Λιαργκόβας: Το κράτος έχει χαρακτηριστικά χρεοκοπίας
«Ποτέ δεν δεχτήκαμε παρεμβάσεις προκειμένου να αλλάξουμε τις εκθέσεις μας» δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο καθηγητής μακροοικονομίας και συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής
Ουδέποτε έχουμε δεχθεί παρεμβάσεις να αλλάξουμε κάτι από τις εκθέσεις μας δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Γιώργο Τράγκα, ο ο καθηγητής μακρο-οικονομίας και συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας. Ο κ. Λιαργκόβας σημείωσε ότι για τις εκθέσεις του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής δεν παίρνουμε έγκριση από κανέναν ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό. Ο κ. Λιαργκόβας είπε πως στο τέλος του χρόνου ολοκληρώνεται η θητεία λέγοντας ότι πέντε χρόνια είναι αρκετά σε αυτή τη θέση. Ερωτηθείς αν έχει συναντηθεί με την Βελκουλέκσου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείου απάντησε πως έχει κάνει συζήτηση μαζί της για την ελληνική οικονομία λέγοντας ότι «εμένα μου φάνηκε επιεικής».
Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι έρχονται σε επαφή με τους θεσμούς ενώ είπε πως οι Γερμανοί δεν έχουν φωνάξει ποτέ τα μέλη του γραφείου. Απέδωσε σε επικοινωνιακό λάθος το περιστατικό όπου ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και λίγες ώρες μετά η ΕΛΣΤΑΤ με στοιχεία έκανε λόγο για ύφεση. Ανέφερε δε πως τα μέλη του γραφείου έχουν τακτική συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ενώ ξεκαθάρισε ότι το Γραφείο δεν έχει καμία εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις Ο κ. Λιαργκόβας αναγνώρισε πως έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών σημειώνοντας ότι πληρώνουν συνεχώς τα ίδια νοικοκυριά και τόνισε πως στην ουσία το κράτος είναι χρεοκοπημένο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το κράτος έχει χαρακτηριστικά χρεοκοπίας χωρίς να έχει χρεοκοπήσει .
Τέλος, είπε πως όταν έχουμε μεγάλα ποσοστά φτώχειας μπορούμε να πούμε ότι μπορούμε να πούμε ότι στη χώρα έχουμε χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής κρίσης και ανέφερε πως δεν είναι καλή εξέλιξη η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων ενώ τόνισε ότι εάν δεν κλείσει άμεσα η αξιολόγηση οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα ανακεφαλοποίηση αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο … κουρέματος των καταθέσεων. Κατέληξε δε ότι το χρέος έχει ανέβει περισσότερο από το ύψος που βρισκόταν πριν μπούμε στα μνημόνια.