Δεν αίρεται η ασυλία Αυλωνίτου και Καββαδά
Συντεχνιακού" χαρακτήρα απόφαση της Βουλής
Την απόφαση να μην άρει την ασυλία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου και της Νέας Δημοκρατίας Αθανασίου Καββαδά έλαβε πριν από λίγη ώρα με συντριπτική πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής κάνοντας για μια ακόμα φορά κατάχρηση της συνταγματικής προστασίας στον βουλευτή καθώς καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν αφορούσε στην άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων. Η υπόθεση της κ. Αυλωνίτου αφορούσε σε μήνυση για χειροδικία το 2012 - η ίδια ορκίστηκε βουλευτής το 2014- , ενώ και για τον κ. Καββαδά η υπόθεση αφορά επίσης στο 2012 ενώ ο ίδιος εξελέγη βουλευτής το 2015.
Αν κάτι προκαλεί αίσθηση δεν είναι άλλο από το ότι ενώ ο βουλευτής της Ν.Δ Αθ.Καββαδάς ζήτησε ο ίδιος να αρθεί η βουλευτική του ασυλία για να δικαστεί όπως και οι συνάδελφοί του δημοτικοί σύμβουλοι στη Λευκάδα η Βουλή λειτουργώντας για μια ακόμα φορά ως συντεχνία αποφάσισε να τον προστατεύσει μη αίροντας την ασυλία του.
Το ίδιο συνέβη και με την κα Αυλωνίτου η οποία αν και δεν εμφανίστηκε σήμερα στην Ολομέλεια, ευρισκόμενη σε ταξίδι στο εξωτερικό ήδη από την Επιτροπή είχε ζητήσει να μην αρθεί η ασυλία της υποστηρίζοντας ότι η δίωξή της υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα. Στην ψηφοφορία που διεξήχθη υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Καββαδά ψήφισαν 55 βουλευτές , κατά 133 και "παρών" 2. Για την υπόθεση της κ. Αυλωνίτου υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 42 βουλευτές, κατά 143 και "παρών" 5. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας πάντως προκάλεσε δυσαρέσκεια στη Νέα Δημοκρατία καθώς η βούληση του βουλευτή της για άρση της ασυλίας του δεν έγινε αποδεκτή. Κύκλοι μάλιστα της "γαλάζιας" Κ.Ο αφήνουν σαφείς υπαινιγμούς ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν ήρε την ασυλία του γαλάζιου βουλευτή μόνο και μόνο για να μην εκθέσει της δικής της βουλευτού η οποία ζητούσε την προστασία της Βουλής.
Στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα έλαβαν την απόφαση κάνοντας αποδεκτή την εισήγηση του βουλευτή Γιώργου Γεωργαντά ο οποίος μετέχει στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας να μην ακολουθούν εφ'εξής τη γνωμοδότηση της Επιτροπής αλλά να παραμένουν σταθεροί στη δική τους άποψη και να ψηφίζουν υπέρ της άρσης ασυλίας για κάθε αδίκημα που δεν σχετίζεται με τη βουλευτική δραστηριότητα ακόμα κι αν αυτό αφορά σε ομόφωνες αποφάσεις συλλογικοών οργάνων όπως π.χ απόφαση δημοτικού ή περιφερειακού συμβουλίου.