Σκουρλέτης: Οι αλλεπάλληλες θυσίες του λαού να πιάσουν τόπο
Κατά την κεντρική ομιλία του στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αγράφων
«Τα τελευταία χρόνια, μετά το 2010, ο λαός μας υπάγεται σε αλλεπάλληλες θυσίες. Θέλουμε αυτές οι θυσίες να πιάσουν τόπο και να έχουν ένα τέλος. Έρχεται μια στιγμή που και οι "μικροί" καλούνται να πράξουν ως μεγάλοι» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Αγράφων στην Παλαιά Βουλή, με αφορμή τη συμπλήρωση 73 χρόνων από την ίδρυση της ΠΕΕΑ (Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης). Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε πως «μπορούμε να το καταφέρουμε και πάλι, αντλώντας διδάγματα από το μεγαλείο του λαού μας, από την ιστορία της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης, από μια ελεύθερη Ελλάδα εν μέσω κατοχής».
Ως φόρο τιμής στους αγωνιστές εθνικής αντίστασης και στην «κυβέρνηση του βουνού» αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της εποχής και τόνισε: «Αναζητώντας τον ηρωισμό του καιρού μας θα τον εντοπίσουμε στον καθημερινό αγώνα για την επιβίωση, μέσα στις δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την οικονομική κρίση και τις νεοφιλελεύθερες επιλογές. Μιλώντας για κοινωνική ανάταση, θα στραφούμε στις επίμονες προσπάθειες να κρατηθεί η κοινωνία όρθια σε μια περίοδο που η οικονομία μας βρίσκεται υπό επιτροπεία και οι αποφάσεις μας είναι αποτέλεσμα επίπονων διαπραγματεύσεων, συνθέσεων και συμβιβασμών».
Επισήμανε επίσης ότι «ο καθένας βρίσκεται, αναγκαστικά, αντιμέτωπος με τα διλήμματα και τις προκλήσεις της εποχής του» και υποστήριξε ότι οφείλουμε να επιμείνουμε «στη στήριξη των πιο αδύναμων, με κάθε διαθέσιμο μέσο κοινωνικής αλληλεγγύης, στην αντιμετώπιση του φασισμού, που ξανασηκώνει κεφάλι τρεφόμενος από την οικονομική απελπισία, τις ανισότητες και την αποδόμηση της δημοκρατικής Ευρώπης, στο χτύπημα της διαπλοκής, η οποία έθρεψε και προστάτεψε μία εξωθεσμική εξουσιαστική δομή, εχθρικής προς τα συμφέροντα και τις επιθυμίες του λαού, καθώς επίσης και στην αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας, που θα αποτελέσει το στήριγμα της νέας γενιάς, στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας σε νέες βάσεις και στη διάχυση του πολιτισμού ως αντίβαρου στην βαρβαρότητα της άκοπης σκέψης και του κοινωνικού αναλφαβητισμού».