινοµένων, που στο κάτω-κάτω της γραφής αναδεικνύουν µια εικόνα κοινοβουλευτικής δηµοκρατίας στις τάξεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά η αποφυγή τού να µεγαλώσει ο αριθµός των µελών της Κοινοβουλευτικής Οµάδας που συµµετέχουν σε αυτές.

Αλλωστε, περιπτώσεις όπως ο Στυλιανίδης, ο Χρυσοµάλλης ή ο Βλάχος θεωρούνται... µη ελέγξιµες και δεν υπάρχει και λόγος να ελεγχθούν, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά συνοµιλητές του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. Ως εκ τούτου, και για να µην υπάρξουν εκπλήξεις µε τη συσπείρωση σηµαντικού αριθµού βουλευτών γύρω από τους προαναφερθέντες, θα επιστρατευθεί και πάλι η τακτική της όσο το δυνατόν πιο συχνής κατ' ιδίαν επαφής του Κυριάκου Μητσοτάκη µε τα µέλη της πλειοψηφίας, καθώς και σε ένα δεύτερο επίπεδο η οδηγία από την πλευρά των πρωθυπουργικών επιτελών να ακούγονται άπαντες τόσο στο Μαξίµου όσο και στα υπουργεία.

Δημοσιεύτηκε στα Παραπολιτικά