Σβίγκου: «Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ»
«Οι διαφορές με τους δανειστές δεν ειναι τεχνικές αλλά πολιτικές» τόνισε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Σε ένα από τα καυτά θέματα των ημερών αναφέρθηκε διεξοδικά η Ράνια Σβίγκου και αυτό δεν είναι άλλο από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
«Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και δεν θα αφήσουμε απο την πίσω πόρτα οπως άφησε να εννοηθεί ο εκπρόσωπος της ΝΔ την ιδιωτικοποίησή της». Αυτό ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98, η κ. Σβίγκου ειπε μεταξύ άλλων οτι ο κ. Σκουρλέτης και το κόμμα και συνολικά η κυβέρνηση καταδεικνύουν τη μάχη που δίνεται αυτη τη στιγμή για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ.
Μέσα απο τη διαπραγμάτευση και την πρώτη αξιολόγηση τα σχέδια που είχε εκπονήσει η προηγούμενη κυβέρνηση οπως για παράδειγμα η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, αυτή τη στιγμή οι δανειστές πιέζουν για πράγματα που είχαν κλείσει στην πρώτη αξιολόγηση, υπάρχει όμως το δεδομένο του ευρωπαϊκού κανονισμού για τα λιγνιτικά και εμείς προσπαθούμε να βρούμε εκείνες τις λύσεις οι οποίες θα υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα και δεν πρόκειται να φέρουν απο την πίσω πόρτα αυτα τα οποία θέλει η ΝΔ η οποία ειδαμε και με την παρέμβαση που έκανε πριν λίγες ημέρες τη στιγμή της διαπραγμάτευση της ΔΕΗ, δημοσιοποίησε την άποψη της για μια ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ και μάλιστα κάνοντας ενα βήμα πέρα απο τους δανειστές.
«Η ΔΕΗ δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί και δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση στο σημείο αυτό μεταξύ κόμματος, κυβέρνησης Σκουρλέτη, κυβέρνησης κ.ο.κ.», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου.
Σε οτι αφορά τη διαπραγμάτεση η κ. Ράνια Σβίγκου σημείωσε οτι οι διαφορές με τους δανειστές δεν ειναι τεχνικές αλλά πολιτικές και για να γεφυρωθούν χρειάζεται πολιτικές συγκλίσεις για μια συνολική συμφωνία εκτος απο το τεχνικό της μέρος που θα περιλαμβάνει τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα απο το 2019 και μετά. Το ΔΝΤ δεν ξεκίνησε τώρα να παίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων και τις παράλογες απαιτήσεις αλλά απο το Δεκέμβρη του 2015. Τώρα πλέον εχει αποδεχθεί τα νούμερα της ελληνικής κυβέρνησης και της Κομισιόν τα εχει αποδεχτεί και αυτή τη στιγμή συζητούνται τα αντίμετρα και τα εργασιακά με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.