Την ατζέντα της καθημερινότητας ανοίγει η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Παρά τις αρνητικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά στο χρέος, η Πειραιώς θεωρεί ότι μετά την ψήφιση της συμφωνίας οι εκλογές πηγαίνουν πίσω και δεν θα ρίχνει πλέον το βάρος της μόνο στην οικονομία. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε ο ίδιος να πάει στη Βουλή για να μιλήσει για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αφορούσε τους διευθυντές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και το τέμενος. Με δική του παρέμβαση η κυβέρνηση επανεξέτασε το θέμα της χρηματοδότησης για την κατασκευή τεμένους, αποκλείοντας πηγές που προέρχονται εκτός της χώρας. Αν ίσχυε η αρχική ρύθμιση θα άνοιγε ο δρόμος ώστε ακόμη και ένας ξένος ηγέτης όπως ο Ταγίπ Ερντογάν ή η Σαουδική Αραβία να μπορεί να φτιάξει ένα τζαμί στην Ελλάδα, με τον κίνδυνο πρόκλησης προβλημάτων με εθνικές διαστάσεις. "Εσείς δεν είστε κυβέρνηση είστε ένας στρατός ατάκτων" είπε ο Κ.Μητσοτάκης.

Η ΝΔ με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των συνοδών του, άνοιξε το θέμα της ασφάλειας. «Κάποια στιγμή σε αυτήν τη χώρα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας πρέπει να αποτελέσει πρώτη πολιτική προτεραιότητα» δήλωσε ο Κυρ.Μητσοτάκης εξερχόμενος από τον Ευαγγελισμό όπου επισκέφθηκε τον πρώην πρωθυπουργό. «Οι τρομοκράτες είναι εχθροί της Δημοκρατίας» τόνισε.

Στις συσκέψεις του ηγετικού επιτελείου συζητήθηκε το θέμα της ασφάλειας και τις προηγούμενες μέρες με αφορμή τις τελευταίες επιθέσεις των κουκουλοφόρων με τα τσεκούρια και την στάση της αστυνομίας που είχε εντολή να μην αντιδράσει. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει ξεκαθαρίσει πως όταν γίνει πρωθυπουργός, δεν θα επιτρέπει να υπάρχουν άβατα ούτε στα Εξάρχεια ούτε σε άλλες περιοχές. Θεωρεί ότι το δόγμα τάξη κι ασφάλεια δεν είναι συντηρητικό αλλά αφορά κάθε κοινωνία. Μία από τις δεσμεύσεις της Ν.Δ. είναι όταν γίνει κυβέρνηση, όπως τουλάχιστον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις μέχρι τώρα, θα καταργήσει το νόμο Παρασκευόπουλου.