Ο εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώνει η πρωτοβουλία Brain Gain, στην έδρα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 18:00 τοπική ώρα, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής, τα ιδρυτικά μέλη  Ορέστης Ομράν και Νίκος Θεοδωράκης αναμένεται να παρουσιάσουν τα αποτέλεσματα της τελευταίας έρευνας που πραγματοποίησε η πρωτοβουλία διαδικτυακά για να αναδειχθούν οι αιτίες φυγής ικανών νέων Ελλήνων στο εξωτερικό και οι προϋποθέσεις που θα έθεταν για να επιστρέψουν στη χώρα.

Επιπλέον αναμένεται να αποτιμήσουν όσα έχει πετύχει μέχρι σήμερα το Brain Gain, ενώ θα οριστούν και περισσότεροι υπεύθυνοι, οι οποίοι θα επιφορτιστούν με το συντονισμό δράσεων του τοπικού hub των Βρυξελλών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα του Brain Gain στο Facebook, ενώ οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης συνιστούν σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση από κοντά, να προσέλθουν στο Κοινοβούλιο από τις 5:30 μ.μ., καθώς αναμένεται μεγάλη προσέλευση.

Τι είναι το Brain Gain

Η πρωτοβουλία Brain Gain δημιουργήθηκε από Έλληνες και Ελληνίδες νέους επιστήμονες και επαγγελματίες του εξωτερικού. Η μετατροπή του “brain drain” σε “brain gain” είναι ο θεμελιώδης στόχος της πρωτοβουλίας, η οποία απευθύνεται σε οποιονδήποτε ζει ή εργάζεται στο εξωτερικό και θέλει να προσφέρει στη δημιουργική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που έχασε η Ελλάδα.