Με σημαντικές παρουσίες και επίκεντρο τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά πραγματοποιείται αυτή την ώρα  η εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού οι ΜΕΤΑρυθμιστές της Αριστεράς του Σπύρου Λυκούδη και οι Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία,  με ομιλητές τον βουλευτή του Ποταμιού και τον Παναγιώτη Ιωακειμίδη των Κινήσεων που συμμετέχουν στην Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η εκδήλωση με θέμα η «Η προοδευτική παράταξη σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει μέλλον, αν κοιτάζει το μέλλον» γίνεται σε μια περιόδο που εντείνονται οι προσπάθειες για τη συγκρότηση ενός τρίτου πόλου μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν οι: Σταύρος Θεοδωράκης, Γιάννη Μανιάτης, Τάσος Δαρτσινός, Γιώργος Σιακαντάρης, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Φλωρίδης, Νικος Διακουλάκηςς, Γιάννης Τουντας, Νίκος Χριστοδουλάκης, Κώστας Σπηλιόπουλος, Πέτρος Κουναλάκης, Γιάνης Μεϊμάρογλου, Δημήτρης Τσιόρδας, Γιώργος Κοττανίδης, Νίκος Μπίστης, Βασίλης Πουλαντζάς, Γιάννης Χατζηγώγας, Κώστας Παττακός, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ

Εκτός των ομιλητών στη συζήτηση που συντόνισε ο Ηλίας Κανέλλης απηύθηναν ερωτήσεις στους ομιλητές οι δημοσιογράφοι Παντελής Καψής και Αγγελική Σπανού. Σύντομες παρεμβάσεις έκαναν και οι : Ν. Μπιστης, Α. Διαμαντοπούλου, Α. Δρέττα, Γ. Τούντας, Π. Αθανασόπουλος και άλλοι.

Στην ομιλία του ο Σπύρος Λυκούδης τάχθηκε υπέρ ενός ενιαίου φορέα στην Κεντροαριστερά που θα αποτελέσει τον τρίτο ισχυρό πόλο.